Witam! :3

Najlepsze miejsce do tego, by zacząć przygodę z naszym forum. Przywitaj się, napisz, kim jesteś, jak do nas trafiłeś...

Witam! :3

Postautor: Biały_Wilk » 07 sie 2014, 15:48

Jestem tu nowa, trafiłam na tą stronę nie bez przypadku. Interesuję się spirytyzmem. Od kilku lat doświadczam różnych zjawisk, a dokładnie od śmierci bliskiej mi osoby. Nie do końca może wszystko rozumiem. Dlatego też tu jestem. :)
Biały_Wilk

Re: Witam! :3

Postautor: Krzysztoff » 07 sie 2014, 19:43

Witaj :)
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: Darel » 07 sie 2014, 22:42

Aloha! :)
Narodzić się, umrzeć, odrodzić ponownie i wciąż się rozwijać - takie jest prawo
Darel

Postautor: Xsenia » 09 sie 2014, 00:46

Witaj serdecznie :) A mogłabyś napisać o tych różnych zjawiskach coś więcej? :)
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Biały_Wilk » 09 sie 2014, 12:08

Tak jasne. W wieku 10 lat zmarła mi ukochana babcia. Tej nocy co odeszła, miałam sen widziałam ją jak stała po drugiej stronie torów kolejowych, ja szłam w jej stronę. Nagle przejechał pociąg, gdy się skończył jej już tam nie było.
Rano obudziła mnie mama i powiedziała co się w nocy stało. Nikomu nie powiedziałam wtedy o moim śnie.
Od tam tej pory, każdej nocy słyszę rozmowy. Większość z nich mówi o kolejnych dniach, jak się już przekonałam.
Czuję często jak ktoś łapie mnie za rękę, nie tylko w nocy, w biały dzień.
Od niedawna zaczęłam używać tablicy ouija, czytać książki, medytować...
Nikt nie zna mojego sekretu oprócz jednej osoby, mojego przyjaciela. Nie wiem jak to dalej rozwijać.

Jeżeli coś za mało napisałam, chętnie odpowiem na pytania. Chce wiedzieć jak mam dalej postępować z tą umiejętnością. :)
Biały_Wilk

Postautor: Mirek » 09 sie 2014, 12:38

Witaj Biała_Wilczyco skoro kobietą jesteś ;)
No to o Twoim sekrecie wie już całe forum plus jedna osoba ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 09 sie 2014, 13:15

Mam pytanie: czy po śmierci babci, jeszcze kiedyś widziałaś ją konkretnie? Czy tylko masz odczucie, że to ona? Bo to może być równie dobrze twój Anioł Stróż :) A babcia dobrze by było gdyby poszła dalej, więc może mylisz ducha babci z twoim Duchem Stróżem?
Słyszysz rozmowy. Czy możesz wyizolować kto rozmawia? Kobieta, mężczyzna? Czy rozmawiają te same osoby, czy za każdym razem inne? Czy słyszysz dokładnie słowa? Czy tylko łapiesz ogólny sens rozmowy?
Wybacz mi te wszystkie pytania :) ciekawska jestem i tyle :)
Tu wiele osób ma spotkania z tamtą stroną. W większości są to spotkania z osobistymi Aniołami Stróżami. Spotkanie ze zmarłą osobą w śnie też jest bardzo częste. Sama tego doświadczyłam kilkakrotnie. Nie jest to więc czymś bardzo dziwnym :) a zdarza się nawet osobom bardzo realistycznie patrzącym na świat.
Najważniejsze, że nie masz się czego bać i obawiać. :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Biały_Wilk » 09 sie 2014, 13:50

Nie wiem czy jest moim Aniołem Stróżem, bardzo często przedstawia mi się w dosyć makabrycznych scenach w snach. Bardzo ją kochałam ona mnie również ale często lubiła mnie straszyć i się ze mną kłócić za życia. Często w śnie jest zakrwawiona, kłóci się z kimś, lub mnie goni. Nigdy nie miałam z nią snu pozytywnego... albo nie pamiętam.

Co do rozmów na pewno są to różne głosy raz męski raz żeński. Co mówią, są to jakieś pojedyncze wyrazy lub bardzo krótkie zdania. Czasami w ciągu dnia mi się o nich przypomina i właśnie wtedy dowiaduję się ze już to gdzieś słyszałam, lub ktoś mi o tym mówił (że np może się to zdarzyć). Tuż po usłyszeniu rozmowy często mam tak że nie mam pojęcia o czym było mówione.

Ja jakoś nie miałam odwagi mówić o tym wszystkim osobą które nie mają z tym do czynienia. Wydaje mi się że wiem jaka byłaby ich reakcja. Teraz gdy jestem już dorosła chciałabym to rozwijać. Ale jeszcze nie wiem jak :)
Biały_Wilk

Postautor: Xsenia » 09 sie 2014, 14:29

No skoro babcia ci się śni w negatywnych snach, to może oznaczać, że trzymasz ją tu na ziemi i to powoduje, że jest wściekła, bo nie może iść dalej. Proponuję iść na grób babci, pomodlić się za jej duszę i powiedzieć jej by odeszła z tego świata. Pożegnaj się z nią.

Natomiast głosy to inna sprawa. One mogą, ale nie muszą, być od twoich Aniołów Stróżów. Albo babcia się kłóci z Opiekunem :) Pożegnaj się z babcią i zobaczysz czy głosy ucichną.
Z drugiej strony warto posłuchać własnego Opiekuna. :)
Biały_Wilk pisze:Ja jakoś nie miałam odwagi mówić o tym wszystkim osobą które nie mają z tym do czynienia. Wydaje mi się że wiem jaka byłaby ich reakcja. Teraz gdy jestem już dorosła chciałabym to rozwijać. Ale jeszcze nie wiem jak

Nie dziwię się :) Ja mam to szczęście, że u mnie w rodzinie kobiety są nawiedzone :) więc mało co je zdziwi :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: Biały_Wilk » 09 sie 2014, 16:25

Tu modlitwa nie da dużo, dlatego że jesteśmy pół-ateistyczną rodziną, kobiety zawsze niewierzące ale faceci już tak. Moja babcia zajmowała się tarotem ale tak po cichu, że mało kto wiedział. Na grób pewnie się wybiorę ale jak wrócę do Polski bo mieszkam jak na razie troszkę dalej ;)
Na pewno też spróbuję się z nią skontaktować, wydaje mi się to nie być trudne do zrobienia.
Moja mama też jest troszkę nawiedzona jak Ty to sformułowałaś ale ona tak samo jak babcia tarot i tym podobne sprawy. ;p

Babcia zawsze powtarzała że nigdy nie umrze może co w tym jest. ;)
Biały_Wilk

Następna

Wróć do Witamy!