Przecież te słowa mówią same za siebie i obronią się same
Kevaquel pisze:Czego mi tu brakuje to tego, co jest w KD i KM i bardziej takich rozdziałów się spodziewałem.
Spodziewałem się informacji czym są duchy, jakie są, jaki mają wpływ na ludzi itd., jedyne co mi sie rzuca w oczy na stronie to kongresy, aktualności, literatura w necie, wywiady.. czyli tak naprawdę nic konkretnego czego ja szukałem. To co jest w KD i KM to nie jest przecież rozrywka a esensja.
Przyznam się szczerze że nie oglądałem żadnego filmiku stąd, nie czytałem nic o historii ani co się dzieje na kongresach, nie czytałem biografii.. ponieważ moim zdaniem to nic nie wniesie do mojego rozwoju, mojej wiedzy. Jak dla mnie to wszystko to są dodatki a najważniejsze jest to co jest w przekazach.
Ja rozumiem, że to ma być poważna strona taka budząca zaufanie...

1) Jakie osoby dziś mogą być zainteresowane spirytyzmem?
2) Gdzie te osoby znaleźć?
3) Jaka forma przekazywania spirytyzmu będzie w tym przypadku najwłaściwsza (wykłady, spotkania, kontakt internetowy itp.)
konrad pisze:1) Jakie osoby dziś mogą być zainteresowane spirytyzmem?
2) Gdzie te osoby znaleźć?
3) Jaka forma przekazywania spirytyzmu będzie w tym przypadku najwłaściwsza (wykłady, spotkania, kontakt internetowy itp.)
konrad pisze:Również świetny pomysł. Trzeba byłoby pomyśleć, jak to zorganizować tak, by nie dewastować otoczeniaMoże warto chociażby pomyśleć nad jakimiś ulotkami, które można zostawiać np. na uniwersytecie, czy w innych miejscach. Można na takich ulotkach drukować dobrze dobrane przesłania z zaświatów, krótkie myśli Kardeca, albo mini-streszczenie zasad spirytyzmu...
cthulhu87 pisze:Ulotki kojarzą mi się z reklamą kursów językowych albo punktów ksero![]()

Sebastian pisze:1. Ja również myślę o osobach młodych.
Sebastian pisze:Empik tym bardziej by się zgodził, bo wtedy byłoby bardziej kojarzone jako reklamowanie tekstów kultury (w sensie owych książek) niż jakieś właśnie ulotki Jehowych.
vinitor pisze:A skąd te uprzedzenia? Starszy to już margines społeczny, bo panuje ekstatyczna śpiewka poniżającego traktowania emerytów, rencistów inwalidów, niepełnosprawnych. [...] A skąd tyle pogardy dla Świadków Jehowy! [...]Jeśli są jakieś dobre wzorce, to nie należy ich odrzucać, bo spróchniałek jest zerem, a tamten nie jest spirytystą.
konrad pisze:o wiele ciężej jest im przyjąć nowe informacje, które mogą zmienić kompletnie punkt widzenia, który kształtowali przez lata...

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość