Sen

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Sen

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 17:23

OneNight pisze:Pawełek, a czy są podstawy, żeby tak uważać? Równie dobrze mógłbym tu wypisywać każdy mój sen i twierdzić, że byłem wtedy w innym kraju.

Sęk w tym, że byłem odrębnie od tego świata, czułem to. Tak jak czujesz gorąc latem i jesteś tego pewien tak samo ja czułem, że mnie nie było na tym świecie.
Bogiem jest niebo, fachowo: Świat Idei
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
https://www.youtube.com/watch?v=AYPcf2pbrYo
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 17:46

Zrozum - aby mieć 100% pewność, myśl logicznie dopóki możesz. Wiem co czułeś, bo też tak nieraz mam ahh... piękne są takie sny. Mam dwa pytania: Jak znalazłeś się w tym miejscu i jak wróciłeś do jawy?

np dzisiaj

Obudziłem się w swoim rodzinnym domu. Wyszedłem na dwór, aby zaczerpnąć świeżego powietrza. Nagle zauważyłem, że podchodzi do mnie ojciec z jakimś metalowym narzędziem i krzyczy:

-Zabiję Cię ateisto!
-Ty jesteś jakiś nienormalny! - odpowiedziałem - opanuj się psycholu!
-Ja Ci zaraz dam nienormalny! - odpowiedział, biegnąc w moim kierunku i machając czymś w rodzaju młota.

Gdy już był bardzo blisko mnie, uniosłem się w powietrze i zdałem sobie sprawę, że to nie jest jawa. Zacząłem wolno opadać, ale gdy zapragnąłem się wznieść, poleciałem poza teren domu rodzinnego. "Chciałbym się znaleźć w Norwegii" pomyślałem i obraz stał się prawie zamazany - widziałem tylko morze i po chwili ląd. Na lądzie zwolniłem. Widziałem góre, która była tak piękna i jasno zielona, że wyglądała jak sztuczna. Leciałem dalej - za góre, a za górą był kościół, który stał na jakimś wzgórzu. Elektryczne wózki inwalidzkie jeździły drogą okrężną, aby dostać się na górę. Dookoła tłok. kościół był przeogromny. Zauważyłem, że pewna pani na zwykłym wózku stacza się, więc ją zatrzymałem, ale zacząłem tracić na sile i wózek staczał się wraz ze mną. Stukałem w nią, ale nie reagowała i wreszcie zakrzyczałem: "Pani wózek się stacza!" ona nacisneła jakąś blokadę i podziękowała. Popatrzyłem na kościół i po chwili zdałem sobie sprawę, że jestem już poza jawą bardzo długo(ciągle myślałem, że to nie sen a oobe). Pomyślałem, że chciałbym kogoś odwiedzić, ale z prędkością światła znalazłem się w swoim domu i gdy dotarłem do łóżka, widziałem ciemność przed oczami.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 20:57

Jak znalazłeś się w tym miejscu i jak wróciłeś do jawy?

Nie mam pojęcia, nie pamiętam.

Wiem co czułeś, bo też tak nieraz mam ahh... piękne są takie sny

To nie był piękny sen.

Spodobało mi się w jaki sposób opisujesz swój sen i jeszcze ten pochylony tekst... Też miałem sen we śnie. Ostatnio miałem przypadek kilku snów we śnie, a że moje sny bywają wyjątkowo mocne to jak już się obudziłem bo tego się nie dało znieść, nie mogłem powrócić do jawy :( i jak już się obudziłem to się popłakałem bo to nie było ostatnie obudzenie i chciałem być na jawie jednak to już była jawa, a niesmak ostatecznego obudzenia pozostał.
Oto rzecz, która przez nasze ograniczenia potrafi szkodzić, czy będzie, czy nie będzie w określonej chwili używana: wiarygodność
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 21:24

Nie myślałeś kiedyś nad tym, aby wpływać na te sny?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 21:36

Myślałem, ale zdaje mi się że to jest sprawa życia samego w sobie, a nie zwykłego snu. Co o tym sądzisz?
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: Pawełek » 07 sie 2015, 21:37

Nie zawsze da sie zauważyć że snimy.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 21:45

Wszystko zależy nie tyle co od treści, ale też od uczuć w tym śnie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 21:47

Chodziło mi o to, co sądzisz o wpływie życia na sny
Awatar użytkownika
1Prawda1

Postautor: OneNight » 07 sie 2015, 21:50

Sen może być wspomnieniem, marzeniem albo koszmarem i nie zawsze ma związek z życiem. To twoje myśli mają wpływ na sen.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: 1Prawda1 » 07 sie 2015, 21:52

To twoje myśli mają wpływ na sen.

Czyli życie ;)
Awatar użytkownika
1Prawda1

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi