Jak wygląda życie ludzi w innych światach ?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wygląda życie ludzi w innych światach ?

Postautor: Nikita » 03 paź 2015, 11:52

Pisz...pease... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: atalia » 03 paź 2015, 11:53

OK, może wieczorkiem, bo teraz mam trochę roboty. :)
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 03 paź 2015, 11:57

ok
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Arronax » 04 paź 2015, 14:57

Ja też bym chętnie posłuchał o ile nie masz nic przeciwko :).

To nasze rozumne "Ja". Świetnie Cię rozumiem :( ...
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: atalia » 05 paź 2015, 13:29

Może opiszę jeden przypadek z kilku, ten , który wydał mi się w miarę nieźle zweryfikowany, choć moze nie do końca.
Podczas jednej z sesji z Moenem otrzymałam obraz jednej z moich przeszłych inkarnacji, miałam wtedy być chłopcem stajennym na zamku u jakiegos średniowiecznego francuskiego pana. Kiedy zapytałam o jakieś dane weryfikujące przekaz, pojawiło się nazwisko władcy zamku, jakieś Barbasse, Barbaque, czy coś w tym stylu, nota bene nie znam francuskiego a gdy poprosiłam o jeszcze jakies dane, na murze zamku "wyswietlił" sie herb rodu, na którym widniały trzy złote krzyże na niebieskim tle. I tyle z tego przekazu.
Potem jednak zaczęłam w internecie szukać jakiegoś potwierdzenia otrzymanych danych, ale nie miałam żadnych informacji o zamku, wiec zaczęłam szukać nazwiska i dość przypadkowo natknęłam się na stronę "herby szlachty francuskiej" no i zaczęłam ją sobie przeglądać, jednak bez wiekszego przekonania. Jednak w pewnej chwili zimny dreszcz przebiegł mi po plecach , bowiem ujrzałam herb rodu Barbarin na którym widniały trzy złote duże pszczoły na niebieskim tle, do złudzenia z dala przypominające krzyze.
Co o tym sadzicie? Ja cały czas składam to na karb przypadku, ale jak daleko moze on iść?
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 06 paź 2015, 09:27

To rzeczywiscie moze byc prawda... Dzieki Atalio za podzielenie sie tym przezyciem, Jakbys miala jeszcze chwilke czasu to napisz o tych innych przypadkach...Mnie to bardzo interesuje.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 12 lis 2015, 14:58

Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Bresson » 21 sty 2017, 12:47

Nie pamiętam czy w "Księdze Mediów" czy "Niebie i Piekle" pada wypowiedź ducha, że istnieje świat prymitywniejszy i brutalniejszy od naszego. Panuje tam prawo siły. Możemy sobie wyobrazić jak to wygląda...
Awatar użytkownika
Bresson

Postautor: danut » 21 sty 2017, 16:06

Bresson pisze:Nie pamiętam czy w "Księdze Mediów" czy "Niebie i Piekle" pada wypowiedź ducha, że istnieje świat prymitywniejszy i brutalniejszy od naszego. Panuje tam prawo siły. Możemy sobie wyobrazić jak to wygląda...

Istnieją takie światy. Rzeczywistość jest kształtowana ze zbioru możliwości danych świadomości. Następuje proces tworzenia się odpowiedniej rzeczywistości w danym miejscu wspólną siłą wszystkich świadomości i coś jak przeważanie, gdzie lekkie wypływa na wierzch, a ciężkie na dno opada. Dochodzi do zmian rzeczywistości - przechodzenie według prawa i jednym przyjdzie żyć w lżejszych światach a innym w cięższych - odgarnia się ziarno od plew jak podczas omłotów podczas naszej śmierci i nie tylko także w trakcie życia dochodzi do podobnych procesów, bo żadna z rzeczywistości nie jest trwała.
danut

Postautor: czarnyMag » 24 sty 2017, 11:31

Mirek pisze:A życie na innych planetach, to też nie spirytyzm.

Nie?! To filozofia spirytystyczna dotyczy tylko Ziemi? O jak miło - JESTEŚMY WYBRANI :lol: Ale do czego?! do niewolnictwa? :mrgreen:

O jak miło - Iluminaci nas wybrali :lol:
Nie! Was wybrali!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi