Czym jest "karma"?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Czym jest "karma"?

Postautor: Krzysztoff » 05 kwie 2016, 16:40

OneNight pisze:Wyobraźcie sobie teraz, że budzicie się jako więzień z Alcatraz. Nic nie pamiętacie, wiecie tylko, że jesteście skazani na tamtejsze cierpienia.

Jak można cierpieć za coś, czego się nie pamięta, o czym nie ma się pojęcia?

Twierdzisz że w Alcatraz ludzie się budzą? Rodzą? Czy też trafiają za konkretne czyny?

To że czegoś nie pamiętasz nie oznacza że nie możesz się z próby nauczyć.
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 05 kwie 2016, 17:04

Zapomniałem dodać "z amnezją".

Owszem, nie mogę się niczego nauczyć, gdy nie wiem czego.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Krzysztoff » 05 kwie 2016, 17:20

Jak idziesz do podstawówki nie wiesz po co się uczysz, dlaczego nauczyciel nakazuje uczyć się na pamięć tabliczki mnożenia.

Czego się uczyć wiesz, są setki jeśli nie tysiące książek o rozwoju duchowym, szczęściu, rozwoju osobistym, Bogu itd.
Wybierać, przebierać - dla każdego coś się znajdzie. Tylko trzeba poważnie chcieć

Szczęście to stan umysłu, pochodzi z wewnątrz
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 05 kwie 2016, 17:46

Książki o rozwoju duchowym? To nie dla mnie. Wiele rzeczy znajdujących się w tych książkach są po prostu śmieszne. A o bogu mam już wyrobione zdanie i nieprzyjemne doświadczenia z fanatykami. Ciągle wałkowana jest w tego typu książkach "bezinteresowna miłość", a ja od dziecka widzę bezinteresowną nienawiść i nie wiem co to miłość, nie rozumiem tego.

Przeglądałem różne książki o OOBE i natrafiłem w internecie na przekazy od Libero Berozzi. Interesuje mnie coś, czego można doświadczyć tu i teraz, a nie tam po śmierci.

Dzieci w podstawówce nie chcą się uczyć i nie robią tego, gdy się ich niedopilnuje. Dopiero uświadomienie ich po co to wszystko i gdzie im się to przyda sprawia, że dostają motywacji do nauki. To głupie, że rodzice wysyłają dziecko do szkoły, nie tłumacząc po co tam idzie.

Ja już nie filozofuję, bo schizofrenii dostanę :lol: Posiadam wiele sprzecznych informacji.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Krzysztoff » 05 kwie 2016, 21:38

OneNight pisze:Książki o rozwoju duchowym? To nie dla mnie. Wiele rzeczy znajdujących się w tych książkach są po prostu śmieszne. A o bogu mam już wyrobione zdanie i nieprzyjemne doświadczenia z fanatykami. Ciągle wałkowana jest w tego typu książkach "bezinteresowna miłość", a ja od dziecka widzę bezinteresowną nienawiść i nie wiem co to miłość, nie rozumiem tego.

Przebaczenie to pierwszy krok, żeby uwolnić się od negatywnych myśli i doświadczeń. To jest temat rzeka, który trzeba studiować i wdrażać w życie. Po prostu próbować, sprawdzać, doświadczać, otwierać się na naukę która jest wokół nas. To co cię dzisiaj śmieszy i uważasz za dziecinne, jutro docenisz i zobaczysz że tak to działa, więc naprawdę warto studiować książki , jeżeli cię odrzucają religijne i filozoficzne to jest jeszcze psychologia - tam też są ciekawe teksty

Apropos nauki , właśnie uświadomiłem sobie jak sam niewiele robię w tym temacie, więc po prostu się za to zabieram :lol:
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Kris » 06 kwie 2016, 08:32

Ta amnezja to wynik blokowania pamieć przez nas samych, tak przez nas, tylko z czasu kiedy nie umieliśmy jeszcze żyć uczciwie i nadal to kontynuujemy, tyle że w astralu.
Jako że to my to, korzystamy z energii obecnie żyjących ciał i do puki aktualna świadomość tych ciał coś z tym nie zrobi to nadal będziemy głusi, ślepi, okradani i krzywdzeni.
Do tego dochodzą negatywne działania tych krótszy w aktualnych ciałach nadal są po ciemnej stronie mocy i nie ma znaczenia czy oni są z tej planety czy nie i mamy obraz sytuacji tak w mega skrócie.
Wymyślanie różnych dopustów Bożych i przeróżnych Bożych kar nie bardzo tu pasuje, bo to nie tak przecież funkcjonuje.
Jedni odeszli od czynienia zła, ale ściga ich to co zrobili w przeszłości, a inni jeszcze sobie gromadzą zło które ich będzie ścigało kiedyś tam w przyszłości.
Nie należy jednak czekać ze oni się poprawią i nas zostawia w spokoju, tylko walczyć z tym, aby się w końcu z tego wyrwać.
Pierwszy raz wczoraj dowiedziałem się i zobaczyłem ludzi którzy już odrobili swoja karmę.
Wiecie jakimi możliwościami dysponują?
Śmiało by je można nazwać nadludzkimi gdyby nie fakt że są ludzkie.
Nie ma rzeczy nie możliwych, poza tym wszystko jest możliwe.
Kris

Postautor: Arronax » 06 kwie 2016, 11:01

Walczymy Tworząc lepszy świat, pracując nad sobą i traktując innych jak siebie samego. Więcej zrobić nie możemy.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 06 kwie 2016, 13:08

OneNight na pewno spotykasz tez dobrych ludzi..i mam nadzieje tez na tym Forum...wiec moze nie ejst az tak zle?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: OneNight » 06 kwie 2016, 14:57

Nikt nie jest dobry. Jeden impuls, jedna chwila zmienia człowieka w potwora.

A propos złych ludzi; zaczynam od dziś uczyć się o zabezpieczeniach komputerowy, bo hakerzy się panoszą :lol:
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: danut » 06 kwie 2016, 19:36

Kris "Nie należy jednak czekać ze oni się poprawią i nas zostawia w spokoju, tylko walczyć z tym, aby się w końcu z tego wyrwać."

Oczywiście, np. każde obnażone kłamstwo przestaje być kłamstwem i przestaje zwodzić ludzi, a gdy nie podejmiemy z tym walki i zostawimy je w spokoju będzie się ono jeszcze nawarstwiać zwodzić w swoim kierunku innych ludzi, którzy ślepo mu zaufają. To jeden ze słusznych sposobów zwalczania zła.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi