Wegetarianizm

Jeśli szukasz miejsca, gdzie zamieścić temat niezwiązany ze Spirytyzmem, złożyć życzenia, zamieścić ogłoszenie o sprzedaży "nienawiedzonego" domu to miejsce jest właśnie dla Ciebie.

Re: Wegetarianizm

Postautor: Mirek » 03 maja 2015, 20:50

Czasem uzdrawianie może wyrządzić duszy więcej szkody niż ciału porzytku.
Najskuteczniejsza metoda uzdrawiania, to uzdrawianie duszy, bo gdy dusza jest zdrowa, to ciało samoczynnie zdrowieje ale mało uzdrowicieli o tym wie.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 03 maja 2015, 21:49

Pablo diaz pisze:I jeszcze raz wspomnę,że konsumpcja mięsa nie ma nic wspólnego z duchowym rozwojem.

Świetnie, że tak myślisz. Bo niestety wielu wegetarian uważa się za lepszych od innych ludzi, za wyższych moralnie. A ja tak nie uważam. Ludzie są sobie równi, i nie ważne co ktoś je, jaki ma zawód wykonywany, czy jakie ma wykształcenie. Wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy dokładnie takie samo zadanie, rozwijać siebie. I sprzątaczka po zawodówce jest tak samo ważna jak konstruktor maszyn po studiach. Szacunek należy się każdemu.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Pablo diaz » 03 maja 2015, 22:05

Pablo, również rozwój duchowy nie ma nic wspólnego z duchami ;)[/quote]

Ma ponieważ:
Nasz Ojciec Bóg jest Duchem
-my sami jesteśmy duchem
-nasz przyjaciel opiekun jest Duchem
-oraz duchy sympatyzujące,które są wokół nas są duchami
To oni nas inspirują i popychają do przodu ,więc odrobinkę wspólnego ma ;)
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Pablo diaz » 03 maja 2015, 22:32

Xsenia pisze:
Pablo diaz pisze:I jeszcze raz wspomnę,że konsumpcja mięsa nie ma nic wspólnego z duchowym rozwojem.

Świetnie, że tak myślisz. Bo niestety wielu wegetarian uważa się za lepszych od innych ludzi, za wyższych moralnie. A ja tak nie uważam. Ludzie są sobie równi, i nie ważne co ktoś je, jaki ma zawód wykonywany, czy jakie ma wykształcenie. Wszyscy jesteśmy ludźmi i mamy dokładnie takie samo zadanie, rozwijać siebie. I sprzątaczka po zawodówce jest tak samo ważna jak konstruktor maszyn po studiach. Szacunek należy się każdemu.

Nie wiem za kogo się uważają wegatarianie natomiast czasami wyczuwam u nich przesadny nacisk na mięsożerców.
Ja przykładowo (teraz się autoreklamuję :oops: )nie wtryniam zwierzaków ,czasami zjem rybkę
ale nie mam nic do jednych czy drugich.
Fakt faktem ,że zwierzęta są bardzo żle traktowane i to mnie przeraża ,a one przecież czują i się emocjonują tak jak my :(
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 04 maja 2015, 06:53

Pablo diaz pisze:
Mirek pisze: Pablo, również rozwój duchowy nie ma nic wspólnego z duchami ;)

Ma ponieważ:
Nasz Ojciec Bóg jest Duchem
-my sami jesteśmy duchem
-nasz przyjaciel opiekun jest Duchem
-oraz duchy sympatyzujące,które są wokół nas są duchami
To oni nas inspirują i popychają do przodu ,więc odrobinkę wspólnego ma ;)

My sami nie jesteśmy duchem. Człowiek = ciało + umysł + duch. Człowiek bez jednego z tych trzech składników nie może istnieć. Nie może ciało żyć bez ducha i być człowiekiem, nie może również istnieć duch bez ciała i być człowiekiem. Jako spirytysta powinieneś to wiedzieć, a co do Boga, że jest duchem to też tego nie wiesz, to tylko spekulacje ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 04 maja 2015, 11:33

Pablo diaz pisze:Nie wiem za kogo się uważają wegatarianie natomiast czasami wyczuwam u nich przesadny nacisk na mięsożerców.Ja przykładowo (teraz się autoreklamuję )nie wtryniam zwierzaków ,czasami zjem rybkę ale nie mam nic do jednych czy drugich.Fakt faktem ,że zwierzęta są bardzo żle traktowane i to mnie przeraża ,a one przecież czują i się emocjonują tak jak my

Pablo poczytaj ten wątek od początku to będziesz miał jakieś pojęcie jak się czują wegetarianie. :)
I fakt faktem, że zwierzęta nie raz są traktowane bardzo nieludzko. I to nie tylko w ubojniach, ale i w zwykłych gospodarstwach domowych.
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: czarnyMag » 04 maja 2015, 11:38

Obecnie mięso jest tańsze od sera :) Jakby Stwórca chciał byśmy jedli na Ziemi trawę to by nas stworzył roślinożercami - widocznie dał nam fizjologię drapieżcy - cóż wola Boga.
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Nikita » 07 maja 2015, 14:35

Czlowiek drapiezca? a gdzie kly i pazury? Cos Ci sie chyba pomylilo? ;)
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 07 maja 2015, 15:28

Człowiek roślinożerca? A gdzie drugi żołądek?
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 07 maja 2015, 15:36

Nikita pisze: a gdzie kly i pazury?

W ramach ewolucji nastąpiło mutacja uzębienia u człowieka. Człowiek gdy zaczął używać narzędzi do zabijania i krojenia mięsa przestał potrzebować kły i pazury, które zmutowały do naszych obecnych.
http://sciaga.pl/tekst/6734-7-ewolucja_czlowieka
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Różne różności