Jak wyczuć ducha ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wyczuć ducha ?

Postautor: Luperci Faviani » 10 gru 2008, 11:53

Oczywiście, skoro pisze się o tym tak, jak o innego rodzaju manifestacjach. Jestem daleki od stwierdzenia, że nagranie głosu Ducha nie jest możliwe ale w tej sprawie wolę zachować szczególnie dużą ostrożność.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Jul » 10 gru 2008, 13:11

Ja raczej wierzę w autentyczność nagrań ks. Brune. Bardziej dziwi mnie dość prymitywny sprzęt, którego używa. Przypuszczam jednak, że używanie zaawansowanej aparatury hi-tech w pracy z duchami może być kłopotliwe, gdyż jak wiadomo, elektronika ma szczególne tendencje do psucia się podczas kontaktu spirytystycznego.
Jul

poranne opętanie

Postautor: Luperci Faviani » 14 gru 2008, 09:46

Postanowiłem podzielić sie kolejną historią z mego życia, która nie jest, w zasadzie, niczym wyjątkowym ale kończy się bardzo optymistycznie.

Kilka miesięcy temu, nad ranem obudziło mnie okropne uczucie jakby ktoś na mnie wskoczył i dusił. Sparaliżowało mnie, bałem się potwornie, chciałem krzyczeć ale, jak zapewne domyślacie się, nie byłem w stanie wydobyć z siebie ani jednego dźwięku. Wszystko odbywało się bardzo szybko, strach wzrastał i teraz... nie pamiętam czy najpierw pomyślałem o Bogu, czy wołałem o pomoc do mojej matki (która żyje w mieście oddalonym o ok.350km), nie wiem. W każdym razie, chęć przeżegnania się uwolniła prawą rękę z paraliżu, zacząłem się modlić i poczułem, prawie jakbym to widział, z daleka przybywającą mi na ratunek jakąś pozytywną energię, z dużym impetem, uwalniającą mnie z przykrych doznań, zamieniającą je w błogie uczucie, radość, szczęście, jakieś ciepło spływające na mnie ze wszystkich stron... Po chwili dobra istota jakby oddaliła się i powróciłem do normalnego stanu. Kilka godzin później wstałem i udałem się do pracy.
Luperci Faviani - życie jest niczym, wieczność jest wszystkim.
La certitude est une autre dimension de la croyance.
Awatar użytkownika
Luperci Faviani

Postautor: Setticemia » 14 gru 2008, 11:42

Miałam podobne doświadczenie kilka lat temu. Obudziła się w środku nocy czując niesamowity ucisk w klatce piersiowej, nie mogłam wstać ani nawet się poruszyć na tyle, by zaświecić lampkę przy łóżku. Jednocześnie coś jakby "przeszywało" moją głowę, nie wiem, czy to właściwe określenie, ale tak to wtedy czułam. Nie był to nawet ból, tylko fale przepływające przeze mnie. Też zaczęłam się modlić (co robię zazwyczaj, gdy budzę się z koszmaru, nie mogę zasnąć albo coś mnie boli) i wszystko ustąpiło. Rano dowiedziałam się, że mój Wuj zmarł tej samej nocy i do tej pory zastanawiam się, czy to, co przytrafiło się mnie, miało związek z tą śmiercią a jeśli tak, to jaki.
"Żadne serce nie cierpiało nigdy sięgając po swoje marzenia, bo każda chwila poszukiwań jest chwilą spotkania z Bogiem i Wiecznością."
Paulo Coelho
Awatar użytkownika
Setticemia

Postautor: WERONIKA9 » 07 kwie 2014, 12:09

Dobre pytanie! Wracając do wcześniejszych wypowiedzi o pobycie na cmentarzu potwierdzam,że tam nie ma duchów. Sprowadzają ich ci, którzy idą pomodlić się za dusze bliskich którzy odeszli. Będąc przy grobie mojej ukochanej babci i modląc się w jej intencji czułam jak ''ktoś'' zbliża się do mnie od tyłu. Stanęło tuż za mną po mojej lewej stronie. Czułam, że to ona. Zapytałam :''Babciu czy to TY?'' ZERKŁAM ZA SIEBIE-NIKOGO NIE BYŁO. Poczułam spokój i uśmiechnęłam się. Wcześniej również wyczuwałam jej obecność u siebie w domu, zapach kremu który używała, jak stoi za mną -odbierałam obrazy. Po jakimś czasie mojej starszej córce pokazała w śnie jak to było faktycznie-zgadzało się. Podczas snu parokrotnie spotykałyśmy się-obecnie tęsknię za tymi odwiedzinami. Jeśli chodzi o inne dusze to wyczuwam ruch kątem oka, czuję obecność jakiejś energii. Czasami jest również delikatny podmuch wiatru, mrowienie często w nogach, tzw.''ciarki'', które wędrują po całym ciele. Ostatnio postrzegam białe, śnieżne iskrzące kule oraz jasne smugi, które się przesuwają. Njlepsze jest gdy KTOŚ bawi się w moimi włosami (wiem kto :) ). Jest wiele innych ''drobniejszych''znaków ;)
''...Bóg nas nie karze.Kiedy sobie to uświadomisz, że to nie kwestia indywidualna i Twój własny plan, Twój punkt widzenia zmieni się.''
Awatar użytkownika
WERONIKA9

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi