stefan12 pisze:To jak przeżywasz śmierć dziecka, które właśnie umarło w Ekwadorze?
Krzysztoff pisze:Xsenia pisze:Hansel pisze:,,Śmierć jednego człowieka to tragedia. Śmierć milionów ludzi to statystyka,,
Tego się trzymasz? W to wierzysz Hansel?
Czyli gdy umiera osoba znana to jest to straszna tragedia, a jak ginie cała rodzina w wypadku samochodowym, to tylko statystyka? Dziwne podejście.
Dla mnie każdy jest równy, czy to papież czy 7-latka z genetyczną chorobą skóry. Nie rozróżniam osób na te bardziej znane i te mniej znane, a każdą śmierć obcych mi ludzi odbieram tak samo.
Bez przesady , ma prawo martwić się o swojego ulubionego Papieża
Hansel pisze:Bo ja mam nadzieję że on będzie prowadił kościł w kierunku zbliżenia do Spirytyzmu...
W Brazylii też jak najbardziej był - https://www.youtube.com/watch?v=_mMIXRbdSQgkalatala pisze:Może to i niegłupi pomysł. Papież jest z Argentyny, do Brazylii daleko nie ma, więc może mieć dobre pojęcie na temat Spirytyzmu.
Ja bym mu napisała, że jest mi przykro, że KK tak traktuje Spirytyzm. Wysłałabym mu Księgę Duchów oraz Ewangelię w jego języku z prośbą, aby przybliżył sobie ten temat i zrozumiał, że pomawianie nas o satanizm jest dla nas obraźliwe. A jeśli dojdzie do wniosku, że traktowanie Spirytyzmu jako zła jest niewłaściwe, to niech zmieni stanowisko KK w tej sprawie.
Krzysztoff pisze:Xsenia pisze:Hansel pisze:,,Śmierć jednego człowieka to tragedia. Śmierć milionów ludzi to statystyka,,
Tego się trzymasz? W to wierzysz Hansel?
Czyli gdy umiera osoba znana to jest to straszna tragedia, a jak ginie cała rodzina w wypadku samochodowym, to tylko statystyka? Dziwne podejście.
Dla mnie każdy jest równy, czy to papież czy 7-latka z genetyczną chorobą skóry. Nie rozróżniam osób na te bardziej znane i te mniej znane, a każdą śmierć obcych mi ludzi odbieram tak samo.
Bez przesady , ma prawo martwić się o swojego ulubionego Papieża
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości