Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Eksperyment z pismem automatycznym - ochotnicy

Postautor: danut » 06 lut 2016, 21:08

A ja dam ci inną radę - zapoznaj się co to jest w ogóle pismo automatyczne wtedy nie będziesz musiał nawet wyczuwać czyichś intencji i czytać ludziom w myślach, najwidoczniej wam wszystkim w tym temacie mieszają się pojęcia, bo odczytywanie telepatyczne nie ma nic wspólnego z pismem automatycznym, jeszcze raz zrozumienie stwierdzenia- pismo automatyczne się kłania.
danut

Postautor: 1Prawda1 » 06 lut 2016, 21:08

Dam Ci radę: nie czytaj ludziom w myślach, bo nigdy nie wiesz, jakie mogą mieć intencję i w jaki sposób coś zrobić. I masz rację, nie widzimy tego, możemy widzieć coś innego. Za to Ty widzisz coś co możesz jedynie podejrzewać.

Wow ...
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 21:12

danut pisze:A ja dam ci inną radę - zapoznaj się co to jest w ogóle pismo automatyczne wtedy nie będziesz musiał nawet wyczuwać czyichś intencji i czytać ludziom w myślach, najwidoczniej wam wszystkim w tym temacie mieszają się pojęcia, bo odczytywanie telepatyczne nie ma nic wspólnego z pismem automatycznym, jeszcze raz zrozumienie stwierdzenia- pismo automatyczne się kłania.

To wyjaśnij mi, czym dla Ciebie jest pismo automatyczne?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 21:16

Nie ma udziału twojej świadomości w tym co zapisujesz - rozumiesz słowo automatycznie? - odruchowo, mimowolnie, bezwiednie. I to ono znaczy dla wszystkich nie tylko dla mnie. Mamy wspólny język dla wszystkich i znaczenia słów są wspólne. Co tu więcej tłumaczyć? On ma myśleć za ciebie i pisać twoja ręką. W co ja na pewno nie uwierzę ale wy poddajcie się i wierzcie.
danut

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 21:20

danut pisze:Nie ma udziału twojej świadomości w tym co zapisujesz - rozumiesz słowo automatycznie? - odruchowo, mimowolnie, bezwiednie. I to ono znaczy dla wszystkich nie tylko dla mnie. Mamy wspólny język dla wszystkich i znaczenia słów są wspólne. Co tu więcej tłumaczyć? On ma myśleć za ciebie i pisać twoja ręką. W co ja na pewno nie uwierzę ale wy poddajcie się i wierzcie.

"Pismo automatyczne, inaczej Psychografia - pisanie przez Duchy z wykorzystaniem ręki medium."

To teraz jak mamy za sobą definicję, powiedz mi gdzie tu jest te "wejście w daną osobę", skoro korzystają tylko z ręki?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 06 lut 2016, 21:23

1Prawda1 pisze:Ja wiem jedno - za daleko brniesz w pewności. Do tego stopnia, że potrafisz porównać nas do fanów Harrego Pottera, którzy bawią się w magię. Jeśli zatem masz większe możliwości duchowe w tej kwestii od nas to nie chce nigdy ich posiąść, gdyż idą w parze z niemiłym krytykowaniem. A w mojej filozofii chodzi o nic innego jak o dążenie do dobra. Po prostu to, że być może nam się nie uda jest lepsze - bo lepiej nie mieć takich umiejętności, a być w porządku człowiekiem.

Z tego co pamiętam to Pablo diaz pisał, że nie ma jakichś wybitnych umiejętności mediumicznych (niech mnie poprawi jeśli źle pamiętam). A duszą swoją tak imponuje, że nie jeden bóg by się w nim zakochał.

Pozdrawiam, Prawda.

Pablo diaz jest po prostu osobą bardzo skromną, która posiada ogromne zdolności mediumiczne, które od początku wyczuwałem, a dodatkowo mi je potwierdził.

Co do tego tematu.
Danut lepiej doświadczać, niż stać w miejscu, bo dzięki doświadczeniom, można się bardzo dużo nauczyć.
Najgorzej jest stać w miejscu.
Skoro chcą spróbować, to niech próbują ;)
Po co się o to kłócić ? :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: danut » 06 lut 2016, 21:29

Soldado bo to jest rzucanie słów na wiatr. Jest możliwe takie opętanie drugiej osoby, ale ten opętujący musiałby być wspierany jakąś sektą lub sam być demonicznie opętany. Co do autora to ani jedno ani drugie mi nie pasuje, więc cały ten temat to tylko bicie piany.
danut

Postautor: soldado » 06 lut 2016, 21:33

danut pisze:Soldado bo to jest rzucanie słów na wiatr. Jest możliwe takie opętanie drugiej osoby, ale ten opętujący musiałby być wspierany jakąś sektą lub sam być demonicznie opętany. Co do autora to ani jedno ani drugie mi nie pasuje, więc cały ten temat to tylko bicie piany.

Ok masz prawo mieć takie zdanie, a teraz choć popiszemy w innym temacie.
Po co wałkować jedno i to samo ? :)
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 06 lut 2016, 21:34

danut pisze:Soldado bo to jest rzucanie słów na wiatr. Jest możliwe takie opętanie drugiej osoby, ale ten opętujący musiałby być wspierany jakąś sektą lub sam być demonicznie opętany. Co do autora to ani jedno ani drugie mi nie pasuje, więc cały ten temat to tylko bicie piany.

O jakie opętanie Ci chodzi? O zawładnięcie?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: danut » 06 lut 2016, 21:37

Tak, bo inaczej nie da rady napisać twoją ręką.
danut

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi