czarnyMag pisze:Dowiecie się tego po śmierci (ale żeby spirytyści nie wiedzieli?).
Nie wszyscy tutaj są spirytystami
Jezus z punktu widzenia spirytystów był Duchem Wyższym, który wcielił się, aby przyspieszyć rozwój duchów inkarnowanych na ziemi.
czarnyMag pisze:Dowiecie się tego po śmierci (ale żeby spirytyści nie wiedzieli?).

Robert Duch pisze:Cześć, kiedyś byłem chrześcijaninem, od ponad roku szukam po tej stronie co chrześcijaństwo by nazwało igraniem z demonami. Na szczęście miałem odwagę by przejść na tą stronę i odkryłem miłość Boga bez demonów. Czytałem K D, K M a teraz czytam Ewangelę w/g spirytyzmu. Szukam odpowiedzi na pytanie kim jest Jezus ?
Nikita pisze:Jezus to jeden z wielu wyzszych duchow, ktore sie inkarnowaly i nadal inkarnuja an Ziemi. Bog wysyla caly czas na Ziemie wysokie duchy aby pomagaly ludzkosci w rozwoju..W Indiach bylo ich wielu.: Kryszna, Mahawira, Sidartha Gauddama Budda i wielu innyhc.....

soudak pisze:Robert Duch pisze:
- Bóg z Boga
- Światłość ze Światłości
- Zrodzony, a nie stworzony
- Współistotny Ojcu
Nikita pisze:Oj Mirek w jakiej iluzji zyjesz...Jezus wany jest dla chrzescijan ale sa kraje gdzei Budda i Kryszna maja o wiele wieksze znaczenie...widze , ze uwazasz swoja kulture za pepek swiata...to brzydko hodowac sobie takie brzydkie wielkie ego....
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 1 gość