sigma pisze:I jeszcze:
cyt.: "Nie ma odpowiedzi na ww. temat a posteriori, przynajmniej nie w tym wymiarze. Zawsze nasze wypowiedzi w tym temacie (i nie tylko) będą a priori. Opieraja się wyłącznie na odczuciach ... Nasze uczucia - tak jak piszesz - są subiektywne, ale to wszystko co mamy."
Kobieca logika zawsze mnie fascynowała.

atalia pisze:Jeśli Bóg(i Jezus Chrystus)jest transcendentalny(a zakładamy,że jest),wszelkie stwierdznie o Nim są z natury swej aprioryczne,czyli wpada sie wtedy w pułapke paradoksu semantycznego.
Mysle,ze wazne jest odczucie indywidualne(personal Jesus),gdyż każda próba odpowiedzi a posteriori jest z góry skazana na porazke.
lilo pisze:To nie jest sarkazm prawda ?????sigma pisze:...Kobieca logika zawsze mnie fascynowała.
atalia pisze:Wydaje mi sie,Sigmo,że zbytnio utożsamaiasz sie z opinią Lobsanga Rampy na temat kobiet...

atalia pisze:...Mam, nadzieję,że nie czujesz się urazony naszą łagodną utarczką-osobiście uwielbiam takie nie raniące wymiany ciosów.![]()
![]()
...

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości