Luperci Faviani pisze:Pawełek pisze:Dziękuje Luperci Faviani, o taką odpowiedź mi konkretnie chodziło. Właśnie zależało mi na tym czy można dosłownie przywołać Jego ducha w taki sam sposób jak inne dusze podczas seansu. Miałem oczywiście świadomość o modlitwie, komunii świętej, itp![]()
Wszystkim dziękuje za odpowiedź
Równocześnie trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że taki Duch nie przyjdzie na seans zorganizowany z czystej ciekawości. Jestem wręcz przekonany, że gdy młodzież zabawiająca się tabliczką oui-ja wywoła Jezusa, to w rzeczywistości będzie to jakiś niski Duch jedynie podający się za Zbawiciela i przy odrobinie szczęścia seans zaowocuje tylko otrzymaniem jakichś durnych komunikatów, a nie opętaniem.
Hansel pisze:Luperci Faviani pisze:Pawełek pisze:Dziękuje Luperci Faviani, o taką odpowiedź mi konkretnie chodziło. Właśnie zależało mi na tym czy można dosłownie przywołać Jego ducha w taki sam sposób jak inne dusze podczas seansu. Miałem oczywiście świadomość o modlitwie, komunii świętej, itp![]()
Wszystkim dziękuje za odpowiedź
Równocześnie trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że taki Duch nie przyjdzie na seans zorganizowany z czystej ciekawości. Jestem wręcz przekonany, że gdy młodzież zabawiająca się tabliczką oui-ja wywoła Jezusa, to w rzeczywistości będzie to jakiś niski Duch jedynie podający się za Zbawiciela i przy odrobinie szczęścia seans zaowocuje tylko otrzymaniem jakichś durnych komunikatów, a nie opętaniem.
Dla Spirytystów Jezus też jest zbawicielem ?

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości