Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Postautor: tomekqaz » 14 sty 2016, 22:27

Witam was , pytanie takie jak w temacie , otóż może pokrótce opiszę dlaczego się ono pojawiło.

Kiedyś w pewnym temacie opisywałem historię jak grubo ponad rok temu w nocy wracałem motorem do domu i ujrzałem w pewnym wyjątkowym miejscu pod względem manifestacji wielu (chyba) duchów właśnie jednego z nich , odebrałem energię tak negatywną że dochodziłem psychicznie miesiąc do siebie i z trudem pozbyłem się myśli samobójczych.

Teraz uczęszczanie przez to miejsce jest związane z tym że robię prawo jazdy i muszę przez nie przejeżdżać o godzinie 5 rano gdy jest jeszcze ciemno.Jeżdżę przez to miejsce samochodem z moją mamą ale wiem że tam cały czas coś jest i może mi się w każdej chwili zmanifestować co psychicznie bardzo ciężko mi wytrzymać już nie wspominając o tym co się dzieje z moimi powłokami duchowymi po odebraniu tak negatywnych energii.

Ostatnio właśnie jak jechaliśmy to o 5 rano stał tam na poboczu miejscowy dziwak(ale dopiero później się o tym dowiedziałem na początku myślałem że to kolejny duch) i jeszcze zanim go zauważyłem odebrałem energię jednak nie aż tak intensywną ale negatywną.To jednak wystarczyło żeby mnie przerazić i zacząłem się drzeć na mamę żeby przyspieszyła :D

A wracając do pytania to sam nie wiem na czym to przygotowanie miało by polegać , głównie chodzi o to żeby zablokować manifestacje , nie chce obierać nic z tamtego świata , jeszcze nie jestem na to gotowy , pytanie kieruję głównie do medium lub obeznanych w temacie.
Po ostatnim razie modliłem się do Boga żeby pomógł duszy przejść na drugą stronę i bardzo mi to pomogło po cały drżałem tak jak nigdy i ustało niemal natychmiastowo. :P

Ogólnie może to brzmieć nieco chaotycznie za co z góry przepraszam ale nie przywykłem do zadawania pytań na tematy na które na codzień się nie rozmawia. :)
tomekqaz

Re: Jak się przygotować na spotkanie z duchem?

Postautor: Pawełek » 14 sty 2016, 22:30

A to modliłeś się tylko ostatnim razem czy za każdym? Bo jeśli tylko za ostatnim - a pomogło, to może warto częściej się modlić?
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: tomekqaz » 14 sty 2016, 22:39

Pawełek pisze:A to modliłeś się tylko ostatnim razem czy za każdym? Bo jeśli tylko za ostatnim - a pomogło, to może warto częściej się modlić?

Całkiem szczerze mówiąc za pierwszym razem byłem agnostykiem i nie bardzo wierzyłem coś takiego jak duchy istnieje , więc nie wiedziałem co się robi jak człowiekowi się coś takiego zdarzy i na moje nieszczęście nie wiedział tego nikt z moich bliskich, znajomych i innych ludzi z którymi mam kontakt. Od tego czasu jak czasami tędy przejeżdżam po zmroku zazwyczaj wypowiadam w myślach formułkę w stylu "Boże i moi bracia duchy wyższe proszę was o pomoc i ochronę bo nie jestem gotowy na spotkania z duchami niższymi" czasami taka czasami nieco zmieniona ale ogólnie sens jest zachowany , jednak myślę że to nie wystarcza.
tomekqaz

Postautor: Pawełek » 14 sty 2016, 22:48

Jeśli nie jesteś gotowy to myślę że modlitwa, plus to żebyś postarał się unikać tego miejsca powinno pomóc.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: tomekqaz » 14 sty 2016, 23:09

Niestety to tak jakby przeznaczone mi było przejeżdżać przez to miejsce bo inna droga jest co prawda ale jest dłuższa i rano bardzo zaśnieżona poza tym moja mama uznała by mnie za szaleńca jak bym jej na siłę kazał tamtędy jeździć bo ona do tego co tam widziałem podchodzi sceptycznie.

A jeśli modlitwa nie pomoże i dalej będę widział tam duchy to co wtedy?Oczywiście jeśli przydarzy mi się coś takiego jak za pierwszym razem to nawet za dnia przynajmniej przez miesiąc się do tego miejsca nie zbliżę.
Mogę porobić zdjęcia tego miejsca jakby ktoś był zainteresowany , obszar występowania manifestacji jest nieco rozległy ale to głównie w jednym miejscu się dzieje , wiele ludzi tam doświadczało manifestacji różnych duchów na różne sposoby.
tomekqaz

Postautor: Pawełek » 14 sty 2016, 23:46

Nie było tam przypadkiem cmentarza? Albo miejsca zbrodni? Może to z tego powodu. Poza tym - w okolicy musi być jakieś medium, świadome lub nie świadome, bo duchy ciężko by same z siebie się manifestowały, potrzebują do tego fluidu, które biorą od medium.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: tomekqaz » 15 sty 2016, 00:01

W tym miejscu prawie przy drodze jest cmentarz niemiecki z czasów XIX w. , z tego co wiem miejsce zbrodni też jest , drogę przecina głęboki rów i właśnie w dole tego rowu rzekomo podczas drugiej wojny światowej rozstrzeliwano tam ludzi ale ile w tym prawdy jest to nie mam pojęcia , w okolicy z tego co wiem było dość dużo tragedii typu wypadki śmiertelne samochodów lub samobójstwa ( jak miałem osiem lat to z 600 m od tego miejsca jak byliśmy rodzinnie samochodem na grzybach znaleźliśmy samobójce wisielca)

A jeśli chodzi o medium to ja mam zapewne zdolności bo w okolicy nie mieszka nikt , jest tylko jeden dom z 500 m od tego miejsca i drugi z 800 m od tego miejsca.W mojej rodzinie od strony mojego ojca to po babci mamy te zdolności bo prawie każdy w swoim życiu widział ducha , wujka nawet w tym miejscu gonił jeden.

PS:Jakby ktoś to czytał to zwracam się do was z prośbą o modlitwę za mnie , forma się nie liczy ważne żeby była pozytywna , za 5 godzin tamtędy jadę i pewnie będę miał pietra jak nic :P Sam też będę się modlił.
tomekqaz

Postautor: Pawełek » 16 sty 2016, 12:17

Jeśli uważasz że masz bardziej rozwinięte zdolności medialne od innych osób to spróbuj zdobyć i przeczytać "Księgę mediów". Powinno Ci się to przydać, ale przed tą lekturą polecam oczywiście teorię zawartą w "Księdze duchów". Jeśli przeczytasz obydwie te książki to nie powinno być bardzo dużych problemów, a może i nawet uda Ci się pomóc tej duszy która wywołuje w Tobie tak negatywne emocje. Każdy zasługuje na wysłuchanie i drugą szanse ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 16 sty 2016, 14:09

Ciekawe co tam robil ten miejscowy dziwak? Czyzby go "cos" tam ciagnelo? A moze tam mieszka Jakis psychopata i wytwarza takie niebezpieczne fluidy? Oczywiscie moga tez byc duchy, ktore utknely w tym miejscu. Brrr co za miejsce ...samobojstwa i wypadki....Na pewno masz zdolnosci medialne bo inaczej nie odczulbys tego kontaktu az tak intensywnie. Sa takie miejsca gdzie ciezko jest udygac. Skoro musisz tamtedy jezdzic to musisz miec ochrone duchowa czyli wlasnie pozytywne mysli pelne milosci, modlitwa prosto z serca i medytacje...Robic to na codzien jako praktyke duchowa. Jak bedziesz mial ochrone to bedzie latwiej.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: tomekqaz » 16 sty 2016, 20:14

Księge duchów i mediów już czytałem lecz nie ma tam zawartej wiedzy jak dokładnie postępować w konkretnych wypadkach , owszem wiedza tam zawarta jest podstawą do jakichkolwiek dalszych działań ale nie znalazłem tam odpowiedzi na dręczące mnie pytania.
Zainteresowałem się literaturą osób medium typu Ojciec Pio lub Maria Simma którzy opisywali dość dokładnie to co im się przytrafiało i co w takich sytuacjach robili , czego dusze od nich chciały.
Szczerze mówiąc to jakoś strasznie mnie nie ciągnie do tej wiedzy ale jestem w tym kierunku pchany czy tego chcę czy nie i muszę wiedzieć co się dzieje.
A jeśli chodzi o to miejsce to naprawdę dziwne rzeczy się tam czasami dzieją jednak w mojej okolicy napewno nie mieszkają żadni psychopaci , takie rzeczy w moim rejonie zdarzają się niezwykle rzadko , ale zdarzają.
tomekqaz

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi