Stres

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Stres

Postautor: Nikita » 14 lut 2015, 11:41

Ostanio w naszyxm zyciu na codzien zagoscil stres...jak radzicie sobie z tym zjawiskiem?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Re: Stres

Postautor: Mirek » 14 lut 2015, 12:05

Jedną z lepszych metod są oddechy kwantowe. Tak rozluźniają ciało, że zapomina się co go spowodowało. :)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: bernadeta1963 » 14 lut 2015, 12:14

Ja mam od lat dobrą metodę na stres. Przemeblowujemy z mężem mieszkanie. Przesuwanie mebli jest fajne pod warunkiem że nie szkoda wam parkietu , jeśli ktoś go ma . Ja mam meble z odzysku i nie martwię , że się coś zepsuje , zresztą już doszliśmy do wprawy . To fajne , zmęczycie się a za siłownie musisz płacić . :D . Przy okazji posprzątacie w szafach , bo mnie zawsze się coś zapodziewa . Oczywiście to metoda dla osób mających trochę czasu , przy małych dzieciach nie zawsze się sprawdza . ;)
bernadeta1963

Postautor: danvue » 14 lut 2015, 17:00

Bernadeta, zaskoczyłaś mnie! :D

Jak dla mnie: zmęczyć się, najlepiej połączyć to z bliskością natury. Ja osobiście uwielbiam biegać, a dzisiaj zrobiłem około 25 km na rowerze i też od razu się lepiej czuje.
Albo po prostu wyjść na spacer, chociaż na chwilkę, odetchnąć sobie od wszystkiego.

Zarezerwować sobie czas, jeśli to możliwe, tylko po to, żeby się rozluźnić. Ja mam taki czas zawsze tuż przed snem - około godzinki, kiedy już wszyscy wokół śpią. Po kąpieli usiąść sobie na fotelu bujanym, wziąć jakąs dobrą książkę, wypić melisę, tak ze świadomością, że wszystko co dzisiaj jeszcze trzeba zrobić to pójść spać. Takie rozluźnienie.

Warto też - i to chyba najważniejsze - myśleć w dobry, pozytywny sposób, chociaż wiem, że nie jest łatwo czasami, kiedy stres przygniata. Warto zawsze widzieć jakieś pozytywy w tym, co się dzieje. A w tym już na pewno zawsze pomaga modlitwa. ;)
Uderzył z nieba grom
i wypalił w ziemi znak
znak ten wielki był jak dom
to był krzyż, a obok stał
z postury szczupły, wysoki gość
ale słowa miał jak stal
ludzie wnet oblegli go
krzycząc: Tak! To Ten! To On!
Awatar użytkownika
danvue
spirytysta
spirytysta

Postautor: bernadeta1963 » 14 lut 2015, 17:34

Jak ja ci zazdroszczę :D . Jak już wszyscy śpią , nie śpią moje duchy. Bieganie też jest fajne . Ja bardzo szybko chodzę , to już coś . Fajnie że można się tak zrelaksować . Oczywiście sa jeszcze inne metody ;) .
bernadeta1963

Postautor: Nikita » 14 lut 2015, 19:47

he he przesuwanie mebli dobre... :) ja tez wychodze na lono natury...dzis na spacerze zauwazylam sznur gesi....gesi wrocily!!! >Odrazu zrobilo sie lepiej na duszy...zima odchodzi....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Hansel » 18 lut 2015, 09:14

Nikita pisze:Ostanio w naszyxm zyciu na codzien zagoscil stres...jak radzicie sobie z tym zjawiskiem?
Ja też mam z czymś takim problem.
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: gaba75 » 18 lut 2015, 09:27

moje zdanie- na stres najlepsza jest walka ze stresem. Metody na stres m każdy z nas, jeśli tego chce, to je odnajdzie. Na wszystko jest jakaś rada.
To wszystko zależy od problemu, jaki zaistniał. Stres bowiem jest ściśle związany z konkretnym problemem. Jeśli się problem rozwiąże stresu już nie ma. Tak więc ja uznaję zasadę że najlepsze jest na stres terapia. Metodę należy znaleźć samemu. Ja na stres mam różne metody, odpowiednio do wagi problemu.
gaba75

Postautor: Hansel » 18 lut 2015, 10:30

Mój problem jest właściwie taki że ja się nie potrafię odciąć od opini innych ludzi, za bardzo się nimi przejmuję i generalnie nie potrafię się pozbyć ich wpływu. Kompletnie nie wiem jak sobie z czymś takim poradzić i bardzo przez to cierpię :cry:
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Awatar użytkownika
Hansel

Postautor: Xsenia » 18 lut 2015, 12:46

Hansel wystarczy, że sobie uświadomisz po co żyjesz. Czy żyjesz po to by zadowalać obcych czy siebie? Znasz powiedzenie, że "jeszcze się taki nie urodził by każdemu dogodził"? Obojętnie co będziesz robił i ile będziesz robił, ZAWSZE znajdzie się ktoś komu to nie będzie pasować i cię skrytykuje. Dlatego warto robić to co zaspokaja twoje sumienie.
Krytykę zawsze watro wysłuchać, ale jeśli w duszy czujesz, że jest ona bardzo krzywdząca i nieprawdziwa, to nie zwracaj na nią uwagi. Po prostu rób swoje i się nie przejmuj opiniami innych. Wiem, że to trudne. Ale można z czasem dojść do wprawy :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Następna

Wróć do Pytania i odpowiedzi