Zagrożnia, których nie widać.

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Zagrożnia, których nie widać.

Postautor: Achill » 24 wrz 2014, 04:58

konrad pisze:Ze spirytyzmu rzeczywiście wyłania się bardziej deistyczny obraz, czyli obraz Boga, który stworzył świat i nieco się wycofał,

powiedziałbym, że o żadnym wycofaniu mowy być nie może, gdyz wygląda to tak jkaby od początku sobie ten świat tak ułożył. Duchy wciąż powtarzaja, że Bóg tworzy ciągle, bezustannie, takie "stworzycielskie" perpetuum mobile jest to wręcz cecha boską. że pewne rzeczy sa pzoostawione duchom... zawsze byly - do tego zostały one stworzone, o czym Duchy również mówią (wszystko jest w Księdze Duchów)

I jak dla mnie sceptycznie podchodzącego do idei Boga - wciąż nie wyklucza to rozumienia Boga w kategoria praenergii, która przyczynila sie do wielkiego wybuchu - ta energia musiała istnieć wcześniej (bo czymże byl wielki wybuch, jeśli nie uwolnieniem skumulownej energii), jest wciąż w działaniu i jest wszechobecna, jest niejako sumą wszystkich praw powstałych w następstwie wielkiego wybuchu.
Jak juz wspomniałem w innym wątku - W moim przekonaniu jest tylko jeden temat na polu którego można jeszcze udowodnić istnienie Boga w tym zbliżonym do bardziej tradycyjnego pojęcia - a mianowicie stworzenie życia.
modfikacja genetyczna to tylko szczyt góry lodowej, na wielkim oceanie możliwości. ledwo liznelismy tego co przypisuje się Bogu w kwestii tworzenia. Dlatego też nie uważam, że GMO zmienia to co boskie. Jednakże, skutki tych eksperymentów są nieprzewidywalne. tak naprawde nie wiemy na ten temat nic. nie rozumiem tylko jednago co komu przeszkadza wstrzymanie się z wprowadzaniem nowych produktów GMO na rynek do czasu przeprowadzenia pełnych testów.
Tłumić potrzeby pospolite (...) materialne; stwarzać potrzeby intelektualne i podniosłe. Zmagać się, walczyć (...) za postęp ludzi i światów.(...) Kochać prawdę i sprawiedliwość (...) miłosierdzie, życzliwość, oto tajemnica szczęścia (...) oto obowiązek
Awatar użytkownika
Achill
spirytysta
spirytysta

Postautor: Mirek » 24 wrz 2014, 14:17

„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 24 wrz 2014, 18:03

Piosenka jest niezła Mirku :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Mirek » 25 wrz 2014, 14:51

Przepol, to ze specjalną dedykacją dla Ciebie:
http://www.youtube.com/watch?v=zP7K9-HlDpY
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Przepol » 26 wrz 2014, 12:10

Mirek - a słyszałeś o panice jaką wywołała wiadomość że H2O to trucizna :)

A na poważnie - protest przeciwko żywności GMO - w tym temacie wielokrotnie zająłem stanowisko że korporacje takie jak Monsanto są nieuczciwe i wykorzystują sytuacje. Technologia GMO jestem jak najbardziej za - leki rekombinowane są tego przypadkiem.

A wracając do poprzednich filmów to osoba która uważa że używa trudnych słów to znaczy że nie rozumie co czyta. Czyli naukowcy odkryli że:

- matrycowe RNA z rośliny osadza się w organizmie człowieka (brednia) ,
- osadza się konkretny łańcuch odpowiedzialny za produkcie konkretnego białka ( brednia do kwadratu)
- akurat to białko zostało otrzymane przez wczepienie do obcej komórki, transmitowane z DNA do mRNA i akurat ten gen się "wczepia" , pozostałe 32 tysiące genów (dla kukurydzy) nie wczepia się (brednia do trzeciej potęgi).

Od 30 lat na moim zjadam miliardy bakterii i dziwne ale moje ciało nie produkuje nowych białek.

Konkludując - gdyby ten film był prawdziwy to byłby to przełom na nagrodę Nobla - wystarczyło by wyhodować roślinę z genem - podać do jedzenia osobą chorym na choroby genetyczne i były by zdrowie. Nobel murowany, nagrody, wywiady, sława i pieniądze.

Konkludując - jak ktoś stworzy roślinę która w tkankach posiada pestycyd lub będzie z troską pryskał rośliny tym pestycydem który wnika do tkanek to dla naszego ciała żadna różnica skąd się wzięła trucizna. I to jest złe.

Mam nadzieje że legendy jak NWO, Chemitrails lub Harp na tym forum nie zagoszczą.

Pozdrawiam na weekend.
Przepol

Postautor: konrad » 26 wrz 2014, 12:21

W spirytyzmie jasno mówi się, że należy korzystać ze zdobyczy nauki, by polepszać jakość naszego życia. Co do tematyki GMO, lekarstw itp. niestety często w eter wypuszczanych jest wiele nieprawdziwych informacji, bo za wszystkim stoją rozmaite koncerny, którym nie zależy na korzyściach dla nas, ale dla nich. Niewłaściwie zarządza się też zasobami, bo w tej chwili gdy np. ktoś produkuje pralkę, to zależy mu nie na tym, by działała 100 lat, ale by zepsuła się po jakimś czasie i jej naprawa była zbyt droga, bo w ten sposób konsument jest uzależniony od producenta i musi kupić nowy produkt.

Wszelkie informacje, które są nam serwowane, trzeba analizować logiką i wyciągać właściwe wnioski. Ale z drugiej strony unikałbym też popadania w drugą skrajność i doszukiwania się wszędzie spisków. Wszelkie potajemne działania to świetny temat do tego, by na nim zarobić, więc informacje o tym, że za wszystkim stoją jaszczury, które osłabiają nas szczepionkami i zniewalają czymś tam jeszcze, brałbym raczej za niepoważne.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

Postautor: atalia » 26 wrz 2014, 13:34

Legendy jak NWO na tym forum nie zagoszcza?
Już zagościly...
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Mirek » 26 wrz 2014, 13:40

Przepol pisze:A na poważnie - protest przeciwko żywności GMO - w tym temacie wielokrotnie zająłem stanowisko że korporacje takie jak Monsanto są nieuczciwe i wykorzystują sytuacje. Technologia GMO jestem jak najbardziej za - leki rekombinowane są tego przypadkiem.

Odkąd Obama dostał Nobla mam świadomość, że ta nagroda już nie jest właściwym ludziom przyznawana.
Leki wcale nie są nam potrzebne:
http://www.youtube.com/watch?v=4fhezw-8_pM
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 26 wrz 2014, 16:19

Przepol pisze:- matrycowe RNA z rośliny osadza się w organizmie człowieka (brednia) ,

Poproszę o dowód, że to brednia.

Przepol pisze:- osadza się konkretny łańcuch odpowiedzialny za produkcie konkretnego białka ( brednia do kwadratu)

Jak wyżej.

Przepol pisze:- akurat to białko zostało otrzymane przez wczepienie do obcej komórki, transmitowane z DNA do mRNA i akurat ten gen się "wczepia" , pozostałe 32 tysiące genów (dla kukurydzy) nie wczepia się (brednia do trzeciej potęgi).

Podaj kontrargumenty, bo argument typu "GMO to samo dobro, bo tak" jakoś do mnie nie przemawia.
Jak na razie mamy dowody na to, że zmiana genetyczna pszenicy, o której nie było nigdy tak głośno, jak jest teraz o kukurydzy i bawełnie, wyszła ludzkości tylko na złe. Alergie, celiakia, chorobliwa otyłość, problemy z krążeniem, ze stawami. To wszystko było spowodowane genetycznymi mutacjami pszenicy.
http://kukurykuuu.pl/index.php/troche-w ... j-plastiku

Co może spowodować GMO? Sam sobie odpowiedź.
I jeszcze jedno pytanie: dlaczego rządy nie chcą by produkty były oznaczone GMO? Bo nikt by ich nie kupował.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: konrad » 26 wrz 2014, 18:06

Teorie spiskowe powstają w następujący sposób: 1. Wymyśl jakąś teorię. 2. Dodaj element tajemnicy, by pokazać, że prawda jest ukrywana. 3. Podepnij skutki pod dowolne problemy ludzkości np. pokaż, że wszystkie choroby i plagi mają tam swoje źródło. 4. Pokaż jakichś naukowców, którzy potwierdzają teorię. Przecież nikt nie sprawdzi, czy są naprawdę wiarygodni. 5. Strasz ludzi i zarabiaj na ich naiwności.
Awatar użytkownika
konrad
spirytysta
spirytysta

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi