Davidius pisze: Rozważam też emigracje z Polski bo NIE UTOŻSAMIAM SIĘ W WIEKSZOŚCI Z HISTORIĄ I KULTURĄ POLSKI - TJ jej Katolickiej części .
.
Ja lubię architekturę i sztukę sakralną w Polsce. Odzwierciedla pewną wrażliwość ludzką i to jest fajne... A tak w ogóle to nie wiem, w czym problem

Aby podziwiać piramidy nie trzeba wyznawać bóstw egipskich
Davidius pisze:Bliska jest mi Kultura Słowiańska - Pogańska i Protestancka POLSKIEJ REFORMACJI - XVI - XVII w sensie kulturowym a nie religijnym, bo Chrześcijaninem nie jestem, jestem UNIWERSALISTĄ i NEO-GNOSTYKIEM jeżeli chodzi o me Przekonania Duchowe, ale SPIRYTYZM KARDECA jest mi bliski - choć nie ze wszystkim się zgadzam ale w 80-90% jest O.K.
Mieliśmy na forum kilka wątków poświęconych socynianizmowi

... Z tego co wiem, jest kilku forumowiczów, którzy się tym tematem interesują
Davidius pisze:- Czytałem Księge Duchów, Mediów, Czym jest Spirytyzm, teraz czytam EW . WG SPIRYTYZMU, Nasz Dom - Xaviera ale ja już mam taką naturę że nie chce się FORMALNIE PRZYŁĄCZAĆ DO ŻADNEJ ORGANIZACJI WYZNANIOWEJ FORMALNIE LUB DO PARTII POLITYCZNEJ - wolę sympatyzować i samemu NIEZALEŻNIE SIĘ ROZWIJAĆ - nie lubię struktur organizacyjnych choć zapewne pewnym ludziom są one potrzebne .
To dobrze trafiłeś, bo tu nikt nigdy Cię do tego namawiać nie będzie