Jak wykonać seans spirytystyczny

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Jak wykonać seans spirytystyczny

Postautor: soldado » 21 sie 2015, 21:35

OneNight pisze:To już chyba jest okultyzm albo jeszcze większy ciemnogród. Swoją drogą na początku filmu pojawił się na środku ekranu taki mały symbol iluminatów.

Pewnie, że tak :D
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Pawełek » 21 sie 2015, 21:36

OneNight pisze:To już chyba jest okultyzm albo jeszcze większy ciemnogród. Swoją drogą na początku filmu pojawił się na środku ekranu taki mały symbol iluminatów.

Kościół i tak nas wrzuca do jednego worka z okultyzmem. Przyzwyczajeni jesteśmy ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 21 sie 2015, 22:23

Zabawne te opisy demonów... nie podoba mi się tylko, że zwierzęta, tj. osły, ropuchy, węże, lwy, koty itd. są demonizowane w tych opisach. Jeśli miałbym uwierzyć w coś tak niedorzecznego... chyba prędzej przyjąłbym istnienie całej listy bogów sumeryjskich, towarzystwo równie pokraczne, ale gęby chyba sympatyczniejsze
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 21 sie 2015, 22:25

cthulhu87 pisze:Zabawne te opisy demonów... nie podoba mi się tylko, że zwierzęta, tj. osły, ropuchy, węże, lwy, koty itd. są demonizowane w tych opisach. Jeśli miałbym uwierzyć w coś tak niedorzecznego... chyba prędzej przyjąłbym istnienie całej listy bogów sumeryjskich, towarzystwo równie pokraczne, ale gęby chyba sympatyczniejsze

Prawdziwe czy nie, jak ktoś wpadnie na pomysł żeby wykonać taki rytuał to raczej dobrze się to dla niego nie skończy. Biorąc pod uwagę jak większość ludzi podchodzi choćby do seansów spirytystycznych.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 21 sie 2015, 22:32

cthulhu87 pisze:Zabawne te opisy demonów... nie podoba mi się tylko, że zwierzęta, tj. osły, ropuchy, węże, lwy, koty itd. są demonizowane w tych opisach. Jeśli miałbym uwierzyć w coś tak niedorzecznego... chyba prędzej przyjąłbym istnienie całej listy bogów sumeryjskich, towarzystwo równie pokraczne, ale gęby chyba sympatyczniejsze

Widzę, że Ci się spodobało, to masz więcej:

KLIK

Masz racje, jak też nie lubię tylko w coś wierzyć.
soldado
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 21 sie 2015, 22:38

soldado pisze:Masz racje, jak też nie lubię tylko w coś wierzyć.

Mam rozumieć, że jednak nie wierzysz w Bobo i Draculę (z powyższej listy)?
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 21 sie 2015, 22:41

cthulhu87 pisze:
soldado pisze:Masz racje, jak też nie lubię tylko w coś wierzyć.

Mam rozumieć, że jednak nie wierzysz w Bobo i Draculę (z powyższej listy)?

Pewnie, że nie wierzę.
Mam ich w głębokim poważaniu.
Wiara nie ma nic wspólnego z wiedzą.
soldado
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 21 sie 2015, 22:43

To które demony Cię przekonały do swojego istnienia? :)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: soldado » 21 sie 2015, 22:55

cthulhu87 pisze:To które demony Cię przekonały do swojego istnienia? :)

Niech pomyślę...
Te które opętują ludzi ..., czy te, które niosą ze sobą ogromne możliwości dla osób, które je wywołują..., a może te, dzięki którym możemy oddziaływać na innych w bardzo destrukcyjny sposób...., a może te, które noszą ochotnicy, tzw, dawcy... nie mogę się zdecydować...
soldado
Moderator forum.

Postautor: cthulhu87 » 21 sie 2015, 22:56

soldado pisze:
Niech pomyślę...
Te które opętują ludzi ..., czy te, które niosą ze sobą ogromne możliwości dla osób, które je wywołują..., a może te, dzięki którym możemy oddziaływać na innych w bardzo destrukcyjny sposób...., a może te, które noszą ochotnicy, tzw, dawcy... nie mogę się zdecydować...

Aha, to pewnie są na innej liście ;)
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi