Czarny Magu - To nie żadne cuda, wybory tych ważniejszych, wysławienia

Mój przypadek przeżywa 3% ludzi, którzy po całkowitej nieprzytomności i krwotoku podpajęczynówkowym mózgu wychodzą z tego i w dodatku w tak dobrym stanie. Duch czysty, który zatrzymuje tę farsę to tak naprawdę nasze osobiste decyzje, zgody lub nie na zaistnienie zdarzenia, a w tym również nastanie, lub nie naszej śmierci, która jest niczym innym jak jednym z kroków w wykonywanym przez siebie planie. Piszesz o dyskusji z Bogiem, żydowskich propozycjach z Nim, czyli o targach

A to jest właśnie tym o czym i ja piszę - wyborem, decyzją, zgodą lub nie na zaistnienie zdarzeń. Moja umowa z tym Wyższym Planem była następująca - miałam połączyć się z kimś po tamtej stronie, gdy wypełnię zadania postawione przede mną w tej rzeczywistości - wychowam dzieci, żeby były w wieku "najmniej po komunii" - i najmłodsza córka była w tym wieku - W 4 klasie szkoły podstawowej, dokładnie tak jak spotkałam ją na ćwierć wieku wcześniej w swojej podróży do przyszłości, w momencie przecięcia się tych dwóch rzeczywistości. Wtedy miałam umrzeć i taki był ten wcześniejszy plan, na który sama się zgodziłam, ale co stało się by się nie ziścił, by go odwrócić i opóźnić? Podjęłam te same środki co Ty - doszło do dyskusji i mojego stanowczego sprzeciwu, znalazłam na to wiele osobistych argumentów dlaczego nie może jednak do tego dojść. "Żydowskim targiem"- nie, ponieważ tu nie można oszukiwać niczym się podstępnie wykupywać, ani wykpić - bo liczy się tylko prawda i stan faktyczny, a ten który tam na mnie czekał musiał to zrozumieć.