Media

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Media

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 19:00

Dam Ci zadanie rachunkowe na poziomie studiów matematycznych. Czy rozwiążesz je bez znajomości teorii? ;)

Nigdzie nie napisałem, że boję się z niej skorzystać więc nie manipuluj moimi wypowiedziami. Postanowiłem że nie będę tego robił, bo póki co tego nie potrzebuje i nie jest mi do szczęścia potrzebne.

Nie uparłem się co do opętań, po prostu rozwinęła się taka dyskusja. Krzysztof i tak rozwiał wszelkie wątpliwości mówiąc że można zostać opętanym nic nie robiąc ;). A co do teorii wyssanych z palca, to wybacz, ale te teorie są na podstawie wiedzy z książek - min. tej o której już wspomniałem - oraz wiedzy zdobytej przez cały okres interesowania się tym. Jeśli masz zamiar pisać tylko "teorię wyssane z palca" nie podając żadnych kontrargumentów, to nie mamy o czym rozmawiać ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: cthulhu87 » 17 lip 2015, 19:14

Kto nie chce się uczyć jest po prostu zwykłym leniem. Nie oszukujmy się: dużo łatwiej czytać jakieś głupie strony internetowe niż sięgnąć do książek i je cierpliwie, ze skupieniem przeczytać. Nikt tu nikomu nie zabrania praktyki mediumicznej, a książki mają w tym tylko pomóc, a nie przeszkodzić. Denerwuje mnie trochę, że dorośli ludzie dyskutują o takich oczywistych rzeczach...
"Widziałem słynne grody starożytności, spoczywające pod całunem piasku lub kamienia, jak Kartagina, miasta greckie na Sycylii, równinę Rzymu z rozwartymi grobami i śpiące pod popiołem Wezuwiusza snem wieków dwudziestu cmentarze." L. Denis
http://www.ksiazki-spirytystyczne.pl
Awatar użytkownika
cthulhu87
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 19:17

I to jest właśnie smutne.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 19:47

Nie napisałem, że się nie przyda, ale że jest nic nie warta bez praktyki. Jeśli nie musisz liczyć, to po co Ci wzór?
Z jednej strony się tym interesujesz, a z drugiej boisz się tego. Książki są zapisane przez ludzi - uważasz, że się nie mylą? Dla mnie opętanie to inna nazwa choroby psychicznej.
PS: Podaj mi to zadanie :)
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 20:22

Zacytuj mi moją wypowiedź w której piszę że się tego boję.

Ps. Zadanie

Oczywiście podałem go czysto ironicznie, ponieważ nawet nie wiem kim jesteś. Możesz być studentem matematyki, możesz wykładać fizykę na uniwersytecie, można znaleźć również rozwiązanie w internecie więc to do niczego nie doprowadzi :)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 20:46

Hotlink. Użyj avatars.zapodaj.net
Ciągle odradzacie wszelkiego rodzaju praktyk i piszecie o opętaniach i tym podobnych. Takie mam wrażenie - że się boicie.
Matma i fizyka to moja taka pasja, która się przydaje przy robotyce :D
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 20:59

Po prostu wiedzą, czym to grozi i ostrzegają. Masz wolną wolę, nie zabraniamy Ci. Poza tym, nie sądzę by bardzo potrzebowali wywoływać samodzielnie duchy. Jeśli mają jakąś wiadomość, same się skontaktują ;)

Poprawiony link
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Xsenia » 17 lip 2015, 21:52

OFFTOP: Interesujesz się robotyką OneNight? :D
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 22:35

I mam zamiar zdobyć papierek mgr inż. Automatyki i robotyki. Poszedłbym jeszcze na studia doktoranckie, ale nie ma zaocznych. czasu nie mam, a zarabiać trzeba.
A do czego Ci ta wiedza potrzebna? Piszesz o mnie książkę?
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Achill » 18 lip 2015, 03:58

OneNight pisze:Nie napisałem, że się nie przyda, ale że jest nic nie warta bez praktyki.

Albert Einstein był teoretykiem i całkiem nieźle sobie poteoretyzował.

z drugiej strony nasuwa się pytanie: masz zamiar praktykować obronę przed opętaniami, bo wiekszośc pytań zadajesz właśnie o to?

OneNight pisze:Ciągle odradzacie wszelkiego rodzaju praktyk i piszecie o opętaniach i tym podobnych. Takie mam wrażenie - że się boicie.

jest spora róznica OneNight między dojrzałością i zrozumieniem a strachem.
One Night jesli czujesz taką potrzebę to zrób ja uważasz. Każdy z nas, każdy kto miał kontakt wie jedno: świat duchowy jest światem który oddziaływuje z nami głównie na poziomie emocji, doznań - to nie jest świat fizyczny w naszym( ludzkim, naukowym) rozumieniu tego słowa. Twój sposob rozmowy z nami na te tematy sugeruje (obym se mylił) że tego kompletnie nie rozumiesz, przez co stajesz się POTENCJALNIE łatwym celem. Oczywiście nie musi Ci się nic stać, może nawet ne nawiążesz żadnego kontaktu, a może nawiązesz i oby był to konktat nawiązany żebyś mógł sie czegos nauczyć. Nasze uwagi nie wynikają z chęci odwodzenia Cię, tylko z dobrej woli, podzielenia sie własnymi spostrzeżeniami.

ps. matma i fizyka przy obecnym poziomie rozwoju niewiele Ci pomogą, moje doświadczenia miały miejsce mimo tych praw. ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi