Edi pisze:Można w jakis sposob moze wspomoc swoje pierwsze razy ?
Podpinam się pod pytanie, bo u mnie na bazgrołach się kończy

OneNight pisze:Skoro to temat o piśmie automatycznym, to mam pytanie: Co jakiś czas czuję potrzebę pisania i mam takie dziwne uczucie w ręce, ale gdy biorę długopis i kartkę, to wszystko znika i nic się nie dzieje. Robię coś źle?

Teraz mnie ta sprawa zaciekała: Jaki konkretnie tytuł nosiła ta powieść i jak nazywał się ten wieśniak ?cthulhu87 pisze:Kiedy szukałem informacji na temat spirytyzmu, natknąłem się na ciekawą historię związaną z Dickensem. Dr Habdank, w broszurce "Z tajemnych dziedzin ducha", wydanej w 1917 przytoczył pewne informacje z "pośmiertnych" losów pisarza. Okazuje się, że miał on rozpocząć przed śmiercią dłuższą, kilkutomową powieść, jednak przerwała ją kostucha. Pod wpływem nagłego impulsu tekst miał dokończyć jakiś niewykształcony człowiek ze wsi, oczywiście przez pismo automatyczne. Swego czasu sprawa nabrała dużego rozgłosu, zwłaszcza że w pełni zachowano styl autora:).
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości