Przeczucia

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Przeczucia

Postautor: monika1 » 08 lip 2015, 21:36

dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :) jestem "nowa" jeśli chodzi o spirytyzm, ale zamierzam dokształcić sie w tym kierunku. Jeśli chodzi o ewangelie masz na myśli Biblie czy według spirytyzmu?
Awatar użytkownika
monika1

Postautor: Pawełek » 08 lip 2015, 21:43

Podejrzewam że chodzi mu o tą według spirytyzmu bo Biblia raczej takie rzeczy potępia ;)
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 08 lip 2015, 21:47

monika1 pisze:dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :) jestem "nowa" jeśli chodzi o spirytyzm, ale zamierzam dokształcić sie w tym kierunku. Jeśli chodzi o ewangelie masz na myśli Biblie czy według spirytyzmu?

Osobiscie zachecam do Ewangelii wedlug spirytyzmu i z nowego testamentu rowniez.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 08 lip 2015, 21:52

Pawełek pisze:
Pablo diaz pisze:Dziś zaczynam odczuwać wyraźniej energię, widzieć aurę i kto wie co jeszcze to przyniesie, zaczerwienienie znikło.

Zawsze mnie ciekawiło czy jeśli potrafi się widzieć aury to czy trzeba się skupić na danej osobie czy po prostu już się widzi otaczającą aurę, na przykład każdej osoby jak przechodzimy sobie przez miasto.

W moim przypadku aby zobaczyc aure musze chwile wpatrzyc sie w dana osobe.
Nie wiem jak inne osoby dostrzegaja aure,czy podczas ruchu rowniez ja widza.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 08 lip 2015, 22:05

Zawsze chciałem się zająć swoimi czakrami, ale się w tym wszystkim pogubiłem. Tutaj mówią o medytacji z wizualizacją, tu o zwykłej relaksacji, tu jeszcze inaczej, w dodatku nie wiem do końca jak sprawdzić swoje czakry by mieć pewność w jakim są stanie i nie przesadzić z tym wszystkim. Podobno dziura z uciekającą energią nie wróży nic dobrego.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Pablo diaz » 08 lip 2015, 22:32

Pawełek pisze:Zawsze chciałem się zająć swoimi czakrami, ale się w tym wszystkim pogubiłem. Tutaj mówią o medytacji z wizualizacją, tu o zwykłej relaksacji, tu jeszcze inaczej, w dodatku nie wiem do końca jak sprawdzić swoje czakry by mieć pewność w jakim są stanie i nie przesadzić z tym wszystkim. Podobno dziura z uciekającą energią nie wróży nic dobrego.

Z wlasnej obserwacji i doswiadczenia powiem,ze czakry,, aktywuja sie,,(choc sa zawsze mniej lub bardziej aktywne)wraz ze wzrostem moralnym czlowieka.
Osobiscie nie probowalem zadnych sposobow,wiec nie moge sie wypowiedziec jaki i na co ma wplyw.
Natomiast wiem jakie sa zmiany kiedy aktywacja czakr zachodzi pod wplywem wzrostu moralnego.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pawełek » 08 lip 2015, 22:49

Skoro aktywują się wraz ze wzrostem moralnym człowieka, to przewiduję że otwierają się od dołu do góry, tak? Tylko że... To chyba byłoby trochę bezsensu. Wykonywałem raz test diagnostyczny czakr, odpowiadałem na pytanie itd. Pokazało że niektóre są otwarte a niektóre nie, a te które były otwarte to nie były obok siebie.
Awatar użytkownika
Pawełek
Moderator forum
Moderator forum

Poprzednia

Wróć do Pytania i odpowiedzi