czy walka w imię dobra to zło?

Miejsce, w którym można zadać każde pytanie dotyczące spirytyzmu, świata Duchów, reinkarnacji, sensu życia, praw kierujących naszym światem, Boga.

Re: czy walka w imię dobra to zło?

Postautor: gaba75 » 30 cze 2014, 10:50

Ludzie, nie piszcie do mnie jesli was irytuje i będzie po sprawie. Zapraszam do swojego tematu tych, którzy są dojrzali i potrafią spokojnie rozmawiać a nie atakować i manipulować.

Przypominam tym którzy mnie teraz zaatakowali, że ja ich nie prosiłam o to by wchodzili na mój temat i obrażali mnie.

Mirek, Nikita, Xsenia i Krzysztof- pomagajcie ludziom swojego pokroju. Ja od Was pomocy nie chcę. Obrażanie i ataki to nie pomoc. Kiedyś się sami zagryziecie swoją mściwością i zazdrością. A ja będę to tylko obserwować i skomentuję w odpowiednim czasie.

Jesteście słabi i boicie się. Nie ma czego. Ja wam krzywdy nie zrobiłam i nie zamierzam zrobić,wręcz odwrotnie, to wy macie satysfakcję z krzywdzenia innych. Takie zachowanie też ma swoją nazwę w psychologii.

Ciekawe dlaczego każdy z was ma w sobie tyle agresji i wyrzuca ją na jedną osobę. W grupie łatwiej atakować jednego, co? Atakujcie proszę bardzo, ale na dobre wam to nie wyjdzie, powinniście to wiedzieć skoro studiujecie spirytyzm i chcecie zachowywać sie moralnie.

Boicie się powiedzieć tego co myslicie, to dopiero jest chore. Ale macie terapię dzięki mnie, nie zastanawiacie się nad tym? Ja wam pomagam, więc zastanówcie się. Atakujecie mnie- to się nazywa przerzucenie. Złe emocje i słowa które powinniście skierować na ludzi którzy was zranili, przerzuciliście na mnie. Nie polecajcie mi psychologa jesli sami potrzebujecie pomocy, a widać to gołymokiem.

Zapytajcie samych siebie czego wy chcecie ode mnie, bo to wy weszliście na mój temat tutaj, w ogóle nie pisząc na temat, ale krytykując, więc nie dziwcie się że walczę z waszą złością. W tamacie moim jest napisane jak wół - walka, więc oczekiwaliście że dam sobie wejść na głowę ludziom którzy pałają nienawiścią do człowieka który wchodzc na to forum miał nadzieję poznać grono ludzi mądrych,doświadczonych,dobrych
palcachjednej ręki można policzyć takowych na tym forum.

Polacy, sami się potopicie w łyżce wody.

Ja od takich pomocy nie zamierzam brać.

I dzięki za polecanie mi psychologa, nie skorzystam.
gaba75

Postautor: gaba75 » 30 cze 2014, 11:07

Acha i jeszcze jedno

Mirek może się zastanawiać. Napisał głupoty więc teraz się zastanawia. Mądrze z jego strony. Głupotą było pisanie że jest moim zwierciadłem. Nie jest. Sam się zamotał. Między Mirkiem i mna są ogromne różnice, więc pisanie że jest moim zwierciadłem było nie na miejscu.

Poza tym napisał wiele innych rzeczy obraźliwych i ja nie zamierzam spokojnie tego przyjmować. DDA, choroba,czary- wróżka, mania prześladowcza, ciekawe co jeszcze wymyslicie :) ;) ?
gaba75

Postautor: Mirek » 30 cze 2014, 11:18

Nasze rozmowy są niekoherentne. Jest w Tobie wiele buntu, złości i wyczuwalnego żalu. Nie ja Cię kiedyś skrzywdziłem i nie zamierzam Cię żywić. Jak nauczysz się panować nad swoimi emocjami i będziesz chciała pogadać, to daj znać ;)
Zastanawia mnie fakt, że z takim uporem zaprzeczasz temu co napisałem. Jeżeli to nie prawda, to skąd u Ciebie te emocje potwierdzające to co powiedziałem?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: Xsenia » 30 cze 2014, 11:32

Strasznie mi cię żal Gaba. Tak bardzo jesteś przekonana o mściwości i złośliwości większości ludzi, że nie widzisz dobra w innych. Takie wieczne podejrzewanie innych o całe zło musi być bardzo męczące i na pewno ciebie to zatruwa. A ty tego nie widzisz i nie chcesz widzieć. Nie widzisz, że nikt cię tu nie atakuje i nikt cię tu nie obraża, a każdy chciałby ci pomóc. Szkoda.
gaba75 pisze:Boicie się powiedzieć tego co myslicie,

Ja się nie boję i zawsze się zastanawiam, jak moje słowa może odebrać druga strona. Ja wiem jakie mam intencje pisząc właśnie takie słowa, a nie inne. I nie mam się czego wstydzić. Nie powinnaś więc mi zarzucać ani złośliwości, ani mściwości, ani ataków. Nie to jest moim celem.
gaba75 pisze:I dzięki za polecanie mi psychologa, nie skorzystam.

Szkoda. Psycholog nie gryzie. Przekonałam się o tym sama, kiedy ja potrzebowałam jej pomocy. I nie czuję się przez to gorsza od innych, czy chora psychicznie. Miałam problemy, z którymi sama sobie bym nie poradziła. Psycholog mi pomogła, mogłaby i pomóc tobie. Korzystanie z takiego rodzaju pomocy nie jest uwłaczające nikomu, ale najwidoczniej ty masz odmienne zdanie. Dla ciebie ja też pewnie jestem chora psychicznie skoro z takiej pomocy korzystałam. Trudno.
Mimo wszystko życzę ci wszystkiego dobrego. Zdrowia przede wszystkim.
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 30 cze 2014, 15:50

Tylko tyle macie do powiedzenia? Słabo!!!!

Dalej, pokażcie na co was stać"dobrzy ludzie", jak o sobie piszecie.
gaba75

Postautor: Mirek » 30 cze 2014, 16:15

Widzisz, my uprawiamy styl walki, bez walki. I to nas różni od Ciebie.
A Ciebie na nic wiecej nie stać, tylko na nieudane próby prowokacji abyś mogła się karmić negatywną energią?
„Osądzanie, obrazy i jakakolwiek wewnętrzna agresja wobec siebie jest ukrytym życzeniem sobie śmireci."
Awatar użytkownika
Mirek

Postautor: gaba75 » 30 cze 2014, 18:05

Obrażanie człowieka uważasz za uprawianie walki bez walki. No tak pewnie gdybym była w Twoim zasięgu to byłbyś w stanie mnie uderzyć. Gratuluję siły, damski bokserze. Sugerowanie pewnych rzeczy jest Twoją mocną stroną, ale tym samym odkrywasz swoje oblicze, pamiętaj o tym.

Siła prawdziwego mężczyzny polega na tym, że jest dżentelmenem wobec kobiet. Ty natomiast pokazałeś kim jesteś.
gaba75

Postautor: Xsenia » 30 cze 2014, 19:26

Ja się poddaję. Jesteś Gaba toksyczną osobą i próbujesz zatruć inne osoby. Ja się nie dam. Byłam zatruwana 8 lat, wystarczy mi. Odtruwałam się dobre kilka lat. Przykro mi tylko, że ty tego nie chcesz zobaczyć i nie chcesz pomocy, którą ewidentnie potrzebujesz.
Mirek nie reaguj, bo to nie ma sensu. Gaba wywołała już negatywne emocje w kilku dotąd bardzo spokojnych osobach. Jeśli sam nie chcesz pluć jadem, to odpuść. Może Gaba kiedyś zrozumie...
Wyznaję zasadę Sokratesa - "wiem, że nic nie wiem". :)
Awatar użytkownika
Xsenia
Moderator forum.

Postautor: gaba75 » 30 cze 2014, 21:02

Teraz mnie wkurzyłaś Xseniu, a czym ja Cię zatrułam. To Ty weszłaś na mój temat i obrażałaś mnie, a teraz obracasz kota ogonem. Czy ja Cię prosiłam o coś. Nie. Weszłaś bo chciałaś wejść i wyżyć się na mnie. Taki byl Twój cel.

Mirek, też chciał się wyzyć i zrobił to.

Krzysiek i Nikita.

I nie mów mi Xseniu, że wszyscy sa poirytowani moją obecnością na tym forum bo to kłamstwo. Są ludzie którzy naprawdę są na wysokim poziomie. I nie wymienię ich, bo nie zamierzam psuć tego co dobre.

nie życzę sobie żebyście mnie obrażali.

Odrzucam wszelkie wasze ataki.
gaba75

Postautor: Mirek » 30 cze 2014, 21:22

Na autostradę wiechał kierowca pod prąd.
Przejechał 2 km i w radiu ogłoszono komunikat:
" Na odcinku AB proszę zachować szczególną ostrożność,
ponieważ jeden wariat jedzie pod prąd.
Ten komunikat słyszał również ów kierowca i mówi:
"To nie jeden, to tysiące!"
Awatar użytkownika
Mirek

PoprzedniaNastępna

Wróć do Pytania i odpowiedzi