Jak wykonać seans spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: OneNight » 24 sie 2015, 19:16

Nawiązałem to KM i KD, bo tam jest napisane o wywołaniach, a jest to forum spirytystycznie nie religijne. Chcę tylko sprawdzić, czy jesteście pewni swoich przekonań, bo te pierścienie i rytułały są dziwne.

Czemu nie nawiązałem do bibli?
Obrazek
Domyśl się.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: soldado » 24 sie 2015, 20:14

OneNight pisze:Nawiązałem to KM i KD, bo tam jest napisane o wywołaniach, a jest to forum spirytystycznie nie religijne. Chcę tylko sprawdzić, czy jesteście pewni swoich przekonań, bo te pierścienie i rytułały są dziwne.

Obrazek
Domyśl się.

Ech... nie ma to jak fanatycy religijni i ateiści...
Jedni drugich są warci.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: 1Prawda1 » 24 sie 2015, 20:52

Chcę tylko sprawdzić, czy jesteście pewni swoich przekonań

Ulala, to niepotrzebne ;)
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Hansel » 13 paź 2015, 13:14

OneNight pisze:Miałem kontakt ze wszystkim co wymieniłeś i nadal jestem beztalenciem, ale dzięki za pomoc. Moje sny, to wspomnienia i nie ma tu co interpretować, a przepowiednie z kart nie sprawdziły się nigdy. Czakry to chyba strata czasu, bo nawet nie wiem, czy w ogóle istnieją, choć próbowałem.

Obrazek
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Darel » 13 paź 2015, 14:09

"najlepszy" fragment na samym końcu tekstu - " w 1939 roku Hitler będzie prowadzić politykę bardziej pokojową".... :?
Darel

Postautor: OneNight » 13 paź 2015, 14:13

soldado pisze:
OneNight pisze:Nawiązałem to KM i KD, bo tam jest napisane o wywołaniach, a jest to forum spirytystycznie nie religijne. Chcę tylko sprawdzić, czy jesteście pewni swoich przekonań, bo te pierścienie i rytułały są dziwne.

Obrazek
Domyśl się.

Ech... nie ma to jak fanatycy religijni i ateiści...
Jedni drugich są warci.

Ja przynajmniej nie zmuszam nikogo do moich poglądów i nawet nie wspominam o religii, gdy mnie do tego nie prowokujesz.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Hansel » 06 lis 2015, 18:49

Pawełek pisze:
OneNight pisze:To już chyba jest okultyzm albo jeszcze większy ciemnogród. Swoją drogą na początku filmu pojawił się na środku ekranu taki mały symbol iluminatów.

Kościół i tak nas wrzuca do jednego worka z okultyzmem. Przyzwyczajeni jesteśmy ;)

http://www.katolicki.net/index.php/zagr ... ytyzm.html Niech mi ktoś wytłumaczy co to znaczy ,,uprawiają,,
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Achill » 06 lis 2015, 18:59

"co poeta miał na myśli" najlepiej spytac samego poetę. Bo i skąd nam to wiedzieć.
zwłaszcza gdy mamy do czynienia z tak mało kompetentnym tesktem. Nie ma tu kontrargumentów a tylko kilka cytatów rzuconych ot tak dla zastraszenia duszyczek
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Hansel » 06 lis 2015, 20:00

He he Zaciekawiła mnie ta historia:

„A gdyśmy szli na modlitwę, zdarzyło się, że spotkała nas pewna dziewczyna, która miała ducha wieszczego, a która przez swoje wróżby przynosiła wielki zysk panom swoim. Ta, idąc za Pawłem i za nami, wołała mówiąc: Ci ludzie są sługami Boga Najwyższego i zwiastują wam drogę zbawienia. A to czyniła przez wiele dni. Wreszcie Paweł znękany, zwrócił się do ducha i rzekł: Rozkazuję ci w imieniu Jezusa Chrystusa, żebyś z niej wyszedł. I w tej chwili wyszedł.” DZ. AP. 16,16-18 (BW)

Jak myślicie o co tutaj może chodzić ?
Awatar użytkownika
Hansel

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi