JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Nikita » 28 lip 2016, 13:05

Bernadetta tez jest medium...i wiele innym ludziom pomogla... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Nikita » 28 lip 2016, 13:05

No i Juniperus ale juz sie nie pojawia na forum...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Natasza » 28 lip 2016, 13:15

Medium jedynym , które ma kontakt z Tymi o których myśle jest jedno i dla mnie jedyne
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: soldado » 28 lip 2016, 14:08

Natasza pisze:jedynym medium - wyświechtane to słowo sie zrobiło- jest soldado

to znaczy , że odebrał informacje dokładnie takie jakie miał odebrać i zrobił to idealnie słowo w słowo
mógł patrzeć w karty, fusy po kawie albo w gwiazdy
transfer informacji był skuteczny - a narzędzie obojętne, Nadawcom komunikatu przeznaczonego dla mnie - było to obojętne
to ludzie mają problem a nie Ci , którzy nadają wiadomości:)

pozdrawiam i życzę miłego dnia

Na tym forum jest wiele osób, które mają tego typu zdolności, włączając w to Ciebie :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: soldado » 28 lip 2016, 14:11

Orobas pisze:
soldado pisze:Coś Ci napiszę, bo Cię lubię.
Warto wtedy mieć otwarte dłonie, i przeżegnać się nie jak wszyscy to robią, tylko nieco później...

Gdy np. mamy do czynienia z osobą opętaną przez demona, to nigdy jej nie odpowiadamy, tylko robimy swoje...
Robimy tak właśnie dlatego, żeby nie przejąć tego, co zostało do nas skierowane przez tą istotę.

Dziękuję.
Mama też mi o tym mówiła. O otwartych dłoniach i znaku krzyża, gdy poczuję Jego obecność po błogosławieństwie.
Jednakże nie będę miał na to okazji ;) Bo nie idę tą drogą, choć głęboko ją szanuję (jak każdą drogę życia o nazwie religia).

Asystowałeś kiedyś przy egzorcyzmach?

Nie asystowałem, bo jestem zdania, że lepiej zadziałać na przyczynę, niż na skutek. ;)
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 28 lip 2016, 15:40

Darwinizm społeczny to teoria według której człowiek rywalizuje w społeczeństwie w taki sam sposób jak toczy się walka o byt w przyrodzie i jest to naturalne prawo, którego nie da się zmienić żadnymi dekretami, a tym bardziej dogmatami. Niestety są ludzie, którzy myślą, że jest możliwe wyłamanie się, oszukanie, a nawet pokonanie tego systemu. Sprzyja temu podstęp, przebiegłość i kłamstwo. Trend ludzkiego oddalania się od prawdy i brnięcia w iluzję. Za całokształt tu odpowiedzialna jest informacja, bo to ona jest budulcem rzeczywistości. To dlatego manipulując informacją możliwe jest przekształcanie obrazu rzeczywistości na czyjąś korzyść, lub niekorzyść. Można wmówić sobie ten zniekształcony i zakłamany a także przekonać innych by zobaczyli go w taki sam sposób. Często to zjawisko i czynności z nim związane określane jest jako pozyskiwanie lub łapanie dusz i ma ono rozpoznany już mechanizm, który od początku do końca przebiega w sposób rozmyślnie planowany :D .
danut

Postautor: Konrado73 » 28 lip 2016, 21:11

A ja powiem tak , każda z wymienionych osób "medium" wniosła coś do mojej tragicznej historii zarówno Bernardeta , Juniparis, Gaba ,Natasza jak i oczywiście Soldado , i myślę że wiadomości celowo były z tamtej strony tak dawkowane abym mógł to sobie w głowie poukładać i po złączeniu tych wszystkich przekazów obraz zaczął nabierać kształtu .Kiedyś mądra osoba nie związana ze spirytyzmem , powiedziała mi że medium widzi całość z perspektywy mrówki , która patrzy na słonia . Myślę że ma rację , a że Soldado napisał że muszę się jej słuchać to jestem nie mal pewien.
Konrado73

Postautor: Orobas » 28 lip 2016, 23:34

soldado pisze:
Orobas pisze:
Asystowałeś kiedyś przy egzorcyzmach?

Nie asystowałem, bo jestem zdania, że lepiej zadziałać na przyczynę, niż na skutek. ;)

Również mam podobne zdanie. Jednak gdy w ciele rozwija się rakowy guz, to najpierw należy go wyciąć, a później zadbać o profilaktykę i uderzyć w przyczynę.
W każdym razie dziękuję za odpowiedź ;)
Serce, które myśli czule o kimś, posiada siłę zdolną zmieniać rzeczywistość.
Awatar użytkownika
Orobas

Postautor: Xsenia » 29 lip 2016, 20:00

Wrócę do trochę wcześniejszej wypowiedzi Nataszy.
Natasza pisze: JESTEM MEDIUM- DYSKUSJA- co to za dyskusja to bicie piany i wielkie g na końcu
nic z niej nie wynikło a zaciemniło obraz jeszcze bardziej

Nataszo, ten wątek nie został stworzony po to by obrażać media, czy obrażać ludzi, czy po to by wytykać pseudomedia palcami. Zostało ono stworzone, by wspierać te media, które się ujawnią. Po to by oni nie czuli się gorsi, nienormalni, psychiczni czy jak to podli ludzie potrafią nazywać. Nie wszyscy ludzie potrafią uwierzyć medium, a co dopiero zrozumieć czy wspierać. Ten wątek powstał właśnie po to by media wspierać, dodawać im otuchy i być może rady, które mogłyby pomóc. Dlatego "zwykli" ludzie nie piszą na wątku mediów, tylko tutaj. Dzieje sie tak też po to, by nie zaciemniać ich wypowiedzi. Tak by ich doświadczenia, ich nauka mogła dotrzeć do przyszłych mediów łatwo i zrozumiale. A także by dodać "nowym" mediom odwagi i świadomości, że nie są jedynymi takimi ludźmi na świecie. Że to czego sami doświadczają nie spotyka tylko ich.
Taki był pierwotny zamysł wątku MEDIÓW i wątku "dyskusja, uwagi".
Owszem dla Danut większość "naszych" mediów to szarlataneria, ale pamiętajmy, że to jest tylko jej zdanie i jej opinia. I ma do swojego zdania prawo, jak każdy.
Jednakże Danut prosiłabym cię, byś już więcej nie obrażała nikogo personalnie, a nawet nie insynuowała oszustwa innym forumowiczom, bo takie twoje posty będę stanowczo kasować.
To tyle, co miałam do napisania.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: soldado » 29 lip 2016, 20:42

Xsenia pisze:Wrócę do trochę wcześniejszej wypowiedzi Nataszy.
Natasza pisze: JESTEM MEDIUM- DYSKUSJA- co to za dyskusja to bicie piany i wielkie g na końcu
nic z niej nie wynikło a zaciemniło obraz jeszcze bardziej

Nataszo, ten wątek nie został stworzony po to by obrażać media, czy obrażać ludzi, czy po to by wytykać pseudomedia palcami. Zostało ono stworzone, by wspierać te media, które się ujawnią. Po to by oni nie czuli się gorsi, nienormalni, psychiczni czy jak to podli ludzie potrafią nazywać. Nie wszyscy ludzie potrafią uwierzyć medium, a co dopiero zrozumieć czy wspierać. Ten wątek powstał właśnie po to by media wspierać, dodawać im otuchy i być może rady, które mogłyby pomóc. Dlatego "zwykli" ludzie nie piszą na wątku mediów, tylko tutaj. Dzieje sie tak też po to, by nie zaciemniać ich wypowiedzi. Tak by ich doświadczenia, ich nauka mogła dotrzeć do przyszłych mediów łatwo i zrozumiale. A także by dodać "nowym" mediom odwagi i świadomości, że nie są jedynymi takimi ludźmi na świecie. Że to czego sami doświadczają nie spotyka tylko ich.
Taki był pierwotny zamysł wątku MEDIÓW i wątku "dyskusja, uwagi".
Owszem dla Danut większość "naszych" mediów to szarlataneria, ale pamiętajmy, że to jest tylko jej zdanie i jej opinia. I ma do swojego zdania prawo, jak każdy.
Jednakże Danut prosiłabym cię, byś już więcej nie obrażała nikogo personalnie, a nawet nie insynuowała oszustwa innym forumowiczom, bo takie twoje posty będę stanowczo kasować.
To tyle, co miałam do napisania.

Xseniu fajnie, że jesteś. :)
I bardzo się cieszę, że to napisałaś.
I w tym wszystkim nie chodzi mi o mnie, ale o inne osoby, które wiedzą, albo domyślają się, że mają te zdolności i to czytają.
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm