Media

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Media

Postautor: Pawełek » 18 lip 2015, 19:05

Jeśli masz czyste intencję to powinno się samo pokazać prędzej czy później ;) Jeśli musisz wyjątkowo z kimś porozmawiać, kto jest po drugiej stronie to mógłbyś porozmawiać z jakimkolwiek medium prosząc o pomoc.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 18 lip 2015, 19:22

A czy medium może się również dowiedzieć gdzie leży problem w braku możliwości kontaktu ??
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: OneNight » 18 lip 2015, 19:27

To pytanie jest skierowane do opiekuna duchowego i wolałbym rozmawiać z nim bezpośrednio, a nie przez inne medium.

EDIT

W księdze mediów pisze o przerwach w kontaktach, ale nie ich braków. Medium nie dostaje raczej informacji dlaczego, bo ma do tego sam dojść.
Ostatnio zmieniony 18 lip 2015, 19:29 przez OneNight, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 18 lip 2015, 19:28

Edi pisze:A czy medium może się również dowiedzieć gdzie leży problem w braku możliwości kontaktu ??
Kardec wskazuje że mozna czasem poprosić inne medium o sprawdzenie. Z tego co zrozumiałem chodzi o stronę techniczną (jesli ejsteś zbyt rozkojarzony ...) jak i, zakladam, skonsultowanie z duchami w ramach własnych zdolności na czym polega problem.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Edi » 18 lip 2015, 19:38

Achill pisze: Z tego co zrozumiałem chodzi o stronę techniczną (jesli ejsteś zbyt rozkojarzony ...) jak i, zakladam, skonsultowanie z duchami w ramach własnych zdolności na czym polega problem.

no dokładnie
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Wiatr1000 » 26 sie 2015, 23:14

Właśnie ciekawy temat. Bo mnie mediumizm mało interesował. Traktowałem to jako coś tylko dla wąskiej grupy, a skoro u mnie brak wyraźnych cech, zdarzeń, to zajmowałem się czymś innym a to zagadnienie było dla mnie nie osiągalną rzeczą.

Zmiana nastąpiła po ekranizacji prawdziwych wydarzeń związanych z amerykańskim medium. Obejrzałem sobie film, później coś szukałem i zobaczyłem komentarz kogoś z stąd kto się reklamował z tego forum :P

Jeśli chodzi o opiekuna to chyba miałem 2 takie kontakty od niego. Pierwsze to było gdy chciałem coś zrozumieć i objawiło mi się po medytacji gdy zasnąłem, drugie na jawie. Był to chwilowy obraz z emocjami, wydarzeniami, myślami słowami itd. No i poczułem jeszcze jakby ciepło w sobie przyjemne oraz usłyszałem głos jakby "kobiecy" i to od razu odróżniłem, że to nie moja myśl. Zbyt wyraźna, kobieca i jakby stanowczo powiedziane.

Co do pisma automatycznego. Boję się nawet zacząć i to z własnym opiekunem. Napawa mnie to jakimś przerażeniem, pewnie przed nieznanym. Spotkać się nie mogę, bo brak czasu a i nie garnę się do ludzi i kontaktów. Kto nie spróbuje się nie przekona jedna mam opory by nawet samemu spróbować tego sposobu :/
Wiatr1000

Postautor: Pawełek » 27 sie 2015, 09:01

Wiatr1000 pisze:Co do pisma automatycznego. Boję się nawet zacząć i to z własnym opiekunem. Napawa mnie to jakimś przerażeniem, pewnie przed nieznanym.

Prędzej czy później może przyjść taki moment w którym poczujesz się pewnie i spróbujesz ;). Jednak jeśli teraz nie chcesz tego próbować to nie ma co się zmuszać.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Wiatr1000 » 01 wrz 2015, 19:14

Bernadetta próbowała mnie nakłonić..

Piszę to bo przed chwilą spasowałem zupełnie mając rękę na zeszycie i mówiąc na głos "nie mogę" :P W myślach prosiłem kreatora (Dla was Boga, choć mogłem dorzucić źródło..) o rozmowę z opiekunem ale tak mając rękę na zeszycie z ołówkiem ... nie wytrzymałem i spasowałem.. To wcale nie jest łatwe dla niektórych... Nie sądzę, że w bliższej przyszłości znów to zrobię.. Tylko nie znam powodu czemu TU jestem :roll:
Wiatr1000

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi