Stwierdzenie, że ktoś jest materialistą tylko dlatego, że wypisał się z kościoła, bo nie chciał płacić podatku, to nie fakt, tylko pomówienie.
Mirek pisze:Skoro uwazasz to za prywatną sprawę, to po co chwalisz się tym na forum? Xseni chcesz zaimponować?
Te zdanie było całkowicie nie na miejscu Mirku. Tutaj nikt nikomu nie chce imponować, bo nie musi. A Nikita napisała o tym, nie po to by się chwalić, tylko po to, by pokazać, że to jest normalne dla Niemców.
Mirek pisze:Xseniu nie pochlebiaj sobie, że tak na Ciebie ludzie reagują. Ja tak zawsze reaguję, gdy w słowach danego człowieka jest wiele nienawiści i wszystko wrzuca do jednego worka.
Nie pochlebiam sobie. Stwierdzam fakt

Nie ty pierwszy jesteś zirytowany moimi postami i nie ostatni. Do mnie trzeba się przyzwyczaić, a jak już ktoś zechce się przyzwyczaić, to zauważa, że nie mam nigdy nic złego na myśli. Może i niektóre moje posty wyglądają na bardzo negatywnie nastawione, ale naprawdę nie mam aż takiego nastawienia. Naprawdę w moich słowach jest aż tyle nienawiści? I proszę napisz co wrzucam do jednego worka, bo tego też trochę nie rozumiem.
Mirek pisze:Xseniu dlaczego płacisz co miesiąc zdrowotną składkę skoro co miesiąc nie korzystasz ze służby zdrowia? Po co płacić za coś z czego się nie korzysta?
Płacę, bo nikt mnie nie pytał czy chcę, czy nie. Do tego zmusza mnie ustawa.