Media

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Media

Postautor: Achill » 17 lip 2015, 08:55

OneNight.
Jesli czujesz taka potrzebę i nie jest to po rpsotu zachcianka to śmiałao przygotuj się, i próbuj.
Jesli masz jakies wątpliwości lepiej się wstrzymać - z prostego powodu. Tak naprawde nie wiesz co jest po drugiej stronie, a to co pisze KArdec nie oznacza, że przykladowy zly duch Ci nie zrobi krzywdy bo masz przewagę morlana, że jestes dla nich nietykalny. Z tej przewagi trzeba jeszcze umieć korzystać - pojęcie "kuszenia" z powietrza się nie wzieło ;)
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 08:57

Już to robiłem. Niestety teraz mam problemy ze snem i jestem uziemiony, ale pracuję nad tym.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Edi » 17 lip 2015, 09:07

OneNight pisze:Już to robiłem. Niestety teraz mam problemy ze snem i jestem uziemiony, ale pracuję nad tym.

Jeśli to robiłeś i były jakieś efekty to opisz swoje doświadczenia
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 09:30

W wielkim skrócie: Jest tak samo jak teraz na jawie z tą różnicą, że nie możesz chodzić, bo lewitujesz. Ja czułem wtedy jakby powietrze wiało mi w brzuchu. Zawsze otwierałem okno, bo przejście przez ściany kończyło się wessaniem spowrotem. Dalej niż poza okno nie wyleciałem, bo zaczeły się problemy ze snem.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Krzysztoff » 17 lip 2015, 11:28

OneNight pisze:W wielkim skrócie: Jest tak samo jak teraz na jawie z tą różnicą, że nie możesz chodzić, bo lewitujesz. Ja czułem wtedy jakby powietrze wiało mi w brzuchu. Zawsze otwierałem okno, bo przejście przez ściany kończyło się wessaniem spowrotem. Dalej niż poza okno nie wyleciałem, bo zaczeły się problemy ze snem.

Którą metodę wychodzenia stosujesz?

Pytam bo też mam zamiar praktykować, a pierwsze próby nie dały rezultatu.

Opętaniem się nie przejmuję. Można zostać opętanym nic nie robiąc
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 12:01

Stosowałem metodę, którą mi podał znajomy hipnotyzer.
Najpierw kładzież się w wygodnej pozycji wyobrażasz sobie przykładowo, że jesteś na plaży. Staraj się poczuć ciepły i miękki piasek pod nogami oraz zwracać uwagę na każdy szczegół tej plaż, rób wszystko powoli. Następnie wejdź do wody i również staraj się ją poczuć. Rób wszystko, co wyda Ci się odprężające. Po jakimś czasie poczujesz się zrelaksowany i skupiony - to jest czas na kolejny etap. Przestań sobie wyobrażać cokolwiek i zacznij napinać mięśnie tak delikatnie, żeby nie było tego widać gołym okiem i tak napinasz od stóp po kark - nie spiesz się z tym. Gdy dojdziesz do karku wyobraź sobie, że się poruszasz np. biegasz, wspinasz się, podnosisz ciężary i jednocześnie napinaj mięśnie tylko znów delikatnie, a po jakimś czasie zaczniesz czuć, jakby przepłyneła przez ciebie fala, która sparaliżuje twoje ciało i to najważniejszy moment, bo musisz zachować spokój i powoli oddychać. Gdy już dojdzie do końca, możesz wyjść jednym z 23 sposobów na oobe(google).

Tłumaczę wam, że podczas OOBE nikt bez waszej zgody ciała nie przejmie! Chyba za dużo horrorów oglądacie.
Awatar użytkownika
OneNight

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 17:13

OneNight pisałem że opętanie a wejście do ciała podczas gdy Ty z niego wyszedłeś to dwie różne sprawy. To wiadome że nikt nie wejdzie do Twojego ciała, choć istnieją teorię że jeśli wyrazisz na to zgodę to jest taka możliwość oraz że nie ma potem problemu z powrotem do swojego ciała.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Edi » 17 lip 2015, 17:37

Tez tego próbowałeś Pawełku czy tylko opierasz się na teorii ?
Awatar użytkownika
Edi

Postautor: Pawełek » 17 lip 2015, 17:45

Próbowałem, ale kiedyś. Przyznam się że nie wyszedłem, co nie znaczy że nie mam pojęcia o czym mówię. Nie powinno się do takich rzeczy podchodzić bez gruntownego teoretycznego przygotowania, żeby nie być zaskoczonym ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: OneNight » 17 lip 2015, 18:39

Żebyś się nie zdziwił. Teoria bez praktyki nic nie warta. Na co Ci ta wiedza, skoro boisz się z niej skorzystać. Uparłeś się na teorie o opętaniach, które są z palca wyssane.
Awatar użytkownika
OneNight

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi