Na początku mogę Cię uspokoić - nie jest możliwe, by fragment duszy utkwił w Twoim ciele
Z opisu ciężko mi wywnioskować, jak wygląda Twoja sytuacja, jednakże myślę, że może chodzić o następujące rzeczy:
1) dana osoba zajmuje się mentalizmem, sztuczkami, które Twoim zdaniem są odczytywaniem Twoich myśli, zamiarów... Czy to odgadywanie Twoich myśli jest precyzyjne? Tzn. czy mówi: "Wczoraj postanowiłeś pójść do kina na film XYZ, ale zadzwonił Twój brat i powiedział, że zepsuł mu się samochód i musisz mu pomóc", czy też jest to coś w stylu: "Wczoraj byłeś zmęczony i poszedłeś spać" (sprawdzalność niemal 100% w przypadku każdego)
2) jeśli dana osoba ma wgląd rzeczywiście w szczegóły, wówczas można powiedzieć, że ma jakieś zdolności parapsychiczne - nie mówię, że jest medium, bo nie koniecznie kontaktuje się przy tym z Duchami
3) Osoba ta jest medium i informacje na Twój temat uzyskuje od Duchów
W pierwszym przypadku postarałbym się przeanalizować to, co mówi ta osoba i sprawdzić, czy te informacje nie sprawdziłyby się w przypadku kogokolwiek innego. Jeśli nie są precyzyjne, doszukiwałbym się tu raczej jakiejś manipulacji z jej strony - wówczas jedynym rozwiązaniem jest chyba szczera rozmowa z tą osobą.
W dwóch pozostałych przypadkach zalecam raczej, by zwrócić się do swojego duchowego opiekuna i poprosić go o wsparcie.