Ja uważam że to głupie. Traktować drosłych ludzi jak małe dzieci ? Co prawda zwolennikiem bezstresowego wychowania też w żadnym wypadku nie jestem.danvue pisze:"bądź grzeczny, bo ten pan z wąsami Cię zabierze!"
Xsenia pisze:
«Co chcesz czynić, czyń prędzej!»[/u][/b].
Xsenia pisze:Cytat ze strony: http://www.stacja7.pl/article/3289/Dlac ... at+Judasza
"Istnieje też hipoteza, że Judasz był najbardziej inteligentny i wykształcony ze wszystkich uczniów Jezusa. Tak naprawdę tylko on rozumiał swego Mistrza. Judasz wydał Jezusa na Jego polecenie, aby wypełniły się słowa Pisma i aby doszło do odkupienia świata. Fundamentalne znaczenie mają tu słowa: Co chcesz czynić, czyń prędzej! (J 13, 27). Według interpretacji dalekiej od ortodoksji słowa te mają charakter zachęty, a nawet błogosławieństwa. Stanowią jakoby ezoteryczny apel, na który odpowiedzieć może jedynie wybrany uczeń. Skoro Jezus skierował te słowa bezpośrednio do Judasza, dowodzi to, że Judasz działał w ścisłym porozumieniu z Jezusem. W ten sposób zanegowany jest w istocie sam akt zdrady. Bo żadnej zdrady nie było! Był tylko sekretny i misterny plan."
Jezus chciał by wypełniły się starotestamentowe przepowiednie o mesjaszu. Chciał udowodnić niedowiarkom, że naprawdę jest Synem Boga. I uważam za całkowicie możliwe, że całą sprawę z ukrzyżowaniem zaplanował Jezus.
Xsenia pisze:Są sytuacje, których nie da się zmienić. Jeśli byłabym jasnowidzem i zobaczyłabym w wizji wypadek samochodowy, w którym ginę, czy też trafiam na wózek inwalidzki, to jaki jest sens wściekania się na kierowcę samochodu? On nie może niczego zmienić, i ja nie mogłabym niczego zmienić. Można by więc powiedzieć, że zarówno ja jak i on jesteśmy ofiarami tego zdarzenia. Bo ten kierowca na pewno nie chciał mnie przejechać. Przyszedł mi na myśl film "Oszukać przeznaczenie", widziałeś może?

Hansel pisze:Ja uważam że to głupie. Traktować drosłych ludzi jak małe dzieci ? Co prawda zwolennikiem bezstresowego wychowania też w żadnym wypadku nie jestem.danvue pisze:"bądź grzeczny, bo ten pan z wąsami Cię zabierze!"

Krzysztoff pisze:Powiedz to ofiarom nietrzeźwych kierowców albo takich którzy z powodu nadmiernej prędkości wjechali w tłum albo z powodu swojej głupoty wykonywali niebezpieczny manewr niezgodny z przepisami i kogoś zabili. Mogli jechać spokojnie - więc mogli zapobiec wypadkowi.
Z punktu widzenia prawa osoba pijana , która wsiada do samochodu, to przestępca - intencjonalnie naraża całe otoczenie na śmiertelne niebezpieczeństwo - doprowadza do tego że lądujesz na wózku. Nadal mu mówisz "nie ma sprawy" ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość