Homoseksualność

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Homoseksualność

Postautor: Mirek » 26 sty 2015, 09:37

Ten tekst trzeba kilka razy przeczytać aby go dokładnie zrozumieć i co Bóg chce nam powiedzieć.
Trzeba przeanalizować pewne zachowania aby dojść do tego, kiedy powstają różnego rodzaju dewiacje, które nie są korzystne dla naszego rozwoju. W tym cały sens.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 26 sty 2015, 12:50

Ja również zgadzam się z tym , co napisał Mirek . Uważam , że skoro obie strony wyrażają zgodę na to co będą robić , a obojgu sprawi to przyjemność ,to nie mam nic przeciwko takim ludziom.Na pewno nie powinniśmy przyzwalać na to , aby jedna ze stron zmuszana była do czegoś siłą . Jeśli zaś chce przepraszam was mieć siną pupę . to najwyżej na drugi dzień w pracy będzie stać zamiast siedzieć . Najważniejsze że obojgu było dobrze. :D To jest oczywiście moje zdanie i możecie się z nim nie zgadzać . Bóg chce abyśmy się kochali i jeśli jest to prawdziwa miłość , to co za różnica w jaki sposób to robimy. Chcę żebyście mnie dobrze zrozumieli . Jestem bardzo tolerancyjna pod warunkiem ,że to co robimy nie krzywdzi innych.
bernadeta1963

Postautor: Mirek » 26 sty 2015, 13:11

Homoseksualizm robi się niebezpieczny dopiero wtedy, gdy robi się z niego doktrynę, jak to obserwujemy w dzisiejszych czasach. Chce się deprawować społeczeństwa pod hasłami równości, a to już jest zmuszanie do czegoś i nie jest korzystne dla naszego rozwoju. Wręcz przeciwne, szkodliwe.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Hansel » 05 lut 2015, 21:56

Camilus pisze:jedynie co do adopcji dzieci przez pary homo - gay, les jednak jestem na - nie
W tej kwestii należy chyba bać przede wszystkim pod uwagę dobro dzieci.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Xsenia » 06 lut 2015, 12:49

Pod tym względem mam bardzo mieszane uczucia.
Z jednej strony chciałoby się by dzieci wychowywały się w tradycyjnej rodzinie, by nabrały właściwych wzorców.
Z drugiej strony nie znam za bardzo gejów, ale ci publicznie znani są to ludzie bardzo spokojni i tolerancyjni. Tak właściwie jedne co można by im było zarzucić to szybkość zmieniania partnerów, co mogłoby zaszkodzić dziecku (dzieci szybko się przywiązują do innych, zrywanie kontaktów nie zawsze dobrze odbierają). Znowu nikt też nie gwarantuje, że jak się dziecko urodzi w normalnej rodzinie, to ta rodzina będzie trwać wiecznie. Coraz częściej normalne pary rozwodzą się w pierwszych 5 latach. Nierzadko mają małe dzieci, więc to nie jest czynnik bardziej przemawiający za adopcją dzieci przez normalne pary.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Hansel » 06 lut 2015, 16:22

Może to by wyglądało inaczej gdyby pary Homo miały możliwość zawżeć taki sam ślub jak te hetero...
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 21 lut 2015, 18:28

Mirek pisze:Pozwól, że zapytam o seksualność dzieci. Jaki wiek jest najbardziej odpowiedni do tego, aby
uświadomić je w tej dziedzinie?
Dzieci postrzegają siebie jako istoty seksualne -czyli, ludzkie - od samego początku. Zaś wielu
rodzicom na tej planecie zależy bardzo na tym, aby ich uwagę od tego faktu odwrócić. Jeśli ręka dziecka
wędruje w “brzydkie miejsce", wy ja natychmiast odsuwacie. Jeśli maleństwo zaczyna odkrywać rozkosze
swego ciała, wy jesteście zgorszeni i zaszczepiacie te reakcje dziecku. Zastanawia się ono, na czym
polega jego przewinienie i czemu mama jest taka wściekła.
U was, istot ludzkich, nie chodzi o to, aby w odpowiednim wieku wprowadzić potomstwo w sprawy
seksu, ale o to, kiedy przestać zagłuszać u dzieci ich seksualna tożsamość. Gdzieś miedzy dwunastym a
siedemnastym rokiem ich życia rodzice dają wreszcie za wygrana i oświadczają (rzecz jasna, nie wprost,
gdyż o tym “się nie mówi") - “W porządku, odtąd wolno wam zdawać sobie sprawę z istnienia organów
płciowych i ich przeznaczenia."
Lecz szkoda została już wyrządzona. Przez dziesięć albo i więcej lat okazywano im, że należy się
wstydzić tych części dala. Niektórym nawet nie podaje się ich prawidłowej nazwy. Dzieci chłoną
najrozmaitsze określenia: “siusiak", “dziurka" czy jeszcze inne, wymyślane z wielkim trudem przez
rodziców, a wszystko to po to, aby, broń Boże, nie powiedzieć “penis" czy “pochwa".
Odebrawszy w ten sposób wyraźny przekaz, że wszelkie rzeczy związane z tymi częściami ciała
należy starannie ukrywać, że nie wolno o nich otwarcie rozmawiać, wasze nastolatki z hukiem wkraczają
w okres dojrzewania nie mając zielonego pojęcia o tym, co dzieje się z ich ciałami. Brak im jakiegokolwiek
przygotowania. Nic dziwnego wiec, że postępuję żałośnie, niezręcznie, nie potrafiąc właściwie
ukierunkować świeżo rozbudzonych popędów.
Tak być jednak nie musi, nie służy to waszemu potomstwu, gdyż zbyt częste są przypadki
wstępowania w dorosłe życie z rozmaitymi obciążeniami, zahamowaniami i “kompleksami".
W społeczeństwach oświeconych dzieci nie karci się, nie powstrzymuje, nie “nawraca na słuszna
drogę", kiedy zaczynają odkrywać pierwsze przyjemności płynące z samej natury swej istoty. Nie zataja
się również, nie osłania zbytnio seksualności rodziców -czyli ich tożsamości jako istot seksualnych.
Widok nagiego ciała, czy będzie to ciało rodzica, samego dziecka czy któregoś z rodzeństwa, odbierany
jest i traktowany jako rzecz zupełnie naturalna, zupełnie wspaniała i zupełnie prawidłowa.
W niektórych społecznościach rodzice spółkują na oczach potomstwa - jakiż inny obraz może
przekazać dzieciom wyższe poczucie piękna, radości, cudowności i słuszności aktu seksualnego jako
wyrazu miłości?
To rodzice bowiem nieustannie kształtują dziecięce wyobrażenia na temat tego, jakie zachowanie jest
“dobre" a jakie “złe". Dzieci wyłapują mniej lub bardziej zamaskowane sygnały dotyczące wszystkiego, co
pokazuje im, jak ich rodzice myślą, mówią i postępują.
Możecie uznać te społeczności za “pogańskie" czy “prymitywne", ale zostało stwierdzone, iż takie
rzeczy jak gwałt czy zabójstwo w afekcie praktycznie wśród nich się nie zdarzają. Zjawisko prostytucji
wywołuje śmiech jako absurdalne i nieznane są przypadki zahamowań czy zaburzeń seksualnych.
O ile taka otwartość nie jest wskazana na obecnym etapie rozwoju twojego społeczeństwa, to jednak
najwyższy czas, aby tak zwane cywilizacje nowożytne odrzuciły wreszcie zakazy, poczucie winy i wstydu,
które od tak dawna dławią wszelkie przejawy waszej seksualności.[/color][/size]

N.D. Walsch "RzB"

http://www.edycja.pl/dokumenty/czytelni ... -dziekujmy
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Nikita » 21 lut 2015, 21:11

ja tam nie mam nic przeciwko gejom i lesbom...znam takich i sa wporzo...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 22 lut 2015, 23:18

Jezus na pewno w żadnym wypadku nie był homofobem http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,2735

Zrestą w Bibli też są jak najbardziej przykłady takich związków http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,241 ... eksualisci
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Hansel » 19 maja 2015, 21:51

http://www.spirytyzm.com/index.php/homo ... niemoralny

Ja uważam że należą im się równe prawa i mam nadzieję że Papiez Franciszek ustanawi również sakrament ślubu dla par jednopłciowych.
Awatar użytkownika
Hansel

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi