Pablo diaz pisze:To ciekawe Danut co piszesz, niestety ja nic w od siebie nie mogę napisać ponieważ nie mam doświadczeń mediumicznych tak rozwiniętych ,aby odbierać wiadomości od tamtej strony ,przez to i żadnej wiedzy do przekazania .Jedynie ,co przetłumaczę parę zdań na j.polski

cthulhu87 pisze:Zaskakujesz mnie. Jak się okazuje, tak bardzo się z nami nie zgadzasz, że aż się zgadzasz.
danut pisze:Nie zgadzam się na karmy według ludzkich popularnych osądów i tabel, są pobieżne i krzywdzące i nie oddają sedna, jest wsypanie wszystkich do jednego worka. Ponadto nie jest to żadna karma, bo jeśli ktoś komuś uszkodzi to ciało, to on tez odczuje tego skutki w innej rzeczywistości.. A ten kto czyni źle, to dopiero zbuduje sobie swoją zgubę, gdy zatraci własną duszę.. i nie będzie to również karą a konsekwencją jego własnych działań.

cthulhu87 pisze:danut pisze:Nie zgadzam się na karmy według ludzkich popularnych osądów i tabel, są pobieżne i krzywdzące i nie oddają sedna, jest wsypanie wszystkich do jednego worka. Ponadto nie jest to żadna karma, bo jeśli ktoś komuś uszkodzi to ciało, to on tez odczuje tego skutki w innej rzeczywistości.. A ten kto czyni źle, to dopiero zbuduje sobie swoją zgubę, gdy zatraci własną duszę.. i nie będzie to również karą a konsekwencją jego własnych działań.
W spirytyzmie nie ma pojęcia "karmy".
danut pisze:To dobrze, ale dlaczego padają tu pytania, które aż narzucają by właśnie tak według utartych doktryn, czy to z buddyzmu, czy to z dawnego katolicyzmu pojmować np. samobójstwo i blokuje się rozmowy, zamiast dopuszczać do tego by były one jak choćby te z Pablo, które naprawdę coś do tematu wnoszą nowego? Z oskarżeniami piszących w jednym zdaniu- pycha, jaka pycha, gdzie, kiedy, czyja?

Pawełek pisze:Ale moje pytanie dotyczy właśnie tego jak to ma być według spirytyzmu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości