Jak wykonać seans spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: soldado » 21 sie 2015, 23:02

cthulhu87 pisze:
soldado pisze:
Niech pomyślę...
Te które opętują ludzi ..., czy te, które niosą ze sobą ogromne możliwości dla osób, które je wywołują..., a może te, dzięki którym możemy oddziaływać na innych w bardzo destrukcyjny sposób...., a może te, które noszą ochotnicy, tzw, dawcy... nie mogę się zdecydować...

Aha, to pewnie są na innej liście ;)

Jak Ci napiszę, że od dzisiaj zacznie Ci się nie układać, będziesz mieć pecha we wszystkim, co będziesz robić, to gdy tego doświadczysz, będziesz dalej sceptykiem ?
Ignorantem jest być bardzo łatwo, o wiele trudniej jest się zmierzyć z tym, o czym piszę.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 21 sie 2015, 23:09

soldado pisze:Jak Ci napiszę, że od dzisiaj zacznie Ci się nie układać, będziesz mieć pecha we wszystkim, co będziesz robić, to gdy tego doświadczysz, będziesz dalej sceptykiem ?
Ignorantem jest być bardzo łatwo, o wiele trudniej jest się zmierzyć z tym, o czym piszę.

Możesz nawet napisać, że demony powodują nieuleczalną opryszczkę na uszach i nieżyt nosa, a i tak nie spowodujesz w ten sposób, że staną się prawdziwe.
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 21 sie 2015, 23:13

cthulhu87 pisze:
soldado pisze:Jak Ci napiszę, że od dzisiaj zacznie Ci się nie układać, będziesz mieć pecha we wszystkim, co będziesz robić, to gdy tego doświadczysz, będziesz dalej sceptykiem ?

Możesz nawet napisać, że demony powodują nieuleczalną opryszczkę na uszach i nieżyt nosa, a i tak nie spowodujesz w ten sposób, że staną się prawdziwe.

Widzisz, w tym sęk, że nie muszę nic powodować, nie jestem ich stwórcą.
Nawet Cię rozumiem, lepiej jest żyć w bezpiecznej iluzji, uważaj, jednak, żebyś się kiedyś nie obudził z ,,ręką w nocniku''.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 22 sie 2015, 07:38

Przyzwyczailiśmy się uważać, że zło to diabeł, a dobro to Bóg. Ponieważ Bóg jest wszystkim, co istnieje, jest jednocześnie dobrem i złem. Bóg jest miłością. Oznacza to, że im więcej jest miłości w naszej duszy, tym mocniej podporządkujemy sobie otaczający świat, przekształcając zło w dobro. Na zewnątrz możemy się obrażać, kłócić i oburzać – to nic strasznego. Najważniejsze jest to, by wewnątrz nas dusza emanowała miłością. Jest to sztuka, której trudno się nauczyć natychmiast. S.Łazariew.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pawełek » 22 sie 2015, 09:08

Mirek pisze:Przyzwyczailiśmy się uważać, że zło to diabeł, a dobro to Bóg. Ponieważ Bóg jest wszystkim, co istnieje, jest jednocześnie dobrem i złem. Bóg jest miłością. Oznacza to, że im więcej jest miłości w naszej duszy, tym mocniej podporządkujemy sobie otaczający świat, przekształcając zło w dobro. Na zewnątrz możemy się obrażać, kłócić i oburzać – to nic strasznego. Najważniejsze jest to, by wewnątrz nas dusza emanowała miłością. Jest to sztuka, której trudno się nauczyć natychmiast. S.Łazariew.

Pytanie: jak się jej nauczyć? ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Mirek » 22 sie 2015, 10:03

Odpowiedź znajdziesz w jego książkach. Wiedza, która przekazuje jest więcej warta niż ta, którą przekazują duchy.
Tu nie ma czegoś takiego jak w spirytyzmie: "Nie możemy wam tego powiedzieć, bo i tak nie zrozumienie." Tu jest: "Nie rozumiecie to co przekazuję? Ujmę to w takim razie inaczej aby było bardziej zrozumiałe."
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 22 sie 2015, 10:15

[quote"Mirek"]
Przyzwyczailiśmy się uważać, że zło to diabeł, a dobro to Bóg. Ponieważ Bóg jest wszystkim, co istnieje, jest jednocześnie dobrem i złem. Bóg jest miłością. Oznacza to, że im więcej jest miłości w naszej duszy, tym mocniej podporządkujemy sobie otaczający świat, przekształcając zło w dobro. Na zewnątrz możemy się obrażać, kłócić i oburzać – to nic strasznego. Najważniejsze jest to, by wewnątrz nas dusza emanowała miłością. Jest to sztuka, której trudno się nauczyć natychmiast.
S.Łazariew.[/quote]

Mam mieszane uczucia ,co do psychologii Pana Łazariewa.

Przyzwyczailiśmy się - to złe określenie, ewolucja ducha nie jest przyzwyczajeniem.

Bóg nie jest wszystkim ,a na pewno nie materią ,materia stworzona przez Boga służy tylko jako narzędzie do rozwoju ducha.A więc ponieważ Bóg jest wszystkim-to również złe określenie.

Jest jednocześnie dobrem i złem-To my tworzyliśmy (ymy) zło z naszej ignorancji .więc Bóg nie jest złem ,On okazując nam miłość stopniowo pomaga wyjść z tej ignorancji i przyjść do siebie.

Na zewnątrz możemy się obrażać, kłócić i oburzać – to nic strasznego. Najważniejsze jest to, by wewnątrz nas dusza emanowała miłością. Jest to sztuka, której trudno się nauczyć natychmiast.-Jedno zaprzecza drugiemu ,jeśli się oburzasz,kłócisz,obrażasz to nie masz miłości w sobie.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 22 sie 2015, 10:24

Mirek pisze:Odpowiedź znajdziesz w jego książkach. Wiedza, która przekazuje jest więcej warta niż ta, którą przekazują duchy.
Tu nie ma czegoś takiego jak w spirytyzmie: "Nie możemy wam tego powiedzieć, bo i tak nie zrozumienie." Tu jest: "Nie rozumiecie to co przekazuję? Ujmę to w takim razie inaczej aby było bardziej zrozumiałe."

Mam przez to zrozumieć ,że przeczytałeś tysiące dzieł spirytystycznych?Dlatego też oceniasz ?
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 22 sie 2015, 10:30

Bóg jest Pablo Wszystkim, nawet materią. Wszystko co stworzył od Boga pochodzi i Bogiem jest. To ludzki umysł nie pozwala nam tego zaakceptować, który filtruje informacje po przez schematy myślowe.
Łazariew nie jest łatwy w odbiorze, lecz gdy zacznie się rozumieć to co przekazuje, wszystko zaczyna układać się w jedną całość.
To nie jest ocena, a stwierdzenie faktu z porównania tych dzieł spirytystycznych i zawartej w niej wiedzy z tym co przeczytałem (czytam) u Łazariewa. Wielokrotnie w spisanych relacjach wypowiedzi duchów jest to stwierdzenie: "Nie możecie tego wiedzieć, bo nie zrozumiecie." Brzmi to nawet tak jakby duchy miały się za lepsze do nas i nam to uświadamiały, pokazując nam, gdzie nasz miejsce w szeregu. To mnie coraz bardziej utwierdza w przekonaniu, że przekazu mogą udzielać duchy "śrdnie" i "niskie". Duchy wyższe nigdy by takiego stwierdzenia nie użyły.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 22 sie 2015, 10:38

Mirek pisze:Bóg jest Pablo Wszystkim, nawet materią. Wszystko co stworzył od Boga pochodzi i Bogiem jest. To ludzki umysł nie pozwala nam tego zaakceptować, który filtruje informacje po przez schematy myślowe.
Łazariew nie jest łatwy w odbiorze, lecz gdy zacznie się rozumieć to co przekazuje, wszystko zaczyna układać się w jedną całość.

Spirytyzm. Kim jest Bóg?Materiał od kolegi Piotra. http://oswiecimonline.pl/uduchowienie/5 ... 3%B3g.html
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi