Adeptus pisze: ...Kontynuujmy zatem ten offtop ...
Jeżeli czujesz, że musisz zjeść mięso to po prostu to robisz.
Rodzaju 2:18 Potem Pan Bóg rzekł: Nie jest dobrze, żeby mężczyzna był sam; uczynię mu zatem odpowiednią dla niego pomoc.
19 Ulepiwszy z gleby wszelkie zwierzęta lądowe i wszelkie ptaki powietrzne, Pan Bóg przyprowadził je do mężczyzny, aby przekonać się, jaką on da im nazwę. Każde jednak zwierzę, które określił mężczyzna, otrzymało nazwę istota żywa.
prawdę powiedziawszy nikt nie powinien interpretować Biblii tylko brać ją taką jaka jest.
Tyle pisania a ja nie wiem co ma piernik do wiatraka; jakie są związki wegetarianizmu i spirytyzmu.

Sebastian pisze:W dzisiejszych czasach, skoro można skomponować dietę bez takich rzezi, to może warto byłoby się zastanowić nad tym, czy zabijanie, często w okrutnych warunkach, milionów zwierząt ma sens.
Sebastian pisze:W Apokalipsie napisane jest, że tylko 144 tysiące dostanie się do Nieba? No to właśnie tyle się dostanie (a samych Świadków Jehowy jest o wiele więcej).
Ciekawe co jest większym złem, zabijanie zwierząt czy ludzi.
Spirytyzm powiada, że wojna jest niezbędna...
A jeśli dobierze się do mnie komar, to mam go zaprosić na dokładkę, czy pogrozić kijem bejsbolowym?

Oni naprawdę kochają swoje krowy i dla nich widok ludzi je jedzący jest mniej więcej tym czym dla nas był by widok ludzi jedzących psySebastian pisze:gdyby ludzie przestali spożywać np. wołowe to wołowe przestało by istnieć bo kto by je hodował
Póki co hinduizm ma się dobrze i raczej z ich tradycji nie zniknie pojęcie świętej krowy. Poza tym jak już o krowach mówimy - one dają mleko, do tego nie trzeba ich jeść, więc w hodowli by pozostały

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość