czy walka w imię dobra to zło?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: czy walka w imię dobra to zło?

Postautor: gaba75 » 26 lip 2014, 22:12

witam po krótkiej przerwie,

Marcel Achard - "w miłości pragniesz by ci wierzono; w przyjaźni by cię rozumiano"
- "każdy autor sztuk komicznych wie, że większość widowni śmieje się, gdy kilku widzów zacznie rechotać... Cały problem sprowadza się zatem do tego, jak tych kilka osób zmusić do śmiechu"
-"Kariera artysty podobna jest karierze kurtyzany: najpierw dla własnej przyjemności, później dla przyjemności innych, a w końcu dla pieniędzy"
-"z miłością jest jak z masłem. od czsu do czsu trochę chłodu utrzymuje je w świeżości"
-"A jednak istnieje małżeństwo, które sprawia mężczyźnie niekłamaną radość - zaślubiny jego córki..."
-"Mężczyźni zazdrośni są o tych, którzy ich poprzedzili, a kobiety o te, które przyjdą po nich"
-"Jest się właściwie wiernym tylko w miłości nieszczęśliwej, gdyż odbiera ona chęć do rozpoczynania na nowo"

'NA ŚWIECIE NIE MA NIC PIĘKNIEJSZEGO OD POBUDZANIA LUDZI DO ŚMIECHU'

- "Im kobieta lżejsza tym bardziej ciąży na budżecie mężczyźnie"
-"Dziś doszło do tego, że jeżeli ktoś nie ulega każdej pokusie, to mówi się o nim, że ma silny charakter"

Alfons Allais - "Bilety powrotne winny być droższe:ostatecznie można nie pojechać, ale musi się wrócić"
-"Wielki talent to tylko bardzo wielka niecierpliwość"
-"Serce jak firmament ma swoje meteory, swoje komety, swoje błyskawice"
-"Udzielajmy azylu zbiegom..... okoliczności"

Henri Frederic Amiel -"Wyprzeć się tego, co się ma najlepszego to podłość"
-"krajobrazy są stanami duszy"
-"Mało ludzi zasługuje na to, aby ich słuchano uważnie, ale wszyscy zasługują na to, aby ich obserwowano ze współczuciem i wyrozumiałością'
-"Czas męczy i nuży tylko tych, co żyją zajęci jedynie błahymi troskami o swą osobę i swoje rozkosze, ale jest krótki i mija niepostrzeżenie dla tych, co zapominają o sobie, pracują nad czymś, co ich pochłania;mierzony wielkością śmiałego, nie dającego się zrealizować marzenia, prawie nie istnieje"
-"Dzieci często bywają tak okrutne w słowach, jak dorośli jedynie w myślach pozwalają sobie na to"
-"Kto sam wyłączy się ze społeczności, ludzie wykluczą bez żalu i bez szczególnej zachęty i jeszcze się postarają, by na zawsze zamknąć mu powrót nawypadek, gdyby się rozmyślił"

Jerzy Andrzejewski -"Każdy na ziemi ma takie niebo, czyściec i piekło, na jakie zasługuje"
-"W warunkach niewoli nawet najlepsi coś tracą, nie mogąc siebie zrealizować wszechstronnie i na miarę swoich możliwości. IK myślę, że właśnie ci najlepsi powinni nie zatracać świadomości tego stanu rzeczy"
-"Ze wszystkich klęsk miłosnych klęską najdotkliwszą jest ta, którą przynosi zagłada miłości. Tylko ta klęska ostateczna już nie rani"
-"Miłość jest jak mydło, ubywa jej przy używaniu"
-"Każdy człowiek ma jakąś rację, tylko nie każda racja wychodzi na zdrowie"
-"Sile nie zawsze towarzyszy odwaga i odwrotnie, słabość nie musi być tchórzliwa"

Guillaume Appolinaire - "Nowe w pełni zawiera się w nikespodziance"

Jutro ciąg dalszy

Atakujecie mnie więc dalej będę walczyć. O walce było ostatnio w kolejnym odcinku filmu pt Biblia. Mówił o niej sam Jezus. Może znajdę na necie ten fragment, możliwe że jest gdzieś zamieszczony w Biblii, musze poszperać. Na razie zajmuję się córeczką więc nie mam zbytnio czasu, ale jak znajdę nie omieszkam zacytować danego fragmentu.

Na razie naszło mnie na aforyzmy, maksymy, sentencje, które są mi bliskie.

Do jutra

gaba
gaba75

Postautor: Mirek » 27 lip 2014, 07:42

Pobżne życzenie msz z tym atakiem. Potrzebujesz naladowac akumulatory? ;)
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 27 lip 2014, 09:13

Nie. Dałam możliwość tobie do naładowania. Ty potrzebujesz pomocy bardziej niż ja. :)
gaba75

Postautor: gaba75 » 27 lip 2014, 09:17

A ja po to też weszłam na to forum żeby pomagać i pomóc sobie tym samym. Prowadzę sobie terapię więc atakuj mnie dalej, to tylko motywuje mnie i utwierdza w przekonaniu że moje działania ą słuszne.
gaba75

Postautor: gaba75 » 27 lip 2014, 09:54

Luis Aragon -" Pieniądze są tylko środkiem, by móc przestać myśleć o pieniądzach"

-"Wierność wyczerpuje się, gdy nie jest oparta na miłości, na prawdziwej miłości"
-"Ci, którzy nie czują zazdrości , nie czują nic"
-"Miłość - oto jedyna namiętność wystarczająco duża, abyśmy mogli ją przypisać nieskończenie małym"
Pietro Aretino -"Im kota bardziej głaszczesz, tym bardziej ogon wznosi"

Arystoteles -"Wychowanie- to rzecz poważna; musi się w nim mieszać przykrość z przyjemnością"
-"Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy Ty który sam nie jesteś wieczny"

Św. Augustyn -"Kto Boga posiada szczęśliwy jest"
-"Nie powinniśmy kochać ludzi na tyle, aby dla nich kochać ich występki, a nie powinniśmy nienawidzieć występków na tyle, aby dla nich nienawidzieć ludzi"
-"Kochaj i czyń co chcesz"
-"Łzy są kroplami krwi duszy"

Franciszek Bacon -"Nie masz w państwie nic boleśniejszego ponad to, kiedy ludzie sprytni uchodzą za mądrych"
-"Bądź wierny sobie a nie będziesz niewierny innym"

Honoriusz Balzac -"Trzeba się dobrze mieć na baczności, aby rozpoznać fałszywą monetę przyjaźni"

Charles Baudelaire -" Muzyka dziurawi niebo"

CZY JUŻ MNIE ZNACIE? GABA

Pierre Augustin Beaumarchais - " Kobieta jest dla męża tym, czym ten mąż ją uczynił"
-" W miarę starzenia się męzczyznom rośnie broda, a kobietom język"

Henry Francois Becque -" Kobieta powraca do pieleszy domowych, gdy zbliża się czterdziestka. Mężczyzna w tym samym czasie - opuszcza te pielesze"

Ludwik van Beethoven-"Muzyka powinna zapalać płomień w sercu mężczyzny i napełniać łzami oczy kobiety"

Savinien Cyrano De Bergerac - " Kto nie lęka się utraty życia, zdolen jest odjąć je drugiemu"

Henri Bergson -" Ludzkość kocha dramaty rzeczywiste, a nie wymyślone"

CIĄG DALSZY NASTĄPI
gaba75

Postautor: Mirek » 27 lip 2014, 16:07

gaba75 pisze:Nie. Dałam możliwość tobie do naładowania. Ty potrzebujesz pomocy bardziej niż ja. :)

A to dla Ciebie ode mnie:

Boimy się wielu rzeczy, ale tak naprawdę nie przeraża Nas własna niemoc.
Gdzieś w głębi boimy się spotkania z własną Mocą !
Mocą, która wyzwala z więzów opętania współczesnością,
Mocą, która daje Siłę i Odwagę do Zmian,
Mocą, która towarzyszy, ale się nie narzuca pozwalając doświadczać będąc milczącym świadkiem Naszych wyborów,
Jednocześnie tej Mocy, która nie straszy, nie niszczy, a towarzyszy jej delikatność,
Mocą, która JEST, bo Zawsze Tam była, ale została przykryta stertą kłamstw, które Nam wpojono.
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 27 lip 2014, 17:07

Nie zamierzam milczeć ani być delikatną. te czasy już minęły. Pora wziąść sprawy w swoje ręce. Tego oczekuje ode mnie Bóg i dusze, które odeszły i pomagają mi w tej walce. Dusze sprawiedliwe.

A teraz ciąg dalszy i coś na temat:

Tristan Bernard- " Jeśli jesteś dobrą piłką, to im silniej cię uderzą - tym wyżej się wzniesiesz"

- "Jeśli się chce zachować przyjaciół, lepiej się z nimi nie widywać"
-"wszystko co mam noszę z soba"

Władysław Biegański -" jest to złota zasada w życiu: wymagać mało od świata, a dużo od siebie."

Ambrose Bierce - "cierpienie: przykrość spowodowana własnym nieszczęściem lub powodzeniem innych"
gaba75

Postautor: stefan12 » 04 sie 2014, 11:39

Dopiero gdy komar usiądzie Ci na jajach, uzmysławiasz sobię, że nie wszystko można rozwiązać siłą.

:D
Awatar użytkownika
stefan12

Postautor: Krzysztoff » 04 sie 2014, 11:57

stefan12 pisze:Dopiero gdy komar usiądzie Ci na jajach, uzmysławiasz sobię, że nie wszystko można rozwiązać siłą.

:D

Dobre :lol:
Krzysztoff
Moderator forum
Moderator forum

Postautor: gaba75 » 04 sie 2014, 13:21

DOBRE

NAPRAWDĘ DOBRE.

Uśmiałam się do rozpuku, szczególnie, że mówicie sami o sobie. Kiedyś Wam się to przytrafiło- ktoś was ukuł w jaja, i teraz pałacie żądzą zemsty. Czy to mamusie Wam to robiły, kłuły w jaja? Przypomnijcie sobie to wydarzenie i opowiedzcie swoim terapeutom o tym. Kiedy się uwolnicie od problemu będzie Wam lepiej. Seks wtedy będzie przyjemnością a nie byle jakim stosunkiem.
gaba75

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi