Kim jest Jezus ?

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Re: Kim jest Jezus ?

Postautor: Obserwator » 05 gru 2014, 22:57

czarnyMag pisze:Dowiecie się tego po śmierci (ale żeby spirytyści nie wiedzieli?).

Nie wszyscy tutaj są spirytystami :)

Jezus z punktu widzenia spirytystów był Duchem Wyższym, który wcielił się, aby przyspieszyć rozwój duchów inkarnowanych na ziemi.
"Żeby zdobyć wiedzę, trzeba studiować. Żeby zdobyć mądrość, trzeba obserwować."
 Marilyn vos Savant
Awatar użytkownika
Obserwator
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 06 gru 2014, 09:16

Moim skromnym zdaniem Jezus, to dusza, która jako pierwsza osiągnęła doskonałośč.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 06 gru 2014, 11:48

Jezus to jeden z wielu wyzszych duchow, ktore sie inkarnowaly i nadal inkarnuja an Ziemi. Bog wysyla caly czas na Ziemie wysokie duchy aby pomagaly ludzkosci w rozwoju..W Indiach bylo ich wielu.: Kryszna, Mahawira, Sidartha Gauddama Budda i wielu innyhc.....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: soldado » 06 gru 2014, 18:06

Robert Duch pisze:Cześć, kiedyś byłem chrześcijaninem, od ponad roku szukam po tej stronie co chrześcijaństwo by nazwało igraniem z demonami. Na szczęście miałem odwagę by przejść na tą stronę i odkryłem miłość Boga bez demonów. Czytałem K D, K M a teraz czytam Ewangelę w/g spirytyzmu. Szukam odpowiedzi na pytanie kim jest Jezus ?

- Bóg z Boga
- Światłość ze Światłości
- Zrodzony, a nie stworzony
- Współistotny Ojcu

To ta sama Energia, która się rozdzieliła, wchodząc w ciało NMP, aby m.in. przekazać Słowo Boże.
Dlatego to najpotężniejsze Imię we Wszechświecie.
Czasem w życiu warto jest się zgubić, by móc się na nowo odnaleźć
soldado
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 06 gru 2014, 19:45

Nikita pisze:Jezus to jeden z wielu wyzszych duchow, ktore sie inkarnowaly i nadal inkarnuja an Ziemi. Bog wysyla caly czas na Ziemie wysokie duchy aby pomagaly ludzkosci w rozwoju..W Indiach bylo ich wielu.: Kryszna, Mahawira, Sidartha Gauddama Budda i wielu innyhc.....

Tylko żaden z nich, za wyjątkiem Jezusa, nie wpłynął tak bardzo na losy świata.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Pablo diaz » 06 gru 2014, 22:32

My tutaj na ziemskim planie nie jesteśmy w stanie określić kto był pierwszym doskonałym Duchem .Cały planetarny wszechświat jest nieskończenie nieskończony pod względem galaktyk,planet istot .Jezus może być opiekunem ziemi a my tylko marnym pyłkiem ze znikomą wiedzą .
Los ziemi leży w rekach ludzi i to tylko od nas zależy czy będziemy postępować zgodnie z duchowymi naukami Jezusa.
Jak łatwo zaobserwować z historii to my zgotowaliśmy sobie taki a nie inny los na ziemi,to nie Jezus,Budda ,Kryszna ...wpłynął na los naszej planety.
Sercem Ewangelii jest miłość,a duchem spirytyzmu miłosierdzie.
Awatar użytkownika
Pablo diaz
spirytysta
spirytysta

Postautor: czarnyMag » 06 gru 2014, 23:31

soudak pisze:
Robert Duch pisze:

- Bóg z Boga
- Światłość ze Światłości
- Zrodzony, a nie stworzony
- Współistotny Ojcu

Może jestem idiotą ale nie rozumiem tych z sformułowań :) a co do: zrodzony - to ja też jestem zrodzony choć w Niego wierzę (stworzony to jest może bałwan z śniegu)
"żyj i daj żyć innym"
Awatar użytkownika
czarnyMag

Postautor: Arronax » 07 gru 2014, 12:33

Ja za jakiś czas, jak już ogarnę bieżące sprawy zamierzam zabrać się za "zbadanie" faktów i nauk Jezusa. Kimkolwiek był, jest kimś wielkim. Tylko chciałbym znaleźć jego nauki bez większych przeinaczeń, które się pewnie niestety znalazły. Ciekaw jestem szczególnie, jak odnosi się do Nekromancji/Rozmów z Duchami - chyba były fragmenty o ile pamiętam.
Awatar użytkownika
Arronax

Postautor: Nikita » 07 gru 2014, 15:10

Oj Mirek w jakiej iluzji zyjesz...Jezus wany jest dla chrzescijan ale sa kraje gdzei Budda i Kryszna maja o wiele wieksze znaczenie...widze , ze uwazasz swoja kulture za pepek swiata...to brzydko hodowac sobie takie brzydkie wielkie ego....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 07 gru 2014, 17:23

Nikita pisze:Oj Mirek w jakiej iluzji zyjesz...Jezus wany jest dla chrzescijan ale sa kraje gdzei Budda i Kryszna maja o wiele wieksze znaczenie...widze , ze uwazasz swoja kulture za pepek swiata...to brzydko hodowac sobie takie brzydkie wielkie ego....

Jak na razie to Ty mnie oceniasz. Nie przyszło Ci na myś, że sama żyjesz w iluzji?
Jakiego kalendarza używa świat. Co to znaczy p.n.e. i n.e.? Co za data jest brana pod uwagę przy przejściu ze starożytności w nowożytność?
Która religia jest największa jeżeli chodzi o liczbę wyznawców?
Co ma do tego moje ego i kulturowe wychowanie?
Jeżeli masz brudne ego, to go nie hoduj.
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Witamy!