Swieta..

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Swieta..

Postautor: Obserwator » 22 gru 2015, 23:48

Ja "w religię" przestałem wierzyć jako piętnastolatek. Później przez wiele lat byłem ateistą ale nie śpiewałem "Podmoskownyje wieczera", tylko brałem udział "świętach rodzinnych" bo lubiłem. Teraz też trudno byłoby nazwać mnie wyznawcą Krk, ale po prostu lubię święta i rodzinną atmosferę. Dla mnie to ta jedyna okazja w roku, aby odskoczyć trochę od szarej rzeczywistości i docenić to co daje nam posiadanie rodziny. :) Dlatego jak napisała Nikita - barszczyk się gotuje i lepimy już pierogi :D
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: cthulhu87 » 23 gru 2015, 00:17

Obrazek
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 23 gru 2015, 11:09

Swieta maja swoj urok. Dla mnie 24 grudnia to takze dzien , w ktorym wyczuwam duchy wsrod nas...juz jako dzeicko czulam , ze w tym dniu sa duchy w domu. Teraz niedawno przeczytalam, ze wlasnie 4 razy w roku tj w czasie przesilen dnia i9 nocy duchy przychodza na Ziemie i poganie swietowali te dni. te dni wypadaja: 2 listopada, 24 grudnia, 21 marca i 24 czerwca. Dlatego wlasnie kladziono pusty talerz na stole wigilijnym..
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 23 gru 2015, 11:25

Wszystkiego dobrego na święta. Ja jutro lepię pierogi :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Nikita » 23 gru 2015, 13:32

Dzieki i zycze wszytskim zdrowych i spokojnych i zyczliwych Swiat ...u mnie kapusta z grzybami i barszczyk juz sa...a reszta potem.... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 23 gru 2015, 13:42

Własnie ulepiłam i ugotowałam uszka z prawdziwków przez nas samych uzbieranych. Zyczę Wam wszystkim ciepła i miłego wypoczynku w gronie rodzinnym oraz przepysznych potraw. :D
Szkoda tylko, że śniegu nie ma... :(
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: danut » 23 gru 2015, 14:23

Od paru lat nie czyje się już takiej magi tych świąt, wszystko jakby skostniało i stało się nieco inne. Dlatego z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia życzę wszystkim tu obecnym odezwania się w Nich starego ducha, przypomnienia sobie jak to było dawniej, wesołych kolęd, przemiłej wieczerzy wigilijnej w gronie rodzinnym, spokoju, pogody ducha w tym dniu mającego wieszczyc same pogodne dni i wszystko co najlepsze w Nowym Roku.
danut

Postautor: Kalina03 » 23 gru 2015, 19:46

Wszystkim forumowiczom życzę dużo miłości w te Święta.
Odpoczynku strapionym, zrozumienia porzuconym, nadziei upadajacym.
Samych wzniosłych uczuć i chwil pełnych boskiej energii.
Mnóstwo wrażliwości na drugiego człowieka, nie tylko w świąteczny czas.
Oby w te Święta nikt nie zaznał tęsknoty ani rozterek.
Niech dobry duch będzie z Wami kochani.
Kalina03

Postautor: Hansel » 23 gru 2015, 21:55

Obserwator pisze:Ja "w religię" przestałem wierzyć jako piętnastolatek. Później przez wiele lat byłem ateistą ale nie śpiewałem "Podmoskownyje wieczera", tylko brałem udział "świętach rodzinnych" bo lubiłem. Teraz też trudno byłoby nazwać mnie wyznawcą Krk, ale po prostu lubię święta i rodzinną atmosferę. Dla mnie to ta jedyna okazja w roku, aby odskoczyć trochę od szarej rzeczywistości i docenić to co daje nam posiadanie rodziny. :) Dlatego jak napisała Nikita - barszczyk się gotuje i lepimy już pierogi :D
:lol:
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi