Hansel pisze:Głupie pytanie zadam i może trochę nie związane z tematem ale co się stało z duchami zwierząt których gatunki gwałtownie wymarły ? Chodzi mi tutaj gównie o Dinozaury.

Voldo pisze:Spirytyści bazujący na Kardecu (czyli np. ci z tego forum) uważają, że Bóg tworzy nowe Duchy i będzie je tworzył zawsze.
Kto wie, może tak nie jest, może jest, nie wiadomo. Ale ja jednak obstaję za opcją, że nowe Duchy są tworzone, to jest dla mnie bardziej logiczne.

danvue pisze:Wszechświat rozszerza się, co jest jakimś dowodem na to, że Bóg ciągle tworzy -
Dla kogoś kto zna się trochę na Biologi to nic nowego bo przecież wiadomo że materia ożywina krąży w obiegu życia podczas gdy energia ze słońca przez niego przepływa.Xsenia pisze:A ja mam jeszcze jedno pytanie do was: czy uświadamiacie sobie, że poza małymi wyjątkami (meteoryty) ilość pierwiastków na Ziemi jest stała i niezmienna? A co to oznacza? Ano to, że pierwiastki waszych ciał były kiedyś czymś innym, inną osobą żyjącą wcześniej, może zwierzęciem, a może skałą. I co wy na to?
To jest pytanie czy to co my bierzemy za cały wszechświat to to nie jest czasem tylko jego mały fragment z tego co pamiętam to Kardec pisał że tak naprawdę Wszechświat jest nieskończony.Xsenia pisze:Według naukowców rozszerzanie wszechświata związane jest z Wielkim Wybuchem i prawami fizyki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości