autor: Filaretka » 26 kwie 2015, 12:55
Witaj Edi!
Cóż, nie jestem jakąś specjalistką, ale myślę, że osoba, która jest medium to po prostu czuje, choć bywa, iż nie potrafi tego nawet nazwać. Czuje, słyszy, widzi więcej. Dostrzega to, co niedostrzegalne dla innych. Poza tym, każdy w jakimś stopniu jest medium. Często jednak zdolności te są tak ograniczone, iż bezpośredni kontakt z Duchem jest niemożliwy, natomiast z pewnym Duchem zawsze mamy kontakt - z Aniołem Stróżem (Opiekunem duchowym).
Każdy z nas ma jakiś dar. Jeżeli próba, będzie polegać na pomocy ludziom z całego świata, możemy otrzymać dar szybkiego uczenia się języków, dar odwagi (i możliwości do rozwijania jakiejś cechy). Jeśli najbardziej przyda nam się dar artystyczny, to także go otrzymamy, a jeśli w danej inkarnacji będzie nam potrzebny kontakt z Duchami, to otrzymamy dar mediumizmu.
Jak rozwijać w sobie te zdolności? Moim zdaniem - nic na siłę. Potrzeba cierpliwości. Rozwój każdej cechy, każdej zdolności pójdzie swoim tempem, jeśli go nie odrzucimy i jeśli niczego nie będziemy przyspieszać.
Pozdrawiam Cię serdecznie
(...) Bezpieczna... W objęciach jego skrzydeł
Unoszę się, zachwycam i poddaję chwili ulotnej.
Wysoko wśród gwiazd, wśród aniołów...
Tutaj jestem wolna, tutaj jestem w domu.