Spirytyzm krytykowany przez KK

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: Spieytyzm krytykowany przez KK

Postautor: Mirek » 13 sie 2014, 19:09

Skoro uwazasz to za prywatną sprawę, to po co chwalisz się tym na forum?
Xseni chcesz zaimponować?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 13 sie 2014, 20:19

forum jest po to aby mowic ...tylko wiesz po co sie tak innych czepiac i dogryzac? o co Tobie chodzi?
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 13 sie 2014, 20:50

Nie czepiam się. Sywierdziłem tyklo fakt. Wypowiedzialem się na forum.
Chciałbyś abym mówił tylko to, co uslyszeć chcesz?
Poznalem dobrze Niemców i widzialem jak kochają pieniądze.
Potrafili pojechać 15km dalej żeby kupić benzynę 10 fenigów taniej.
I tych samych, którzy wyrzucali TV za 1000DM, bo się przepalił bezpiecznik za 0,50DM.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: atalia » 13 sie 2014, 21:53

Twoje skłonności do krytykowania wszystkich naokoło są wprost uderzające , Mirku. Chyba nie tylko ja to zauważyłam.
atalia
spirytystka
spirytystka

Postautor: Xsenia » 13 sie 2014, 21:57

Stwierdzenie, że ktoś jest materialistą tylko dlatego, że wypisał się z kościoła, bo nie chciał płacić podatku, to nie fakt, tylko pomówienie.

Mirek pisze:Skoro uwazasz to za prywatną sprawę, to po co chwalisz się tym na forum? Xseni chcesz zaimponować?

Te zdanie było całkowicie nie na miejscu Mirku. Tutaj nikt nikomu nie chce imponować, bo nie musi. A Nikita napisała o tym, nie po to by się chwalić, tylko po to, by pokazać, że to jest normalne dla Niemców.
Mirek pisze:Xseniu nie pochlebiaj sobie, że tak na Ciebie ludzie reagują. Ja tak zawsze reaguję, gdy w słowach danego człowieka jest wiele nienawiści i wszystko wrzuca do jednego worka.

Nie pochlebiam sobie. Stwierdzam fakt :) Nie ty pierwszy jesteś zirytowany moimi postami i nie ostatni. Do mnie trzeba się przyzwyczaić, a jak już ktoś zechce się przyzwyczaić, to zauważa, że nie mam nigdy nic złego na myśli. Może i niektóre moje posty wyglądają na bardzo negatywnie nastawione, ale naprawdę nie mam aż takiego nastawienia. Naprawdę w moich słowach jest aż tyle nienawiści? I proszę napisz co wrzucam do jednego worka, bo tego też trochę nie rozumiem.
Mirek pisze:Xseniu dlaczego płacisz co miesiąc zdrowotną składkę skoro co miesiąc nie korzystasz ze służby zdrowia? Po co płacić za coś z czego się nie korzysta?

Płacę, bo nikt mnie nie pytał czy chcę, czy nie. Do tego zmusza mnie ustawa.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Nikita » 14 sie 2014, 12:24

Nie bronie Niemcow bo znam dobrze historie i obecnie takze jestem dobrym obserwatorem zycia tutaj ale nie mozna tak powierzchownie traktowac tematu. Ja opisalam cos z mojego podworka w sensie humorystycznym a Ty odrazu oceniasz...to nie fair. Nie znasz do konca motywow postepowania danego czlowieka. ...w Biblii jest napisane: nie osadzaj a nie bedziesz osadzany....moim zdaneim za szybko wyciagasz wnioski..a przeciez jestes inteligentnym facetem wiec po co te docinki i docineczki i te slowne przepychanki....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 14 sie 2014, 16:04

Zgadzam się z tym w 100%. Nie można tak powierzchownie traktować tematu KK. Wielu Polaków, którzy wyjechali do Niemiec, gdy dowiedzieli się, że za przynależność religijną płaci się podatek wypisywali się z Kościoła lecz nie zmieniali swojego stosunku do religii. Dalej chodzili do kościoła. Może nie tak często jak w Polsce. A kiedy chcieli ochrzcić swoje dzieci, czy wziąć ślub katolicki byli oburzenie, że księża nie chcieli im udzielić tych sakramentów.
Xsenia też bardzo powierzchownie traktuje KK. Powtarza to co krzyczą media i używa ich języka nienawiści. Nie denerwuje mnie to jak sądzi. Nie zamierzam jednak milczeć, bo droga zmian nie idzie w parze z nienawiścią. Każde nasze słowo wypowiedziane z negatywnym ładunkiem emocjonalnym jest częścią naszej karmy.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 14 sie 2014, 16:52

Faktem jest, ze kosciol traci swoich wyznawcow a powodem tego nie sa podatki choc i one maja swoja role ale generalnie rozczarowanie kosciolem. Teraz wolno juz mowic o tym co sie dzieje w kosciele...kiedys zamykano ludziom usta a wszelkie brudy wmiatano pod dywan....teraz ludzie dowiedzieli sie o wielu przykrych sprawach....moim zdaniem niech kazdy postepuje tak jak mu podpowiada sumienie....
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

Postautor: Mirek » 14 sie 2014, 16:58

Powodem tego jest przede wszystkim, że większość wierzy w Kościół, a nie Boga i tu zaczyna się cały problem.
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Nikita » 14 sie 2014, 19:26

No wlasnie....bo byc moze nie potrzeba jest posrednika pomiedzy Bogiem a czlowiekiem...
Nikita
Sympatyk spirytyzmu

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi