Luperci Faviani pisze:Jeśli jadę samochodem prosto w przepaść, to można przewidzieć, że w końcu w nią wpadnę i na takiej zasadzie można przewidzieć przyszłośc
Pamietaj jednak,ze jestes w pelni swiadomy dzialania,a to nieznaczy ze przepowiednia sie spelni.Bowiem w kazdej chwili mozesz zadecydowac o zmianie,i uratowac sobie zycie.
Luperci Faviani pisze:ale jeśli, będąc rozpędzonym zacznę hamować, to przyszłość się zmieni i wcześniejsza przepowiednia stanie się fałszywa.
Nie stanie sie falszywa,wiesz dlaczego?Dlatego ze swiadomie je przemieniles.Tak wiec-Wielki fail.
Luperci Faviani pisze:Ale gdy zacznę już hamować, będzie można znowu pokusić się na przepowiednię.
Z reguly nie trzeba-No chyba,ze jedziesz z twoim 2 letnim dzieckiem,wtedy mowisz mu "no widzisz synu,moge przepowiedziec ci,ze skoro hamujemy to znaczy ze nie wpadniemy w row"
Takie przepowiednie sa rownie glupie jak takie,ze np jutro zjesz sniadanie.Moge ci mnostwo rzeczy przepowiedziec na jutro,np ze oczami mrugniesz,przelkniesz sline,wydlubiesz koze z nosa,podrapiesz sie,zle upadniesz skakajac na trampolingu,ze glowa mala.Lapiesz o co mi chodzi?Jesli chcesz,moge ci wylozyc kawe na lawe TU I TERAZ o tym ze kazdy na tej sali,za jakism "madrym" sposobem moze stac sie slawnym i docenianym jasnowidzem wsrod dzieci neostrady internetowej.
Luperci Faviani pisze:I tak to jest z tym przepowiadaniem przyszłości, więc w gruncie rzeczy przepowiedzieć niczego się nie da, ponieważ mamy wolną wolę i możemy wpływać na nasz los
Podsumujac moja odpowiedz,przepowiednia ( wtym przypadku twoja przy ktorej sie jakze bardzo wysililes o aucie) jest glebokim failem,,ktorej mozna calkiem swiadomie zapobiec.
Wczesniej w temacie,widzialem rownierz w odpowiedz na moj post o tym ze jednak jasowidzenie istnieje i ze na kanalach TV to leci,ze jasnowdziwoie maja szczescie po prostu.Szczescie??Nie rozsmieszajcie mnie,takien glupoty od miesiecy nie widzialem.Jak mozna miec szczescie kilka TYSIECY RAZY pod rzad jasnowidzujac dla miejskiej policji ludzie,czego wy nie wymyslicie zeby starac sie czemus zaprzeczyc?Nawet nie myslicie,jak hazard potrafi zawiesc nawet za pierwszym razem,to czym bylby przy tysiacach udanych prob!!
Mam nadzieje ze was nie zanudzilem,spodziewajcie sie jeszcze niejednego takiego postu,gdzie smialo powiem to co mysle na temat glupoty sceptykow slepo zaprzeczajacych rzeczywistym faktom