ADI84 pisze:ok dzięki za odpowiedz.
A wie ktoś może coś więcej na temat Dr Michaela Newtona i jego książek ?

Melys pisze:lektura kl IV - Bracia lwie serce - Astrid Lindrgen.
ksiazka zaczyna sie od smierci i od przejscia najpier jednego z braci potem drugiego do innej krainy o wymyslonej przez chłopców nazwie ... zycie po smierci / pomyslalam super.... w koncu cos dzieciom wytłumacza /
Chłopcy maja tam / po drugiej stronie / wiele przygód... ksiazka uczy zeby nie bac sie smierci bo tam cos jest i mozna kontaktowac siez zywymi np przez białe gołębice.
Ale .....Ksiazka konczy sie samobójstwem braci / jakby drugi raz musieli umrzec / jeden z braci ranny w walce z potworem stał sie niepełnosprawny i prosi brata by ten skoczył z wielkiej góry w przepesc by razem popełnili samobójstwo...bo tam / tam tez czeka na nich inna kraina po smierci / nie bedzie juz niepełnosprawny, będzie juz zdrowy, nic go nie bedzie bolało.
szokwiec tłumacze mojemu synowi ze tak nie wolno... ze niepełnosprawnosc to nie powód... i wogóle wogóle... I poszło to moje cielątko z taką wiedza do szkoly i pani do dzieci - co wam dała ta ksiazka - wiec moje dziecie to wszystko co mu powiedziałam wurzucił z siebie... ze nie wolno itd ... i co
Pani powiedziała ze Kuba chyba nie zrozumiał lektury bo to piekna ksiazka o miłosie braterskiej. A to samobójstwo to dowod ze nawet zycie / choc raz juz umarli / bracia sa w stanie poswiecic dla siebie.
I co... i jak ma byc dobrze....
Wróć do Literatura spirytystyczna
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość