Medytacja i Jej rodzaje

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Medytacja i Jej rodzaje

Postautor: megan6 » 02 paź 2014, 22:34

Witam ja osobiście polecam wszystkim medytację zwaną Vipassana, sama zamierzam się na nią wybrać w grudniu i mam nadzieję że nic mi nie zaburzy planów, ja akurat wybieram się na nią w Anglii ale w Polsce również jest ośrodek http://www.pl.dhamma.org/Wprowadzenie.1298.0.html?&L=15 Polega to na 10 dniowym kursie i całkowitym odizolowaniu od świata. Więcej informacji na stronie. Taki kurs wprowadzono w więzieniu w Alabamie jest o tym świetny dokument https://www.youtube.com/watch?v=FxPZhTkwOAs wspaniale pokazuje jak medytacja potrafi zmienić morderców.
In the arms of the angel fly away from here ...
you're in the arms of the angel, may you find some comfort here
Awatar użytkownika
megan6
spirytystka
spirytystka

Postautor: Nikita » 03 paź 2014, 08:05

Medytacja nie jest celem samym w sobie Konrad...jest metoda, dzieki ktorej mozna uspokoic umysl. Czlowiek zyjacy w napieciu, stresie popelnia wiele zla...natomiast czlowiek wyciszony wewnetrznie jest bardziej wrazliwy i dostrzega wiecej w sobie i wokol siebie....sama medytacja nie spowoduje, ze staniesz sie lepszym czlowiekiem ale pomoze Ci dostrzec to co nalezaloby zmienic...uwrazliwia na zlo i cierpienia.
Takze znam relacje o stosowaniu technik oddechowych i medytacjnych w wiezieniach...i mialo to bardzo pozytywny wplyw na wiezniow. Wyciszony umysl pozbywa sie agresji i nadmiaru adrenaliny. Takze przylaczam sie do Megan....medytacja jest godna polecenia.
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Krzysztoff » 03 paź 2014, 13:32

megan6 pisze: ja akurat wybieram się na nią w Anglii...

Powodzenia Gosiu, podziel się z nami wrażeniami ze szkolenia :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Hansel » 12 lut 2015, 12:53

konrad pisze:Ja jestem zwolennikiem medytacji, o ile służy ona nie mi, a drugiemu człowiekowi. A więc nie szukam w sobie niczego, bo wiem, że tego nie znajdę w sobie, a w innych ludziach. Medytacja ma mi dać siłę do działania, więc jest narzędziem a nie celem.
https://www.youtube.com/watch?v=TAeGDv6l10I

Nikita pisze:Czlowiek zyjacy w napieciu, stresie popelnia wiele zla...natomiast czlowiek wyciszony wewnetrznie jest bardziej wrazliwy i dostrzega wiecej w sobie i wokol siebie....sama medytacja nie spowoduje, ze staniesz sie lepszym czlowiekiem ale pomoze Ci dostrzec to co nalezaloby zmienic...uwrazliwia na zlo i cierpienia.
Takze znam relacje o stosowaniu technik oddechowych i medytacjnych w wiezieniach...i mialo to bardzo pozytywny wplyw na wiezniow. Wyciszony umysl pozbywa sie agresji i nadmiaru adrenaliny. Takze przylaczam sie do Megan....medytacja jest godna polecenia.

https://www.youtube.com/watch?v=bXxGmSFvoYc

Ja ostatnio widziałem taką książkę autorstwa Hugo Makibi Enomiya-Lasalle: http://merlin.pl/Medytacja-Zen-dla-chrz ... l#fullinfo
Jak myślicie warto ją przeczytyać ?
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 04 wrz 2015, 19:18

Nikita pisze:Medytacja nie jest celem samym w sobie Konrad...jest metoda, dzieki ktorej mozna uspokoic umysl. Czlowiek zyjacy w napieciu, stresie popelnia wiele zla...natomiast czlowiek wyciszony wewnetrznie jest bardziej wrazliwy i dostrzega wiecej w sobie i wokol siebie....sama medytacja nie spowoduje, ze staniesz sie lepszym czlowiekiem ale pomoze Ci dostrzec to co nalezaloby zmienic...uwrazliwia na zlo i cierpienia.
A o tym co myślicie - https://www.youtube.com/watch?v=MmvBE-mwvJs
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Wiatr1000 » 04 wrz 2015, 20:27

Medytacja dla mnie to też wypróżnianie śmietnika z naszej głowy. Ja widzę, że po medytowaniu na leżąco przed snem i oddając się samemu myśleniu bez walczenia z nimi albo usnę albo wpadnę w stan relaksacji i pustki w głowie... I o dziwo, po medytacji mam więcej snów oraz więcej ich zapamiętuję nawet jak mi się śnią w liczbie od 3 do 4 ;)
Wiatr1000

Postautor: Mirek » 16 mar 2016, 18:04

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 24 mar 2016, 13:28

Częstotliwości Solfeżowe (Solfeggio frequencies) odpowiedzialne są między innymi za regenerację i transformację DNA. Jest to tzw. 9-tonowa skala czyli zestaw dźwięków, które wibrują dokładnie na częstotliwościach niezbędnych do transformacji. W starożytności, dźwięki te, były znane jako święte, doskonałe wibracje prowadzące do Jedności z Bogiem. Zawiera sekrety pitagorejskiej matematyki i pogrzebaną przez 3000 lat oryginalną skalę muzyczną. Jest nią starożytne solfeggio, którego brzmienia mają stymulujący wpływ na naszą świadomość i DNA, a które na przestrzeni historii zostały zatajone i zniekształcone. Poszczególne frekwencje mają wpływ na określone sfery ograniczeń działając na energię naszych emocji uzdrawiając i uwalniając, i tak np. mamy:
Obrazek
UT – 396 Hz – uwalnianie od poczucia winy i strachu
RE – 417 Hz – odwracanie biegu wydarzeń, ułatwienie przemiany
MI – 528 Hz – transformacja i cuda (naprawa DNA)
FA – 639 Hz – połączenie, relacje międzyludzkie
SOL – 741 Hz – budzenie intuicji
LA – 852 Hz – powrót do duchowości
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Mirek » 30 mar 2016, 15:26

Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: czarnyMag » 10 kwie 2016, 22:36

Mam pytanie w temacie:
Czy wyjście z ciała (uczucie unoszenia się nad swoim ciałem) w czasie medytacji to w dalszym ciągu medytacja czy to już OOBE? Czy zjazd na dół korkociągiem w trakcie medytacji to medytacja "klasyczna" czy coś innego? Czy gdy nie myślę o niczym i mam świadomość (uczucie jakbym "wypływał" z ciała poza nie) w totalnej ciemności to też norma w trakcie medytacji czy anomalie?!
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi