Jak rozpoznać kłamstwo - przekazy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jak rozpoznać kłamstwo - przekazy

Postautor: OneNight » 12 sie 2016, 08:35

Są jakieś sposoby, które pozwalają odróżnić czy przekaz napisał duch niższy czy wyższy? Z tego co mi wiadomo, to wszyscy kłamią, nawet duchy.
Awatar użytkownika
OneNight

Re: Jak rozpoznać kłamstwo - przekazy

Postautor: odnowa » 12 sie 2016, 10:52

Najprościej jest nie analizować przekazu samemu, tylko poprosić innych o pomoc, o inne punkty widzenia.
odnowa

Postautor: cthulhu87 » 12 sie 2016, 11:08

OneNight pisze:Są jakieś sposoby, które pozwalają odróżnić czy przekaz napisał duch niższy czy wyższy? Z tego co mi wiadomo, to wszyscy kłamią, nawet duchy.

Jeśli posiadasz Księgę mediów, zwróć uwagę szczególnie na Rozdział X (s. 206-210) pt. Charakter komunikatów, Rozdział XXIV (s. 338-351) - szczególnie podrozdział "Rozróżnianie Duchów dobrych i złych", Rozdział XXVI pt. Pytania, które można zadawać Duchom (s. 389-405), Rozdział XXVII - Rozbieżności i wprowadzenia w błąd (s. 407-417). Podałem według wydania z 2003 roku.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: fruwla » 12 sie 2016, 13:34

OneNight pisze:Z tego co mi wiadomo, to wszyscy kłamią, nawet duchy.

Z tego co mi wiadomo, duchy wyzsze nie klamia, ich przekazy to prawda, ALE jak to w ziemskim zyciu bywa,niestety czesto "niewygodna" dla odbiorcy.
Przekaz od ducha niskiego, poznasz po tym, ze nawet gdyby byl "swietlisty,zachecajacy czy tez mowil slowami ,ktore chcesz uslyszec- zawsze bedzie budzil w splocie slonecznym ("siedziba opiekujacej sie intuicji" ;) ) nieprzyjemne, gniotace uczucie.
Pisze to z wlasnego doswiadczenia.
" Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia "
fruwla

Postautor: Edi » 12 sie 2016, 13:53

fruwla pisze:
OneNight pisze:Z tego co mi wiadomo, to wszyscy kłamią, nawet duchy.

Z tego co mi wiadomo, duchy wyzsze nie klamia, ich przekazy to prawda, ALE jak to w ziemskim zyciu bywa,niestety czesto "niewygodna" dla odbiorcy.
Przekaz od ducha niskiego, poznasz po tym, ze nawet gdyby byl "swietlisty,zachecajacy czy tez mowil slowami ,ktore chcesz uslyszec- zawsze bedzie budzil w splocie slonecznym ("siedziba opiekujacej sie intuicji" ;) ) nieprzyjemne, gniotace uczucie.
Pisze to z wlasnego doswiadczenia.

podaj proszę przykłady
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: OneNight » 12 sie 2016, 14:04

Nieprzyjemne, gniotące uczucie w okolicach żołądka - zapamiętam, ale czy mogłabyś ze szczegółami opisać nam jakiś kontakt? W końcu twierdzisz, że piszesz z doświadczenia, więc byłbym wdzięczny.

A oprócz tego uczucia, towarzyszyło Ci coś innego? Uczucie słabnięcia, zawroty głowy, niepokój?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: fruwla » 12 sie 2016, 14:08

Edi pisze:
podaj proszę przykłady

Chetnie, ale nie za bardzo wiem jakie przyklady by ciebie zadowolily.
Wszystkie przekazy i moje osobiste doswiadczenia dotycza przede wszystkim mnie i moich najblizszych.
To "wiadomosci energetyczne" tylko dla mnie, dlatego trudno byloby je osobom postronnym odczuc, zrozumiec
zinterpretowac itd.
Moze zadasz mi inne pytanie :)
fruwla

Postautor: OneNight » 12 sie 2016, 14:11

Czym są "wiadomości energetyczne"?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: fruwla » 12 sie 2016, 14:22

OneNight pisze:Nieprzyjemne, gniotące uczucie w okolicach żołądka - zapamiętam, ale czy mogłabyś ze szczegółami opisać nam jakiś kontakt? W końcu twierdzisz, że piszesz z doświadczenia, więc byłbym wdzięczny.

A oprócz tego uczucia, towarzyszyło Ci coś innego? Uczucie słabnięcia, zawroty głowy, niepokój?

Uczucie slabniecia, zawroty glowy najczesciej maja inne podloze (mozliwe jest wiele zlozonych czysto fizjologicznych ptrzyczyn) ALE CZESTO towarzysza ubytkom energii
spowodowanym przez tzw. wampiry energetyczne / emocjonalne LUB podpiecia.
Jesli chodzi o niepokoj, to mysle ze jest on bardzo dobrym wskaznikiem ostrzegawczym, ze np. ciezkie wibracje sa blisko.
Otoczenie dobrych duchow wibruje lekko, dotyka serca , przynosi pokoj i przewaznie pozytywne zdziwienie i niedowierzanie.Czlowiek po takim "spotkaniu " czuje wdziecznosc i pragnie wiecej i wiecej.

Jesli chodzi o kontakt, moze kiedys jakis ze szczegolami opisze....
Ostatnio zmieniony 12 sie 2016, 14:51 przez fruwla, łącznie zmieniany 1 raz
fruwla

Postautor: fruwla » 12 sie 2016, 14:46

OneNight pisze:Czym są "wiadomości energetyczne"?

Jesli chodzi o "wiadomosci energetyczne" nie znam zadnej definicji, ktora zarazem w skrocie jak i wyczerpujaco by je zobrazowala.
Moje "wiadomosci energetyczne" to m.i. krotkie wizje ktore ROZJASNIAJA mi bardzo rozne sytuacje.
Pomoc i wsparcie mojego Aniola-Opiekuna, przykladowo w umiejetnosci czytania w ludzkich intencjach.
Otrzymywane przekazy od bliskich odcielesnionych, we snie i na jawie.
Energetyczna pomoc podczas sluzby potrzebujacym.
i jeszcze pare innych ;)
fruwla

Wróć do Pytania i odpowiedzi