Traumy z poprzedniego życia.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Traumy z poprzedniego życia.

Postautor: Hansel » 17 lip 2015, 18:11

Teraz mnie ten problem zastanawł czy w naszym umyśle mogą tkwić jakieś traumy z poprzedniego życia ?

Dawno temu niestety nie pamiętam już gdzie słyszałem taką historię o dziewczynie która miała jechać na szkolną wycieczkę do jakiegoś obozu koncentracyjnego chyba Oświęcimia. W przeddzień wyjazdu bardzo się pochorowała, dostała bardzo wysokiej gorączi i zaczeła twiedzić że już kiedyś tam była w roli więżnia i że w środku zimy SS-mani ją wywlekli nagą na śnieg i oblali wiadrami z wodą a potem zaczekali aż zamarźnie na śmierć.
Ostatnio zmieniony 17 lip 2015, 18:33 przez Hansel, łącznie zmieniany 1 raz
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Re: Trałmy z poprzedniego życia.

Postautor: Achill » 17 lip 2015, 18:23

trałmy na pewno nie.
Traumy być może ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Re: Traumy z poprzedniego życia.

Postautor: Mirek » 21 lip 2015, 20:45

Z powodu zagrożenia traumą zapominamy nasze poprzednie wcielenia na czas ziemskiego wcielenia.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: soldado » 25 lip 2015, 22:05

Hansel pisze:Teraz mnie ten problem zastanawł czy w naszym umyśle mogą tkwić jakieś traumy z poprzedniego życia ?

Dawno temu niestety nie pamiętam już gdzie słyszałem taką historię o dziewczynie która miała jechać na szkolną wycieczkę do jakiegoś obozu koncentracyjnego chyba Oświęcimia. W przeddzień wyjazdu bardzo się pochorowała, dostała bardzo wysokiej gorączi i zaczeła twiedzić że już kiedyś tam była w roli więżnia i że w środku zimy SS-mani ją wywlekli nagą na śnieg i oblali wiadrami z wodą a potem zaczekali aż zamarźnie na śmierć.

Oczywiście, że tak.
Np.
Prysznice, to bardzo często spotykana trauma z poprzedniego wcielenia.
Osoby, które zostały tam zamordowane, panicznie boją się jako dzieci pryszniców.
Potem ta trauma zanika, ale zostaje do nich niechęć.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 25 lip 2015, 22:32

soldado pisze:Np.
Prysznice, to bardzo często spotykana trauma z poprzedniego wcielenia.
Osoby, które zostały tam zamordowane, panicznie boją się jako dzieci pryszniców.
Potem ta trauma zanika, ale zostaje do nich niechęć.

Serio ? Nigdy o czymś takim nie słyszałem...
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Wróć do Pytania i odpowiedzi