Kosmos, inne światy, istoty

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Kosmos, inne światy, istoty

Postautor: Xsenia » 05 kwie 2016, 14:37

Wątek zakładam, bo jednak często o tym rozmawiamy w różnych tematach.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Re: Kosmos, inne światy, istoty

Postautor: danut » 08 kwie 2016, 21:56

O innych Ziemiach wystarczy tu poczytać http://www.macierz.org.pl/artykuly/nauk ... mosie.html
danut

Postautor: OneNight » 09 kwie 2016, 08:32

Jest duże prawdopodobieństwo, że życie jest na Kepler 452b. Nie wierzysz? Sprawdź sobie :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 09 kwie 2016, 08:54

Moja prababcia urodzona w 1907 roku, która przeżyła Syberię wywieziona tam na ok. 5 lat, za karę za swojego męża i szwagra - którzy zostali zabici w Katyniu jednym strzałem w tył głowy - miała mądrość przede wszystkim życiową i ta osoba urodzona ponad sto lat temu, mówiła mi, że trzeba mieć mało sprawne zwoje mózgowe, by sądzić , że ziemia jest wyjątkowa i jako jedyna posiada rozumne istoty
moja prababcia 100 lat temu wyprzedzała poglądy wielu dzisiejszych ludzi, z których śmiała by się jak to ona pobłażliwie kręcąc głową z niedowierzania
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: OneNight » 09 kwie 2016, 09:05

Szkoda, że nie zostawiła współrzędnych do żadnej planety z inteligentnym życiem. Twierdzić, że życie pozaziemskie gdzieś jest, to każdy może.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Natasza » 09 kwie 2016, 09:17

chcesz polemizować na myśli ze zmarłą staruszką? co za odwaga

napisz np. do NASA , poproś o więcej informacji żyjących naukowców, może astronautów na emeryturze- ich już nie obowiązuje tajemnica
masz porażająco mało danych pochodzących z nauki jak na tak młodego współczesnego człowieka , który dysponuje internetem , nie musisz mieć dostępu do największego teleskopu na świecie by znać ogólnodostępne wiadomości ze świata nauki
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2016, 09:18 przez Natasza, łącznie zmieniany 1 raz
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,
Awatar użytkownika
Natasza

Postautor: Pawełek » 09 kwie 2016, 09:18

OneNight pisze:Jest duże prawdopodobieństwo, że życie jest na Kepler 452b. Nie wierzysz? Sprawdź sobie :lol:

Trzeba wziąć pod uwagę to, że pewnie ten obraz planety który my widzimy jest już bardzo stary i aktualnie może jest tam już rozwinięte życie :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 09 kwie 2016, 09:22

Projekt serpo, konstelacja smoka, syriusz... Jest jeden problem; nie mam takiej technologii, żeby to sprawdzić. Nawet nie wiem czy taka istnieje.
Zdajesz sobie sprawę, że ludzie kłamią? To co w internecie jest mało wiarygodne.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 09 kwie 2016, 09:27

Pawełek pisze:Trzeba wziąć pod uwagę to, że pewnie ten obraz planety który my widzimy jest już bardzo stary i aktualnie może jest tam już rozwinięte życie :)
:) Pawełek strona wcześniej :)
danut pisze:
philosophus pisze:Co to są fraktale to ja tez czytałem... ;)
Jak macie taką wiedzę, co do istnienia innych ciał niebieskich z cywilizacjami, to co się nie dzielicie z NASA?

Przecież ja to wyczytałam z wiadomości NASA :lol: A o cywilizacjach ja nie piszę, nie wmawiaj mi i nie uogólniaj, ja piszę o możliwościach dla odradzania się naszego życia, o tym że one są faktem i więcej niż prawdopodobne. A to co naukowcy obserwują teraz w kosmosie gwiazdy, planety może już nawet nie istnieć ze względu na olbrzymią odległość, lub wyglądać zupełnie inaczej niż docierający do nas tego obraz.

Co do Keplera był parę lat temu taki film o goszczącym u nas na Ziemi przybyszu stamtąd i widocznie ta nazwa nowo odkrytej planety powstała dzięki niemu. I chciałam powtórzyc, że to nie sf że możemy zyc jednocześnie na wielu planetach - i byc ludźmi :D i nie jest to podział duszy jabyś ją pokroił na części ;)
danut

Postautor: danut » 09 kwie 2016, 09:30

OneNight pisze:Projekt serpo, konstelacja smoka, syriusz... Jest jeden problem; nie mam takiej technologii, żeby to sprawdzić. Nawet nie wiem czy taka istnieje.
Zdajesz sobie sprawę, że ludzie kłamią? To co w internecie jest mało wiarygodne.

Takie informacje na stronach naukowych na pewno nie są kłamstwem, tej nie napisał jakaś pan "Józek" pod sklepem.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi