Achill pisze:szkoda bardzo liczyłem na te dane o szczególnie wysokiej liczbie "atakow" na osoby o wysokiej moralności.

danut pisze:stefan12 pisze:Przecież o wiele łatwiej jest przywołać ducha niskiego i coś mu zlecić, niż ducha wyższego, bo ten kieruje się naszym dobrem, a nie zachcianką.
Więc co w tym niezwykłego, że duch niski miałby realizować złorzeczenie.
Nie, bo duch niski ma bardzo ograniczone możliwości, przede wszystkim nie może wpływać już na materię, ani kierować naszą rzeczywistością, te możliwości dają mu tylko żyjące tu i zionące nienawiścią osoby i dlatego się z nimi łączą. Weź zaobserwuj, popytaj konkretnych ludzi, którzy mieli z czymś dziwnym i trudnym do czynienia, czy w momencie gdy dotarli do prawdziwego źródła złorzeczeń i do konkretnej osoby, gdy rzuciły jej to w twarz, gdy się przed nią nie ulękły, to czy dziwne zjawiska nie ustały? - Ustały, a więc dlaczego, czy to nagle duchy się wystraszyły, czy właśnie dana osoba?
Nie wolno ciaćkać się z nimi po prostu i wierzyć w mity. Tylko jest w tym reguła, trzeba dobrze i sprawiedliwie rozpoznać. Tu nie wolno się pomylić, np. oskarżyć niewinnego, bo nam się tak tylko wydaje, że to ta osoba.

Pawełek pisze:Jedyny haczyk w teorii spirytystycznej jest taki, że w okolicy musi się znajdować jakiekolwiek medium by duch potrafił się zmanifestować.
Achill pisze:zauwazylem i nie znalazłem nic co by tego dowodzilo, poza ogólnym wrażeniem poszczególnych osób.
Nie interesuje mnie dyskusja tylko wyniki badań, dane statystyczne. itp. itd.
danut pisze:Kpisz??
Tylko dyskusja i obserwacja tego co dzieje się w naszym otoczeniu może to potwierdzić. Z tego co wiem nie prowadzono w tym kierunku badan, nie ma danych statystycznych, choć może warto podpowiedzieć naukowcom, aby je sporządzili?

danut pisze:Ja to wiem na pewno i sama uzyskałam drogą obserwacji i swoją prywatną.
Powiem Ci mnóstwo ludzi to dostrzega,

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości