JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Nasze opowieści, o tym jak Spirytyzm zmienił nasze spojrzenie na życie...

Re: JESTEM MEDIUM - dyskusja, uwagi

Postautor: Wiatr1000 » 03 wrz 2015, 16:28

Wiesz.. Ja mało wiem o waszych relacjach to się ubezpieczam ;) A te osoby z którymi się sprzeczamy nas bardziej wzbogacają niż te do których przytakujemy ;)
Wiatr1000

Postautor: Wiatr1000 » 04 wrz 2015, 12:45

Piszę post pod postem tylko dlatego, żeby zakomunikować.

Jako, że sprawa, która do mnie przyszła zaczęła się w tym temacie chce ją raz na zawsze zakończyć i wyjaśnić.

Będąc nowym użytkownikiem i mało znając sprawy tutejszego forum a tym bardziej tego jak stworzył się ten temat oddzielony od głównego wątku w tym dziale, zacząłem niepotrzebną dyskusję przy relacjonowaniu Kalatany. Słowo do słowa itd. Xsenia wyjaśniła mi pewne rzeczy oraz to jak pokrótce wyglądała dana sytuacja. W tej rozmowie tylko analizując przebieg wydarzeń porównałem technicznie starszy post Gabi z intencją moderatorów. Tylko dlatego by lepiej zrozumieć to wszystko.

Jeśli Gabi ma do mnie pretensje to przepraszam. Jednak zwrócić chcę uwagę, żeby też się opamiętała i nie szukała i nie tworzyła sobie wrogów. Jeśli ma jakieś osobiste problemy niech nie wylewa ich na innych użytkowników obwiniając ich o coś czego ich zamysłem i intencją NIE BYŁO.

Jeśli po tych słowach i przeprosinach użytkowniczka wyżej wymieniona będzie dalej mnie posądzać o rzecz, której nie zrobiłem lub mogłem nie umyślnie zrobić chce zakomunikować, że nie będę reagował na dalsze jej komentarze skierowane w moją stronę. Jako, że traktuje ją jako dorosłą osobę, a nick sugeruję, że starszą osobę to szanuję ją. Jednak to też zobowiązuje bo jako starsze osoby byśmy byli odpowiedzialni i dojrzali, a nie rozmawiali przepychając się słowami jak małe dzieci.

Zrozumiem to jeśli osoby nie staną w mojej obronie. Przepraszam i biorę częściową odpowiedzialność za to. Pytanie czy ty też weźmiesz?
Wiatr1000

Postautor: Nikita » 04 wrz 2015, 13:26

Wiatr bardzo dojrzale mowisz... :D
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Wiatr1000 » 04 wrz 2015, 13:40

Nikita nie mam teraz ochoty na żadne żarty. Nawet na przyjmowanie pochwał czy krytyki. Po prostu ma humor przez to popsuty, żeby nie powiedzieć zj***ny. Święty nie jestem, każdy błędy robi tym bardziej, że nie umiemy czytać komuś w myślach i stąd są nadinterpretacje, błędnie odczytywane komunikaty. A jeżeli ktoś starszy nawet ode mnie ma problemy z zaakceptowaniem pewnych rzeczy i szukaniem dziury w całym to świadczy tylko o tej osobie. Mi nie zależy aż tak bardzo na zaprzyjaźnieniu się z kimś czy stworzeniu sobie wroga.

Jak komuś tak bardzo przeszkadza to co napisałem to ja mogę zniknąć. To tylko internet świat cyfrowy, mogę bez tego żyć.
Wiatr1000

Postautor: Xsenia » 04 wrz 2015, 15:31

Wietrze chyba musisz jeszcze raz przeczytać moje rady :) Z wątku empatia z wczoraj o 9:41.
viewtopic.php?f=32&t=2833&start=30
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 04 wrz 2015, 18:26

Wiatr ja nie zartowalam...naprawde madrze piszesz...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Wiatr1000 » 04 wrz 2015, 18:58

Xsenia a czemu? Co jest wspólnego z tym co teraz napisałem a z tym bym stawał się silniejszy? Czyżby Karma? :lol: Pisałem ten post z tej przyczyny:

viewtopic.php?f=32&t=2205&start=60#p49926

Im dłużej cię poznaję tym cię bardziej lubię :lol:
Wiatr1000

Postautor: Xsenia » 04 wrz 2015, 19:41

Wiem Wiatr :) Czytam większość, która się tu pojawia. :)
I mnie też sie podobają twoje posty. :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Wiatr1000 » 04 wrz 2015, 19:59

Jednak wracając do pomysłu mojego, a wróciłem właśnie ze starego tematu o spotkaniach w Hiszpanii, może warto zrobić tematy dla początkujących praktykujących mediów, które by relacjonowały swoje postępy tu na forum. Byłby to dobry zalążek oficjalnych w realu spotkań a ci którzy by nie mogli uczestniczyć by mieli tutaj możliwość rozwoju w tej kwestii.

To by rozwiązało też kwestię spamu, bo ludzie by się wypowiadali gdzie indziej i by nie zaśmiecali innych wątków. Z tego co widzę, to kary i blokady na spam są mało efektowne a danie użytkownikom miejsca na rozmowy skutkuje ograniczeniem spamu a nawet znudzeniem i uśmierceniem naturalnie danego wątku. Więc problem jak perpetum mobile by się sam rozwiązywał. Kary, bany i zakazy są mało efektowne. Ludzie i tak znajdą sposób, nie tylko u nas, na ominięcie zasad by tylko "pogadać". Widać, że to jest silniejsze od wszelkich regulaminów ;)

Xsenia przestań :oops: zawstydzasz mnie :) Ja i tak wychodzę z założenia, że muszę popracować nad pisownią i wyrażaniem myśli. Szkoda, że nie ma telepatii, ominęła by mnie wersja fonetyczna i pisana :lol:
Wiatr1000

Postautor: soldado » 04 wrz 2015, 22:03

Byłem wiele lat modem na innym forum i gdy widziałem, że trzeba podzielić dany temat, to nie czekałem na sugestie innych userów, tylko to robiłem.
Dlatego myślę, że problemem jest to, że tematy nie są czytane przez modów i przez to nie ma prawidłowej reakcji na czas.
Gdyby była prawidłowa reakcja, to uniknęlibyśmy aż tak długiego off topu....

Ok wracając do tematu.
Chciałem poruszyć temat zdolności mediumicznych, które raz są słabe, a raz są z ogromną siłą.
Tak mam osobiście.
Nieraz czuje przez długi okres, że jestem z tym na topie, a po jakimś czasie to słabnie, by po jakimś znów czasie przybierało to na sile.
Ciekawi mnie, czy macie podobnie ?
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Nasz Spirytyzm