1Prawda1 pisze:Achill nawet w podpisie ma odpowiedź dla Nikity
To z Leona Denisa IX zasada spirytyzmu z "Życie po Śmierci"
1Prawda1 pisze:Achill nawet w podpisie ma odpowiedź dla Nikity

cthulhu87 pisze:Ja bym jednak traktował to z pewnym dystansem. Wszelkie kategorie estetyczne ...

chodzi o bardziej odczuwanie piękna

1Prawda1 pisze:cthulhu87 wzbogacając swoją duszę widzimy coraz wyższe piękno, stąd bierze się zmiana.
Achill pisze:no właśnie kategorie estetyczne a w tym wypadku chodzi o bardziej odczuwanie piękna. Nie wiem czy to dobry przyklad ale myslę, że wschod słońca robi wrażenie niezaleznie od pory roku, pogody (no chyba ze wschodu nie widać ;P), rejonu i okoliczności.

Pawełek pisze:Jak to nie? Istnieją przecież osoby których wygląd przyprawia o zawrót głowyNie do końca wiem na czym to polega, ale podejrzewam że doskonałość ducha ma również wpływ na doskonałość ciała fizycznego. Spotkałem się kiedyś z teorią (niestety już nie pamiętam gdzie), że Jezus miał atletyczną/sportową budowę ciała, co na tamte czasy według naukowców nie było możliwe do osiągnięcia.
Xsenia pisze:Jeszcze chwila i dojdziecie do wniosku, że ludzie piękni są puści i nie mają poczucia gustu.
Cthulhu to mnie jednak bliżej do chłopa od pługu, bo jakoś kubizm mnie nie zachwyca![]()
![]()

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości