autor: Natasza » 10 gru 2015, 13:40
ze względu na częste pytania mnie na priv odnośnie stanu człowieka po śmierci dziś napiszę kilka zdań na ogólnym - i tylko na podstawie tego co widziałam
zaraz po ,, wyjściu ,, z ciała człowiek nie może się połapać co się dzieje, jesteś zdziwiony, zaskoczony, nie czujesz żadnego bólu, jedyne co ci towarzyszy to oszołomienie, ono jest głębsze dla ludzi , którzy zmarli nagle w dosłownym ułamku sekundy. Otępienie trwa długo, praktycznie jakbyś stał wryty w ziemię a później zaczynasz się miotać . Pierwszą twoją reakcją jest natychmiastowy kontakt z kimś kogo znasz. Ale nie myślisz tak jak za życia, w twojej ,, głowie,, panuje zawirowanie , jakby wszystkie myśli piętrzyły i wirowały i nakładały się na siebie- to wynik totalnego szoku. czujesz się jak w wirówce . poza tym obraz siebie np. leżącego na ulicy, czy w łóżku bez oznak życia będzie potęgował twoje odczucia. zapomnij o obrazku jak z pieknego filmu - ze jestes duszą i wchodzisz do swiatła przy chórze trąb anielskich.
po jakimś czasie - zalezec bedzie tylko od ciebie- będziesz chciał udać sie do swojego domu ( jesli umarłes poza nim) i dotrzesz w ułamku sekundy, to bedzie predkosc twojej mysli, sam odkryjesz z czasem jakie masz mozliwosci. wtedy pod wpływem tego szoku bedziesz miał najwieksze mozliwosci ,, fizyczne,, będziesz mógł zapukać do drzwi, poruszyc przedmiotem a jak będziesz miał wiecej sił to nawet uda ci sie wypowiedziec słowo. za wszelką cene bedziesz chciał sie skomunikować- praktycznie nie bedzie innego celu jak ten
jesli trafisz na osobę , która będzie mogła cie odebrać przez sen - to zostawisz jej informacje- ona cie zobaczy , bedziesz wiedział , że może być to jedyny raz wiec w tej informacji pokażesz siebie i swój stan. jako że taką informacje przekazesz po ok tygodniu ( tyle mniej wiecej czasu ci trzeba by dotrzec poprzez sen) pokazesz się zdrowy, usmiechniety i szczesliwy i bedziesz pokazywał szok i zdumienie - zupełny spontan
teraz odnośnie samobójców- nie ma tu żadnego znaczenia jak skonczyłes zycie, ważne jest jaką decyzję podejmiesz po tym jak sie znajdziesz po drugiej stronie; nikt nie ocenia i nie osadza osób targających sie na własne zycie; nie ma takiej opcji ;
jedyne co ważne to dbanie o zdrowie psychiczne tu za życia ;
co ze schizofrenikami, osobami psychicznie chorymi, z demencją , alzcheimer em- widziałam wielu zdrowych natychmiast po przejsciu
jest prawdą , że czekać moga na ciebie znajomi, ktos ci bliski, łącznie z psem , który umarł ci kiedyś
co dalej? dalej czeka cie droga, nie znam jej, nie byłam tam nigdy wiec tego juz nie powiem
nie wszyscy przejdą dalej, z różnych warunków zostaną i nie wazne jak skonczyli, zwykła chorobą czy wypadkiem
jedne z ulubionych piosenek gdy jestem w moim świecie gdzie stawiam milion pytań
Mylene Farmer-Jean Louis Murat ,, Regrets,,
Enigma ,, Why?,,
Daniel Bloom , Mela Koteluk ,, Katarakta,,