OneNight pisze:Mam powód.
Żaden powód nie jest dobry aby kontaktować się z duchami.
Gdy taki kontakt ma nastąpić, duch sam się z nami skontaktuje.
OneNight pisze:Mam powód.

Achill pisze:Rzeczywiście.
Po co sie uczyć samoobrony, napewno będe umial (zakładając, że nigdy nie trenowałem) obezwładnić człowieka z nożem gdy znajde się w sytuacji zagrożenia życia..
OneNight oczywiście że nie dojdzie do kontatku jeśli choc jedna ze stron nie będzie tego chciała.
Ale w przeciwieństwie do kolegi nie widze nic złego w zdobywaniu podstaw. Więcej szkód mozna wyrządzić samemu sobie trwaniem w niezrozumieniu lub/i ignorancji. Dzięki przygotowaniu minimalizuje się ryzyko.

Pawełek pisze:Co racja to racja, no ale jakoś miliony osób nie wywołuje duchów i dają sobie rade. Co innego znać podstawy samoobrony, a co innego znać podstawy wywoływania duchów, chociaż brzmi to według mnie trochę absurdalnie bo nie wiem czy się da znać podstawy praktyczne bez wywołania ducha.
Pawełek pisze:Mirek ma akurat rację w tym, że jeśli duch potrzebuje kontaktu to sam się skontaktuje. Jak to się mówi: telefon dzwoni zawsze z tamtej strony, a nie z tej
Pawełek pisze:No chyba że mamy rozwinięte zdolności, bo uważam że wtedy media same się kontaktują, np. gdy przyjdzie do nich osoba w żałobie z potrzebą.

Pawełek pisze:soldado pisze:Oczywiście piszemy o wywoływaniu duchów, bo do wywoływania innych bytów, ważne są rekwizyty, pora, a nawet strój... ale zostawmy to
Co masz na myśli? O jakie inne byty Ci chodzi?

Pawełek pisze:Soldato, a miałeś doświadczenie z innymi bytami niż duchy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości